تولید ۱۰۰ رقم انگور در ایستگاه تحقیقات ملایر

تولید ۱۰۰ رقم انگور در ایستگاه تحقیقات ملایر

«علیرضا براتی‌جوزانی» روز دوشنبه در گفت و گو با آباجان به نقل از ایرنا اظهار کرد: ۲۰۰ اصله پایه‌های مقاوم به بیماری سرطان طوقه، ساقه و ریشه و متحمل به آهک بالای خاک از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی با همکاری جهاد کشاورزی استان وارد کردیم.

وی افزود: این تعداد ارقام تجاری انگور را برای تولید نهال پایه پیوندی انگور مقاوم به سرطان کشت کردیم و تولید سالانه ۲۵۰ هزار اصله نهال گلدانی شناسه‌دار از ارقام بومی و غیربومی انگور در ایستگاه تحقیقات انگور ملایر در دست اقدام است.

رئیس ایستگاه تحقیقات انگور ملایر ادامه داد: طرح سرشاخه‌کاری برخی ارقام انگور کم‌بازده با ارقام جدید تجاری و یادداشت‌ برداری‌های لازم به سفارش و همکاری دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی و سازمان جهان کشاورزی استان همدان در دست اجرا است.

براتی یادآور شد: طرح سرشاخه‌کاری از سال ۱۳۹۹ به مساحت ۲ هکتار در ایستگاه تحقیقات انگور ملایر انجام شد و برای مدت پنج سال در حال اجرا است.

وی با اشاره به آغاز تکثیر نهال انگور عاری از ویروس با استفاده از تکنیک کشت بافت گیاهی در ایستگاه تحقیقات انگور، افزود: در راستای اجرای طرح فراز (داربستی) در باغ‌های انگور استان به مساحت ۱۰۰ هکتار به سفارش سازمان جهاد کشاورزی همدان در دست اقدام داریم.

رئیس ایستگاه تحقیقات انگور ملایر گفت: طی سال‌های گذشته هشت رقم انگور اصلاح شده بومی از پردیس دانشگاه تهران به تعداد ۴۰۰ اصله شامل زرین، الماس، یاقوت کبود، سروش، عقیق، رخشا، صائب و پردیس وارد و کشت شد.

براتی شناسایی و جمع‌آوری ارقام مختلف انگور دارای صفت برتر کمی و کیفی و شناسنامه‌دار کردن آنها، تولید انگور و فرآورده‌های آن، تولید نهال انگور از ارقام دارای صفت برتر و توزیع بین متقاضیان بخش کشاورزی برای توسعه و کشت باغ‌های مادری انگور و حذف باغ‌های قدیمی و دارای ارقام ضعیف، انجام کلاس‌های ترویجی و انتقال یافته‌های علمی و دستاوردهای روز باغبانی در مراکز تحقیقاتی و ایستگاه تحقیقات انگور ملایر را از جمله اهداف و اقدامات برشمرد.

وی گفت: از زمانی که این ایستگاه شروع به کار کرد، ۱۴ رقم انگور داشت که از مراکز تحقیقاتی همچون ارومیه، رزقان فارس و ایستگاه درجه یک تاکستان قزوین ارقام را توسعه دادیم و به بالای ۱۰۰ رقم رساندیم که حدود ۴۰ رقم انگور تاپ تجاری در این ایستگاه تولید شده و با لیبل (برچسب) و شناسه بین متقاضیان ارایه می‌شود.

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا؛ ایستگاه تحقیقات انگور ملایر از سال ۱۳۸۵ در مساحت حدود پنج هکتار شروع به فعالیت کرد.

حتما ببینید

تولید برق نیروگاه شهید مفتح همدان چهار درصد افزایش یافت

تولید برق نیروگاه شهید مفتح همدان چهار درصد افزایش یافت

پژمان اختری روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا افزود: این …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *