فعالیت ۸۰ صنعتگر ورشوساز در بروجرد

فعالیت ۸۰ صنعتگر ورشوساز در بروجرد

مهدی گودرزی روز دوشنبه در گفت و گو با آباجان به نقل از ایرنا اظهار داشت: شهرستان بروجرد یکی از با استعدادترین شهرهای کشور در زمینه صنایع دستی است که از این بین، ورشوسازی و قلم‌زنی روی این فلز به عنوان یکی از شاخص‌ترین صنایع‌ دستی از قدمتی تاریخی برخوردار است.

وی با اشاره به اینکه ۲ خانه صنایع دستی در بروجرد فعال است، افزود: از جمله خانه های صنایع دستی فعال در بروجرد خانه ورشو است که در آن علاوه بر تولیدات محصولات مختلف ورشو، کلاس های آموزشی ورشو سازی و قلم زنی روی ورشو در آن انجام می شود.

فعالیت ۸۰ صنعتگر ورشوساز در بروجرد

رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بروجرد یادآور شد: خانه ورشو در سه طبقه و ۹ اتاق با هدف برگزاری کارگاه‌های تولید و ساخت، آموزش و بخش نمایشگاه تولیدات ورشو تکمیل و تجهیز شده و رشته‌های مرتبط با ورشو سازی، قلم زنی، قفل سازی سنتی و مشبک فلز فعال است و آموزش این رشته نیز به صورت منسجم به علاقه مندان این رشته‌ها ارائه می‌شود.

گودرزی تاکید کرد: هنر ورشوسازی که از گذشته‌های دور در شهرستان بروجرد از رونق خاصی برخوردار بوده تلفیقی از ذوق و سلیقه هنرمندان قلم‌زن این دیار بر روی ورقه‌هایی از جنس ورشو است.

وی بیان کرد: یکی دیگر از خانه های صنایع دستی بروجرد خانه چوب است، این خانه در ساختمانی به مساحت ۳۰۰ متر زیر بنا و در۲ طبقه بنا شده که در آن رشته‌های مرتبط با صنعت چوب شامل گره سازی، قواره بری، معرق، مشبک چوب، خراطی و مروار بافی علاوه بر برپایی کارگاه‌های تولید و ساخت این رشته آموزش نیز داده می‌شود.

رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بروجرد با بیان اینکه این شهرستان دارای تنوع بالایی در حوزه صنایع دستی است، اظهار کرد: ۲۹۲ رشته صنایع دستی تحت پوشش میراث فرهنگی قرار دارد که ۳۹ رشته آن بومی شهرستان بروجرد است و هم اکنون حدود ۷۰۰ هنرمند و صنعتگر فعال در رشته های مختلف صنایع دستی فعالیت دارند.

گودرزی اضافه کرد: هنر ورشو سازی، قلم زنی و گره چینی و قواره بری چوب صنایع دستی شاخص در بروجرد است که معرفی هر چه بیشتر این صنایع به احیای ظرفیت‌های گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان کمک موثری خواهد کرد.

وی در خصوص قلم زنی یادآور شد: قلم زنی بر روی ورشو از دیگر هنرهای مرتبط با ورشو در بروجرد است که همواره از سوی مردم مورد توجه قرار دارد، بطوری که هنرمندان زیادی به سمت و سوی قلم زنی رفته اند و آثار زیبایی را در این رشته خلق شده است.

فعالیت ۸۰ صنعتگر ورشوساز در بروجرد

وی ادامه داد:‌ سالانه یک تن فلز ورشو در قالب ۵۰۰ قطعه وسایل کاربردی و تزئینی در این شهرستان تولید و به فروش می‌رسد، با توجه به تقاضا در بازار وسایل کاربردی و تزئینی ورشو و علاقه مردم به اشیای ورشو به ویژه سماور زغالی و نفتی و ظروف آشپزخانه، تولیدات ورشو در ایجاد اشتغال جدید و کسب درآمد مناسب موثر است.

فعالیت ۸۰ صنعتگر ورشوساز در بروجرد

وی یادآور شد: در خصوص سماورسازی بنا بر تایید کارشناسان صنایع دستی بزرگ‌ترین سماور کشور به دست مرحوم محمد بادآور در شهرستان بروجرد سال ۸۲ ساخته شده و جنس آن از برنج است، در حال حاضر این سماور در حیاط خانه تاریخی افتخارالاسلام نگهداری می‌شود.

طول این سماور چهار و نیم متر، گنجایش آن ۴۰۰ لیتر آب و وزن آن حدود ۲ تن است،

حتما ببینید

فیلم/جشنواره قصه‌گویی در خرم‌آباد

فیلم/جشنواره قصه‌گویی در خرم‌آباد

دریافت ۱۶۳ MB

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *