به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در بیانیه ای اعلام کرد: من بسیار خوشحالم که ژنرال کیت کلوگ را به عنوان دستیار رئیس جمهور و فرستاده ویژه در اوکراین و روسیه معرفی کنم.
ترامپ افزود: کیت یک مسولیت نظامی و تجاری برجسته را رهبری کرده است، از جمله خدمت در نقش های بسیار حساس امنیت ملی در اولین دولت من. او از اول با من بود. ما با هم صلح را از طریق قدرت تضمین خواهیم کرد و آمریکا و جهان را دوباره امن خواهیم کرد.
این سمت در دولت کنونی آمریکا ( جو بایدن) وجود ندارد. کلوگ ۸۰ ساله که ترامپ او را بعنوان فرستاده ویژه برای صلح در اوکراین معرفی کرده است، روز سهشنبه و هفته گذشته در مجتمع مار-آ-لاگو ترامپ در پالم بیچ، فلوریدا حضور داشت. رئیسجمهور منتخب آمریکا پس از تکمیل سریع کابینه خود دستیاران کلیدی دولت را انتخاب میکند.
کلوگ به عنوان ژنرال بازنشسته ارتش، مهمان مکرر برنامه های خبری تلویزیونی و یکی از شخصیت های مهم دوره اول ریاست جمهوری ترامپ، در ماه آوریل یک مقاله تحقیقاتی نوشت و در آن از آمریکا خواست از کمک نظامی به کی یف به عنوان اهرمی برای پیشبرد مذاکرات صلح با کرملین استفاده کند.
این مقاله تحقیقاتی خواستار “سیاست رسمی آمریکا برای به نتیجه رساندن جنگ” شد. کلوگ برای این نقش با ریک گرنل، مدیر سابق اطلاعاتی، که از ایجاد “مناطق خودمختار” در اوکراین برای پایان دادن به درگیری حمایت کرده بود، در رقابت بود.
پیش از این، شبکه فاکس نیوز اعلام کرده بود انتظار میرود دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب به زودی یک نماینده صلح اوکراین را برای رهبری مذاکرات جهت پایان دادن به جنگ با روسیه منصوب کند.
فاکس نیوز به نقل از منابع خبری خود گفت: “این یک فرستاده ویژه بسیار ارشد خواهد بود و وظیفه خواهد داشت تا راه حلی برای صلح پیدا کند. این فرد به زودی معرفی خواهد شد.”
به گفته فاکس نیوز، انتظار نمی رود این شغل یک نقش حقوق بگیر باشد. از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹، کرت ولکر به عنوان نماینده ویژه در مذاکرات اوکراین به صورت داوطلبانه خدمت کرده است.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب نسبت به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو – کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند.