نابغه‌ای از دیار کویری سمنان که آبروی دریا شد

نابغه‌ای از دیار کویری سمنان که آبروی دریا شد

به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، چهاردهم فروردین سال ۱۳۲۹ در خانواده ای متدین و مذهبی و دوست دار اهل بیت (ع) و در عین حال ساده و بی آلایش در محلات ثلاثه سمنان کودکی دیده به جهان گشود که نامش را «محمدابراهیم» نهادند.

او از کودکی عاشق آب و آب‌بازی سرگرمی‌اش بود، در کنار خانه مادربزرگ‌ محمدابراهیم یک آب‌انبار بود که تمام سرگرمی و بازی آن پسر کوچک به این آب‌انبار ختم می‌شد. همه می‌گفتند او اهل آب و دریاست و آخر دریایی می‌شود و سرانجام در هفتم آذر ۱۳۵۹ در راه دفاع از وطن و حفاظت و حراست از آب‌های نیلگون خلیج همیشه فارس به عنوان فرمانده ناوچه قهرمان پیکان در عملیات مرواید، دریایی شد.

جسم و روحش در همانجا ماند تا نگهبان ابدی خلیج فارس و جاودانه تاریخ ایران شود و به پاس قدردانی از رشادت‌های این دلاور سالروز شهادتش «روز ملی نیروی دریایی» نام گرفت.

عشق به دریا تمام وجود شهید دریادار همتی را فراگرفته بود و شعری بر دیوار خانه ساده‌اش چسبانده بود که اوج علاقه‌مندی‌ او به دریا را می‌توان در واژه واژه این شعر درک کرد.

نابغه‌ای از دیار کویری سمنان که آبروی دریا شد

ناوی از موج نمی‌هراسد
ناوی عاشق طوفان است
ناوی از ساحت پرنور افق می‌آید
شفقش در جان است
برکشد چونکه شراع
فارغ از بود و نبود
عرصه‌اش عرصه پهناور دریای کبود
ناخدایی است که با بیم و بلا خوکرده
روی این ساحل اندوه زده
در کنار هم‌رزم، پیش روی دژخیم
در تگرگی همه از سُرب مذاب
همچو یک صخره بپاست
دشمن شوم کجاست.
ناوی از مرگ نمی‌ترسد

نخبه‌ای که عاشق وطن بود

ابراهیم تا دیپلم همیشه جزو بهترین شاگردان مدرسه شناخته می‌شد؛ به طوری که همکلاسی‌هایش، از او به عنوان دانش آموزان نابغه و مغز ریاضی یاد می‌کردند. این شهید بزرگوار از ۶ سالگی به همراه خانواده به تهران مهاجرت کرد و در خرداد سال ۱۳۴۸ در رشته ریاضی از دبیرستان رودکی موفق به اخذ دیپلم شد و در همان سال، در رشته مهندسی دانشگاه تهران قبول شد.

اما به دلیل عشق و علاقه وافری که به خدمت در نیروی دریایی و دریا داشت از تحصیل در رشته مهندسی انصراف داد و بعد از قبولی در آزمون ورودی، وارد نیروی دریایی ارتش شد و به دلیل هوش و استعداد سرشارش، زمانی که به منظور طی کردن دوره های ناوبری و فرماندهی کشتی به آلمان اعزام شد، در مدت ۲ ماه آموزش، زبان آلمانی را فراگرفت.

نابغه‌ای از دیار کویری سمنان که آبروی دریا شد

نمادی از هوش و زکاوت یک ایرانی در آلمان و فرانسه

به گفته همرزمانش، دانشکده دریایی آلمان در آن زمان از بهترین دانشگاه ها محسوب می شد و شهید امیر دریادارهمتی در بین دانشجویان ۷۰ کشور جهان رتبه اول را به خود اختصاص داد.

فرزند سمنان، افتخار ایران اسلامی و جاودانه خلیج نیلگون فارس، پس از اتمام دوره‌های تخصصی ناوبری و فرماندهی کشتی که در آلمان به سر آمد، به ایران بازگشت و در منطقه دوم دریایی بوشهر مشغول به خدمت شد.

این شهید بزرگوار در سال۱۳۵۷، در اواخر دوران سلطنت پهلوی و زمانی که تنها ۲۷ سال داشت، دوره تکمیلی را در فرانسه به اتمام رساند، وی ناوچه‌ای که به سفارش ایران در فرانسه ساخته شده بود، با عنوان «ناوچه پیکان» ناخدایی کرد و به ایران آورد.

تاثیر بزرگ شهید همتی در دوران دفاع مقدس

به گفته هم رزمانش، شهید امیر دریادارهمتی با فرماندهی ناوچه پیکان با وارد شدن در جنگ تمام عیار با دشمن، بیش از پنج ناوچه عراقی را به قعر آب های خلیج فارس فرستاد.

با به آتش کشیدن اسکله های نفتی البکر و الامیه مانع از صادرات نفت عراق از طریق خلیج فارس و دریای عمان شد، اما پس از پایان این عملیات ناوچه پیکان در مسیر بازگشت هدف موشک دشمن قرار گرفت.

نابغه‌ای از دیار کویری سمنان که آبروی دریا شد

می‌خواست هر کجا هست، موثر و مفید باشد

خواهر شهید دریادار همتی در گفت و گو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا می‌گوید: وطن پرستی مهمترین ویژگی او بود، خیلی از امیران ارتش باقی‌مانده از پیش از انقلاب با شروع جنگ از کشور رفتند، اما اِبی(در خانه به جای ابراهیم با این اسم صدایش می‌کردیم) ماند تا از خاک وطن دفاع کند.

وی ادامه داد: برادرم در ۲۷ سالگی ازدواج کرد، حدود سه سال از ازدواجش گذشته بود که شهید شد، همسرش با وجود نداشتن فرزندی از او، پس از شهادتش ازدواج نکرد و اکنون بعد از گذشت سال‌ها، جز رسیدن به اِبی بعد از مرگ آرزویی ندارد.

او تاکید می کند که برادرم همیشه می‌گفت بچه پدر می‌خواهد و من همیشه در دریا هستم. وقتی بازنشسته شدم یک گلخانه درست می‌کنم و آن موقع که صاحب فرزند شدم او را در آغوش می‌گیرم و حتی وقتی خواب است، نفس کشیدنش را تماشا و لذت ببرم.

خواهر این شهید بزرگوار ادامه می‌دهد: برادرم هیچ‌گاه ورزش را ترک نمی‌کرد. همیشه پنج صبح از خواب بیدار می‌شد( لبخندی می‌زند) در خانه استخر داشتیم، صبح که بیدار می‌شد در تابستان و زمستان در آب شیرجه می‌رفت و بعد از ورزش، صبحانه می‌خورد.

خواهر از دلمشغولی‌های برادر که می‌گوید، چشمانش می‌درخشد: به دنبال بازی و تفریح نبود، همیشه عاشق یادگیری چیزهای جدید بود. عاشق حل جدول بود. جدول دفترچه‌ای یکان هر هفته چاپ می‌شد و برادرم کمتر از ۲۴ ساعت تمام جدول‌ها را حل می‌کرد و چنان از حل جدول خوشحال بود که انگار در مسابقه‌ای بزرگ برنده شده باشد و به کشتی علاقه زیادی داشت و این علاقه موجب شد تا در یک مدت کوتاه یک ماکت کشتی درست کند.

نابغه‌ای از دیار کویری سمنان که آبروی دریا شد

دلمشغولی‌ها از علاقه به موسیقی تا عکاسی و نقاشی

وی افزود: برادرم اوقات فراغت موسیقی گوش می‌داد، تاریکخانه داشت و عکاسی می‌کرد، نقاشی می‌کرد. به ما می‌گفت روبه رویم بنشینید تا از شما نقاشی بکشم. خانه مادرم موزه‌ای از عکس‌ها و نقاشی‌های برادرم بود.

خواهر شهید دریادار همتی می‌گوید: از مسوولان می‌خواهم یاد و نام شهدا را زنده‌نگه دارند و اکنون برادرم در زادگاهش شهر سمنان کمترشناخته‌شده است، تنها تعداد کمی از شهروندان سمنان شهید را می‌شناسند.

به پاس رشادت‌های این فرزند برومند سمنان، میدانی در غرب این شهر با استفاده از ماکت ناوچه‌ای بزرگ، به نام شهید دریادار همتی نامگذاری شده است.

شهید امیردریادار همتی در روز هفتم آذر ۱۳۵۹ در عملیات مروارید که یکی از بزرگترین عملیات های نیروی دریای ارتش بود به درجه والای شهادت نایل شد و به مناسبت جان‌فشانی کارکنان دلیر این ناوچه خصوصا شهید ناخدا همتی، این روز را به نام «روز نیروی دریایی» نامگذاری کردند، اما گرامیداشت این روز در زادگاه شهید در حدانتظار نیست.

به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، پرونده شهیدنامه آباجان به نقل از ایرنا استان سمنان در سالروز شهادت افتخار دیار دارالمرحمه، شهید امیر دریادار همتی با حضور مسوولان وقت تشکیل شد و اکنون این پرونده به یکسالگی خود رسیده است. در مدت یکسال ۳۶۵ شهید این استان در قالب این پرونده خبری در خبرگزاری جمهوری اسلامی(آباجان به نقل از ایرنا) استان سمنان معرفی شدند.

حتما ببینید

مدیرکل حفاظت‌ محیط‌زیست سمنان: رسانه‌ها به گره‌گشایی مسایل این حوزه کمک کنند + فیلم

مدیرکل حفاظت‌ محیط‌زیست سمنان: رسانه‌ها به گره‌گشایی مسایل این حوزه کمک کنند + فیلم

دریافت ۱۴ MB به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، سعید یوسف‌پور عصر چهارشنبه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *