به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، احمد میدری روز یکشنبه در مراسم بزرگداشت روز جهانی معلولان در نشست با افراد توانیاب این وزارتخانه با اشاره به شعار “معلولیت، محدودیت نیست” اظهارکرد: فرهنگ کار یکی از اساسیترین مسائلی است که با معرفی توانیابان به جامعه تغییر میکند.
“طبق ماده ۱۵ قانون حمایت از حقوق معلولان دولت مکلف است حداقل سه درصد (۳ %) از مجوزهای استخدامی (رسمی، پیمانی، کارگری) دستگاه های دولتی و عمومی اعم از وزارتخانه ها، سازمان ها، موسسات، شرکت ها و نهادهای عمومی و انقلابی و دیگر دستگاه هایی که از بودجه عمومی کشور استفاده می کنند به جز موارد ذکر شده در بندهای (ت) و (ث) ماده (۱۱) این قانون را به افراد دارای معلولیت واجد شرایط اختصاص دهد.
تبصره ۱ – وزارتخانه ها، سازمان ها، موسسات دولتی، شرکت ها و نهادهای عمومی و انقلابی مکلفند سه درصد (۳ %) از مجوزهای استخدامی خود به جز موارد ذکر شده در بندهای (ت) و (ث) ماده (۱۱) این قانون را به افراد دارای معلولیت اختصاص دهند. سازمان اداری و استخدامی کشور موظف است نسبت به تخصیص این سهمیه استخدامی برای افراد دارای معلولیت اقدام و بر رعایت آن نظارت کند.”
وی ادامه داد: برای تغییر و تحول در جامعه باید بتوانیم الگوهای سختکوشی را به جامعه نشان دهیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: هنگامی که معلولان از منزل خارج میشوند با مشکلات زیادی روبرو هستند که مشکلات جسمی نیز به سایر مسائل آن ها افزوده اما همین افراد به بهترین نحو وارد بازار کار میشوند و از تواناییهایی برخوردارند که سایر افراد فاقد آن هستند.
میدری با اشاره به ضرورت شناسایی دقیق معلولان در کشور گفت: بین ۶۰۰ هزار نفر تا ۱.۵ میلیون نفر در کشور دارای معلولیت شدید و ۶ تا ۱۵ درصد دارای انواع معلولیت هستند.
وی تاکید کرد: پرداختن به مسائل معلولان منافع بسیاری برای جامعه دارد و در معلولیتهای ناشی از تصادفها و یا حوادث شغلی، میتوان با تغییراتی، زندگی را بهبود بخشید.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به ضرورت بهرهمندی از استعدادهای افراد توانیاب در بخش خصوصی خاطرنشان کرد: باید در این حوزه، فرهنگسازی لازم برای کارفرمایان بخش خصوصی نیز انجام شود.
در این نشست سید جواد رضوی معاون توسعه مدیریت و منابع نیز ضمن تبریک روز جهانی معلولان با اشاره به ابتکار سازمان ملل در نامگذاری این روز خاطرنشان کرد: این روز برای ارتقای رشد اذهان عمومی و همه مسائل، حول محور رشد آگاهی است.
وی بر ضرورت نیاز به احترام نه ترحم، آموزش، فرهنگسازی، فراهم شدن شرایط زندگی اجتماعی، شغلی و ایجاد دلگرمی و افزایش اعتماد به نفس این افراد تاکید کرد.
در این نشست تعدادی از توانیابان مشکلات، خواستهها و پیشنهادهایی برای بهبود شرایط ارائه کردند.