به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، این روزها با برودت هوای سرد در سیستان و بلوچستان بویژه زاهدان که پس از ۲۷۴ روز، یخبندان منفی ۱.۶ درجه سانتیگراد را تجربه کرد و شهروندان روزهای سردی را سپری کرده که با وجود انجام کامل گازکشی گاز در مرکز استان؛ اما هنوز برخی از خانوارها به دلایل مختلف همچون مسائل مالی موفق به انجام عملیات لوله کشی گاز شهری نشده و از این امکان رفاهی بهرهمند نشدهاند.
در این راستا بامداد روز گذشته نیز طبق اعلام اداره هواشناسی، دمای هوای زاهدان به منفی ۱.۶ درجه سانتیگراد کاهش یافت که این شهر به سردترین نقطه سیستان و بلوچستان تبدیل شد، این درحالیست که آخرین دمای زیر صفر در زاهدان، اسفندماه سال گذشته ثبت شده بود.
همزمان با اتمام طرح گازرسانی و نصب علمک در تمامی نقاط زاهدان، بررسی میدانی و پایش خانههای گازکشی نشده و مصرف کننده نفت سفید آغاز شد
با این تفاسیر آن دسته از شهروندان زاهدانی که از گاز شهری بی نصیب بوده در تکاپوی گرم کردن بخاری خانههای خود مدام به شعبات فروش نفت سفید مراجعه کرده و با درهای بسته روبرو می شوند.
همزمان با اتمام طرح گازرسانی و نصب علمک در تمامی نقاط زاهدان، بررسی میدانی و پایش خانههای گازکشی نشده و مصرف کننده نفت سفید آغاز شد.
با توجه به گازرسانی کامل زاهدان از سوی شرکت گاز سیستان و بلوچستان و قطع سهمیه نفت سفید شهروندان زاهدانی، طرح بازدید میدانی خانههایی که به دلایل مختلف از جمله عدم تمکن مالی سرپرست خانوار، تاکنون گازکشی نشده در شهریور ماه امسال آغاز شد.
در این طرح که با هدف برقراری سهمیه نفت سفید برای یک دوره کوتاه مدت آغاز شده، شناسایی کامل خانوارها ادامه داشت تا بازدید کنندهها با حضور در محلهای توزیع شعب نفت سفید و منازل گازکشی نشده، اطلاعات خانوار را جمع آوری و جهت ثبت، در اختیار ناحیه مرکزی قرار دهند تا نسبت به فعال سازی سهمیه سوخت آنان اقدام شود.
در تکاپوی گرم کردن بخاری خانهها
این امر باعث شد تا از دید برخی از شهروندان نابسامانی در توزیع نفت سفید رخ دهد و آنها در این روزهای سرد به دنبال سوخت مورد نیاز هستند تا خانههایشان را گرم نگه دارند.
در همین راستا جمعی از شهروندان ساکن در برخی از مناطق شهری زاهدان با ارسال پیام به خبرگزاری آباجان به نقل از ایرنا ضمن ابراز گلایه از مسوولان خواستار پیگیری هر چه سریعتر این موضوع شده و گفتند: بارها جهت دریافت نفت به درب شعبه و مرکز پخش سوخت مراجعه کرده که موفق به دریافت سهمیه نشده و می گویند کارتهایتان شارژ نشده است.
به گفته شماری از شهروندان توزیع نفت سفید تراژدی و معضل بزرگی برای مردم این خطه است که همه ساله وعده وعیدهای فراوانی بر رفع آن داده میشود اما هرسال روز از نو روزی از نو؛ گویا راهکاری عملی بر رفع این چالش اساسی وجود ندارد.
اعلام سهمیه نفت سفید مرحله چهاردهم در منطقه زاهدان
مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه زاهدان از اعلام سهمیه نفت سفید مرحله چهاردهم خبر داد و گفت: تمهیدات لازم و ذخیرهسازی مناسب سوخت به منظور عبور از فصول سرد سال از سوی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه زاهدان انجام شده است.
قربانعلی مردانی در گفتوگو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا بیان کرد: سهمیه نفت سفید به مقدار ۳۰۰ لیتر، جهت خانوارهای مصرف کننده نفت سفید ( فاقد گاز شهری) در شهرستانهای زاهدان، میرجاوه، زابل، زهک، هیرمند، هامون، نیمروز، خاش و تفتان اعلام شد.
وی افزود: شهروندان مصرف کننده نفت سفید در شهرستانهای زاهدان، میرجاوه، زابل، زهک، هیرمند، هامون، نیمروز، خاش و تفتان اعم از شهری، روستایی و عشایری میتوانند سهمیه نفت سفید مرحله چهاردهم را از امروز تا ۱۲ بهمن ماه جاری که دارای اعتبار بوده، را از فروشندگیهای محل سکونت خود دریافت کنند.
با توجه به نزدیک شدن به ماه های سرد سال، ذخیره سازی لازم در انبارهای نفت منطقه انجام شده و هیچ مشکلی در زمینه تأمین و توزیع سوخت وجود نداردمدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه زاهدان با تاکید بر این مطلب که سهمیه اعلامی به نقاط گاز رسانی شده شهر زاهدان تعلق نمیگیرد، ادامه داد: در شهرستانهای سراوان، مهرستان، سیب و سوران و گلشن کالابرگ قبلی مرحله سیزدهم تا ۲۰ آذرماه دارای اعتبار است و پس از تاریخ مذکور، سهمیه جدید برای این شهرستانها اعلام خواهد شد.
وی پایداری فرآوردههای نفتی را مبنای پایداری سایر انرژیها و منابع حیاتی از جمله برق و آب عنوان کرد و گفت: با مدیریت مصرف انرژی میتوانیم به حفظ و صیانت از فرآوردههای نفتی و حفظ سرمایههای ملی کمک کنیم.
مردانی افزود: با توجه به نزدیک شدن به ماه های سرد سال، ذخیره سازی لازم در انبارهای نفت منطقه انجام شده و هیچ مشکلی در زمینه تأمین و توزیع سوخت وجود ندارد.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه روزانه به طور میانگین هشت میلیون لیتر فرآورده نفتی در منطقه زاهدان توزیع، تأمین و حمل عمده این حجم فرآورده از طریق نفتکشهای جاده پیما و بخشی از آن توسط مخزندارهای ریلی انجام می شود، کار سخت و بسیار توان فرسایی بوده ولی با همت و تلاش کارکنان منطقه، عملیات سوخت رسانی به نحو مطلوب و بدون وقفه درحال انجام است.
مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه زاهدان گفت: به منظور پایداری در شرایط بحران در زمینه تأمین آب، برق، گاز و سایر نیازهای ضروری، ادارات و صنوف خاص همچون بیمارستان ها، خبازی ها و مصرف کننده های عمده از جمله نیروگاه های برق و کارخانه های سیمان، لازم است پیگیری، تأمین و ذخیره سازی مناسب سوخت توسط سازمان های ذیربط انجام شود.