به گزارش روز شنبه آباجان به نقل از ایرنا، ویوی یولاسواتی در مصاحبه ویدئویی با خبرگزاری رویترز گفت که بزرگترین اقتصاد جنوب شرق آسیا به دنبال داشتن نیروگاههای هستهای تا سال ۲۰۳۶ است تا وابستگی خود را به سوختهای فسیلی کاهش دهد.
وی با بیان اینکه اندونزی پذیرای [احداث] راکتورهای کوچک مدولار و فناوری هستهای متعارف است، در پاسخ به اینکه آیا سفارشی در این زمینه داده شده است یا خیر؟ بیان کرد که خیلی زود است چنین اتفاقی بیافتد.
او گفت: ما باید از رئیس جمهوری تایید بگیریم و البته باید با شرکای بین المللی صحبت کنیم. فکر می کنم هنوز راه بسیار طولانی است.
نیروگاههای هستهای یکی از موضوعات بحث برانگیز در اندونزی است زیرا این کشور مستعد زلزلههای شدید است.
داده های اندیشکده انرژی «امبر» (Ember) نشان میدهد که ۳۰ کشور که ۹ مورد از آنها در آسیا هستند، از انرژی هستهای برای تولید برق استفاده میکنند.
اندونزی، کشوری با بیش از ۲۷۵ میلیون نفر جمعیت، سهم بزرگی در افزایش استفاده از زغال سنگ برای تولید برق در آسیای جنوب شرقی به خود اختصاص داده است. بیش از نیمی از ظرفیت فعلی برق این کشور توسط زغال سنگ تولید میشود و در این زمینه انرژیهای پاک کمتر از ۱۵ درصد را به خود اختصاص میدهند.
با این حال، این کشور قصد دارد به سرمایه گذاران بین المللی فرصتهایی برای تولید ۷۵ گیگاوات (GW) انرژی تجدیدپذیر در ۱۵ سال آینده ارائه دهد.
اما تامین مالی این اقدام همچنان یک مشکل است. پیشتر به عنوان بخشی از طرح گروه ۷ به نام «مشارکت انتقال انرژی عادلانه» (JETP)، وعده ارایه کمک ۲۰ میلیارد دلاری به اندونزی ارایه اما در عمل پول بسیار کمی پرداخت شد که پیشرفت تدریجی اقدامهای این کشور را برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای مختل کرده است.
یولاسواتی گفت که طرح «مشارکت انتقال انرژی عادلانه» تاکنون کمک های مالی را برای ۳۳ پروژه کربن زدایی در اندونزی به ارزش ۲۱۷.۸ میلیون دلار تایید کرده است؛ از جمله پروژهای که تعداد وسایل نقلیه الکتریکی را در بالی افزایش میدهد.
معاون وزیر برنامه ریزی توسعه اندونزی گفت که ۶ پروژه دیگر به ارزش ۷۸.۴ میلیون دلار در حال حاضر در دست بحث است.
وی افزود: وام هایی تا سقف ۶.۱ میلیارد دلار به طور عمده برای ارتقاء شبکه ملی و توسعه بخش انرژیهای تجدیدپذیر این کشور تصویب شده است.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: نرخ سود این وامها موضوعی بحث برانگیز بوده و هنوز نهایی نشده است و مقام های اندونزی، کشورهای غربی را به دلیل فقدان ارائه بودجه اعطایی ذیل طرح «مشارکت انتقال انرژی عادلانه» سرزنش میکنند.