مذاکره با اروپایی‌ها بر اساس عزت، حکمت و مصلحت/ تهدید ایران، رویکردی شکست خورده است

مذاکره با اروپایی‌ها بر اساس عزت، حکمت و مصلحت/ تهدید ایران، رویکردی شکست خورده است

به گزارش خبرنگار حوزه دولت آباجان به نقل از ایرنا، فاطمه مهاجرانی روز سه شنبه در نشست خبری خود به نشست معاونان وزرای خارجه ایران با سه کشور اروپایی اشاره کرد و گفت: نشست معاونان وزیر خارجه ایران با سه کشور اروپایی فرانسه، آلمان و انگلستان برگزار می‌شود.

وی تاکید کرد: این نشست با در نظر گرفتن سه اصل عزت، حکمت و مصلحت مورد تاکید رهبر انقلاب در روز جمعه در ژنو برگزار خواهد شد، محور گفتگوها مسائل دوجانبه منطقه‌ای و بین‌المللی و تبادل وضعیت درباره وضعیت غزه و لبنان و ان شاءلله ایجاد صلح در اون منطقه خواهد بود و امیدوار هستیم که هرچه زودتر شاهد توقف این نسل کشی در غزه و لبنان باشیم.

وی با تسلیت ایام فاطمیه و شهادت بانوی اسوه عالم حضرت زهرا(س) و بزرگداشت هفته بسیج، به همه بسیجیانی که برای دفاع از مرز و بوم و خدمت به وطن به شهادت رسیدند، تسلیت گفت.

فاطمه مهاجرانی همچنین در آستانه روز مجلس به اهمیت مجلس شورای اسلامی به عنوان یک نهاد مهم برای تحقق دموکراسی و مردم سالاری دینی اشاره کرد و افزود: بیش از هر زمان دیگری به همکاری دولت و مجلس نیاز داریم که به حمدالله تاکنون هم افزایی خوبی بین این دو قوه محقق شده است.

۶۰ دانشجوی دیگر محروم از تحصیل به دانشگاه بازگشتند

وی با تاکید بر اینکه جایگاه ما در نهادهای عمومی امانتی گرانبها و مصداق حق الناس است و ما در برابر پیشگاه خداوند و مردم مسئول هستیم، گفت: طبق اعلام وزارت علوم و با دستور مقام معظم رهبری و پیگیری رئیس محترم جمهور محترم ۶۰ دانشجوی دیگر که در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ از تحصیل محروم شده بودند به تحصیل بازگشتند. همچنین براساس اعلام وزارت آموزش و پرورش ۵۴۶۱ نفر از داوطلبانی که برای شغل شریف معلمی اقدام کرده بودند و درگیر پرونده‌های گزینش شده بودند پس از بررسی‌های مجدد به نظام آموزشی پیوستند.

هزار میلیارد تومان برای بهسازی مدارس و رفع مشکلات فیزیکی آموزشی اختصاص یافت

مهاجرانی از ساماندهی مدارس ناایمن خبر داد و افزود: با تفاهم نامه‌ای که بین ستاد اجرایی فرمان امام، بنیاد مستضعفان و وزارت آموزش و پرورش و سازمان برنامه و بودجه منعقد شده است، مبلغ هزار میلیارد تومان برای بهسازی مدارس و رفع مشکلات فضای فیزیکی آموزشی در نظر گرفته شده که امیدوار هستیم شاهد بهبود فضای آموزشی باشیم.

هر پیشنهادی در راستای منافع ملت ایران بررسی می‌شود

سخنگوی دولت در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه ژاپنی یومیوری ژاپن درباره احتمال مذاکرات ایران و آمریکا، گفت: اصول سه گانه عزت، حکمت و مصلحتی که مقام معظم رهبری برای تعاملات بین‌المللی ترسیم فرمودند، نقشه راه دولت چهاردهم است و هر پیشنهادی که در راستای منافع ایران ملت ایران باشد را بررسی می‌کنیم.

وی افزود: هر گفت‌وگویی نیازمند احترام و اعتمادسازی است، احترام نیاز به عملیاتی سازی دارد اما متاسفانه کشورهای غربی و در راس آن آمریکا، بارها و بارها ثابت کردند که بدعهد هستند و طبیعتا این چیزی است که مردم درک کردند ولی آنچه مسلم است منافع مردم ایران در چهارچوب مصالح کلی نظام بررسی خواهد شد.

تسریع توسعه منطقه چابهار از موضوعات اولویت دار و مدنظر دولت است

مهاجرانی در خصوص بندر چابهار گفت: چابهار به عنوان محور کلیدی کریدور شرق کشور با کشورهای همسایه و کشورهای شمالی و شرق مدنظر است و به عنوان یکی از کریدورهای اصلی به آن توجه می‌شود.

وی افزود: تمرکز اصلی رئیس جمهور بر پروژه‌های زیرساختی در منطقه از جمله اتمام پروژه راه آهن زاهدان – چابهار بوده و در این زمینه و در راستای توسعه بندر چابهار سازمان بنادر و کشتیرانی و وزارت راه و شهرسازی در حال مذاکره و تعامل با دولت هند هستند.

سخنگوی دولت بیان کرد: البته رئیس جمهور در نشست بریکس هم صحبت‌ها و پیگیری‌هایی را با مقامات مسئول در کشور هند داشته‌اند و موضوع تسریع توسعه منطقه یکی از موضوعات اولویت‌دار و مدنظر دولت است.

همه تلاش رئیس‌جمهور تصمیم گیری با اطلاع مردم است

مهاجرانی درخصوص مساله قطعی برق و انتقال پایتخت گفت: یقیناً قرار نیست که مردم غافلگیر شوند و به فرمایش شما شب بخوابند صبح بیدار شوند و ببینند اتفاقی افتاده است. رئیس جمهور بر عهدی که بستند هستند و همه تلاششان بر این است که بین تصمیم سخت و انتخاب بد، تصمیم سخت را داشته باشند اما قطعا با اطلاع مردم.

رئیس جمهور بر عهدی که با مردم بسته اند به شدت پایبند هستند

وی افزود: تاکید می‌کنم که یکی از موضوعات خیلی مهم از جمله موضوع برق موضوعی است البته فراموش نکنیم که اگر برق صنعت مکررا قطع شود کاهش تولید را به دنبال خواهد داشت، کاهش تولید قاعدتا کاهش عواید دولت مانند مالیات و افزایش بیکاری را به دنبال خواهد داشت از این رو باید این چرخه را درست تبیین کنیم. این نکته را تاکید کنم رئیس جمهور بر عهدی که با مردم بسته‌اند به شدت پایبند هستند و معتقدند باید با مردم حرکت کرد نه لزوماً بر مردم.

سخنگوی دولت درخصوص انتقال پایتخت بیان کرد: این موضوع جدیدی نیست مدت‌هاست در حال مطرح شدن است اما طبیعتا چنین کار بزرگی نیاز به کار کارشناسی دارد و کارهای کارشناسی از جمله در ناترازی‌ها که یکی از آنها ناترازی برق است که باعث قطع برق است و خوب است که درخصوص این نکات صحبت کنیم.

مهاجرانی تصریح کرد: اگر ما مسائل را خوب باز نکنیم و فقط درباره معلول صحبت کنیم اتفاق خوبی نمی‌افتد بهتر است علت را بررسی کنیم، ناترازی برق است که باعث قطع برق می‌شود مشکل فشردگی در پایتخت و ناایمن بودن به جهت زلزله موضوع جابجایی را مطرح می‌کند، اما طبیعتا تمام این موضوعات در حال کار کارشناسی است که بتوانیم بهترین عملکرد را برای مردم داشته باشیم.

فرآیند فیلترینگ در حال طی شدن است

مهاجرانی با تاکید بر اینکه ریشه فیلترینگ صیانت است، گفت: ۸۵ درصد از مردم از فیلترشکن استفاده می‌کنند و گردش مالی خرید و فروش فیلترشکن‌ها ۲۰ همت است.

سخنگوی دولت تاکید کرد: این اعداد به تنهایی به لزوم بازنگری در فرآیند مسدودسازی صحه می‌گذارد. رفع فیلترینگ از وعده‌های انتخاباتی دکتر پزشکیان بوده است و در نشست سران قوا نیز مذاکرات خوبی صورت گرفته و در جلسه شورای عالی فضای مجازی نیز موضوع به یک کارگروه ویژه سپرده شده است.

وی افزود: طبیعی است که مقاومت‌هایی وجود دارد و برخی از منظر کارشناسی خود به مساله نگاه کنند و قرار هم نیست که همه همفکر باشند، هنگامی که از گفت‌وگو صحبت می‌کنیم معنای آن پذیرش نظرهای مخالف است ولی آن چیزی که مهم اجماعی است شکل گرفته است. فرآیند رفع فیلترینگ در حال طی شدن است و امیدوار هستیم که به زودی خبرهای خوشی به مردم بدهیم.

مهاجرانی درخصوص وتو شدن طرح آتش بس توسط آمریکا گفت: ما ایرانی‌ها سابق بر این هم غیر انسانی بودن رفتارهای غرب را چشیده بودیم و برای ما بار اولی نیست. دنیا بهتر است این را بداند که مگر زخم کودتای ۲۸ مرداد بر تن ما ایرانی‌ها نیست، مگر زخم حملات شیمیایی به معنای واقعی ددمنشانه غرب هنوز  بر تن مردمان عزیز در سردشت نیست ما اینها را چشیده بودیم و می‌دانستیم که نمی‌شود چندان روی حرف‌ اینها در حوزه حقوق بشر تاکید کرد و می‌دانیم بسیاری از اوقات حقوق بشر تنها ابزاری در دست اینها است و این وتو نیز در همین راستا است.

وی افزود: نزدیک ۵۰ هزار نفر انسان، ۱۰ هزار زن و بیش از ۱۰ هزار کودک در طول این ایام به شهادت رسیده‌اند، مجامع جهانی کجا هستند چطور اجازه می‌دهند همچنان این وتو صورت بگیرد. معنای این وتو این است که حقوق بشر ابزاری در دست این قدرتمندان است و طبیعتا همه اینها نشانگر رفتارهایی است که سال‌هاست ایران اینها را بیان می‌کند.

سخنگوی دولت بیان کرد: در طول جنگ ۸ سال ایران ، بارها ایران رنج این موضوعات را بر تن خرید و در همین ایام تحریم‌ها، خود تحریم‌ها دقیقا مصداق پایمال کردن حقوق بشر است اینها مواردی است که دنیا باید آنها را بداند ما که از قبل همه این موضوعات را می‌دانستیم.

رویکرد ما تعامل سازنده با حفظ منافع ملی است

مهاجرانی درخصوص پاسخ ایران به صدور قطعنامه شورای حکام علیه گفت: رویکرد ایران رویکرد تعامل سازنده است ما با حفظ همه آن چیزی که منافع ملی ما است و آن چیزی که بر پایه فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر همان سه اصل عزت، حکمت و مصلحت است با همه منجمله آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تعامل می‌کنیم و در چارچوب حقوق و تکالیف مصرحی که ذیل معاهده عدم اشاعه وجود دارد اقدام خواهیم کرد.

وی عنوان کرد: اما در این مورد طبیعتا راه‌اندازی مجموعه ای از سانتریفیوژهای نسل جدید را در دستور کار داریم و طبیعی هم هست ما موظف هستیم از حقوق مردمان در راستای استفاده از انرژی هسته‌ای به شکل صلح‌آمیز اقدام کنیم. انرژی هسته‌ای را هم که می‌خواهیم برای درمان، کشاورزی و گندزدایی و این قبیل موارد از آن استفاده می‌کنیم این همان چیزی است که بارها درباره آن صحبت کرده‌ایم.

دولت برنامه‌ای برای قطع یارانه نقدی ندارد

مهاجرانی با تاکید بر اینکه مردم نگران تامین منابع یارانه‌ها نباشند، گفت: بالغ بر ۱۷ میلیون خانوار یارانه دریافت می‌کنند و این موضوع به جهت طولانی بودن فرآیند از تامین منابع تا واریز با تاخیر مواجه شد.

وی افزود: امیدوارم که با برنامه‌ریزی خوبی که همکاران ما انجام می‌دهند دیگر شاهد این موضوع نباشیم. 

۳۲۰ هزار نفر از مهاجران غیرمجاز در دولت چهاردهم به کشور خود بازگردانده شدند

مهاجرانی در پاسخ به سوالی درباره میزان موفقیت دولت در بازگرداندن مهاجران غیرقانونی، گفت: بازگشت مهاجران باید با حفظ عزت و کرامت انسانی صورت گیرد، نباید به کرامت هیچ انسانی توهین شود در عین حال تامین منافع ملی در اولویت دولت است. 
وی افزود: طبق اعلام وزارت کشور، از ابتدای سال جاری ۷۵۱ هزار نفر از مهاجران غیرمجاز به کشور خود بازگردانده شدند و ۳۲۰ هزار نفر از آنها در دولت چهاردهم بازگردانده شده‌اند.

رویکرد دولت کم اثر کردن تحریم هاست

سخنگوی دولت درباره تحریم و فشار حداکثری بر کشور گفت: رویکرد فشار حداکثری و افزایش تحریم‌ها در ایران رویکرد شکست خورده‌ای است و رویکردی است که در زمانی که همزمان شد با بیماری کرونا، دیدیم که با همه فشارها کشور بحمدالله پابرجا ماند و به لطف خداوند و مقام معظم رهبری و تلاشی که مسئولین داشتند و البته همراهی مردم این رویکرد شکست خورد.

مهاجرانی افزود: افزایش فشاری که کشورهای غربی ایجاد می‌کنند مسیری است که یکبار طی شده است حتی موضوعاتی نظیر تیره کردن روابط برخی کشورها مدل‌های دیگر آن قبلاً بررسی شده این گونه روش‌ها طبیعتاً پاسخگو نخواهد بود.

وی تصریح کرد: دولت در این زمینه دو ماموریت مشخص برای خودش قائل است نخست خنثی‌سازی و کم اثرسازی تحریم‌هایی است که وجود دارد. البته ما نمی‌گوییم تحریم‌ها بی‌اثر هستند اتفاقاً لازم است درباره آن صحبت کنیم.

سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: تحریم‌ها بی‌اثر نیستند اما تحریم‌ها را می‌توانیم کم اثر کنیم اما اینکه چگونه و با چه روشی حتماً یکسری از مسائل به دلایل محرمانگی قابل مطرح کردن نیستند اما در عین حال تحریم‌ها را می‌توان کم اثر کرد و این به عنوان اولین رویکردی است که در دولت وجود دارد، دنبال می‌شود و برنامه‌ریزی‌هایی هم به صورت جدی در این زمینه صورت گرفته است همه سناریوها نیز در حال بررسی است و دولت آمادگی دارد با هماهنگی‌های سایر قوا موضوعات را حل و فصل کند.

تاکید رئیس جمهور بر عدالت و جلوگیری از تضییع حقوق مردم است

مهاجرانی ادامه داد: در مورد رفع تحریم‌ها، همانطور که رهبری هم بارها تاکید کرده‌اند حتی اگر لازم شد یک ساعت زودتر این تحریم‌ها برداشته شود حتماً کشور استقبال و مسئولین ما هم اقدام خواهند کرد و پیگیر حل تنازعات هستیم.

وی یادآور شد: این نکته را هم تاکید کنم ما از تنازعات به هیچ عنوان استقبال نمی‌کنیم اما برای مقابله با آنها آمادگی داریم لذا این دو رویکرد را از هم تفکیک کنیم. ما به هیچ عنوان استقبال کننده از موضوعات چالش برانگیز و تنازعی نیستیم اما برای حل آنها کاملاً آمادگی داریم.

سخنگوی دولت عنوان کرد: تاکید رئیس جمهور بر عدالت و جلوگیری از تضییع حقوق مردم است به‌خصوص وقتی که تحریم‌ها شدت پیدا می‌کند و فشارهای اقتصادی زیاد می‌شود بیشترین قشری که آسیب می‌بینند معمولاً اقشار محروم هستند تلاش بر این است که جلوی هرگونه آسیب به این عزیزان گرفته شود.

تبدیل کردن موضوعات فرهنگی و اجتماعی به مسائل امنیتی، رویکرد این دولت نیست

مهاجرانی در پاسخ به این سوال که چه ارتباطی بین کلینیک ترک بی‌حجابی و دولت وجود دارد، گفت: نخست این را عرض کنم که تبدیل کردن موضوعات فرهنگی و اجتماعی به موضوعاتی از جنس امنیتی رویکرد این دولت نیست. رویکرد این دولت اتفاقاً تبدیل کردن موضوعات به موضوعاتی است که بتواند همه مردم را همراه کند 

وی عنوان کرد: برخی از این واژگان به جز ایجاد شکاف بین مردم و حاکمیت چیزی را به دنبال نخواهد داشت. واژگانی مانند ترک یا کلینیک برای سوء‌ مصرف مواد مخدر یا موضوعات روانشناختی است طبیعتاً باید با دقت بیشتری استفاده شود در انتخاب این نام اگر نخواهم خیلی واضح بگویم کج‌سلیقگی شده باید بگویم خیلی سلیقه در آن استفاده نشده است. 

سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: نکته دیگری که در این ارتباط وجود دارد این است که موضوعاتی از جنس حجاب و فرهنگی باید با رویکردهای فرهنگی – تربیتی – اجتماعی حل کرد موضوعات اینچنینی را نباید در لایه دیگری بررسی کرد. 

مهاجرانی بیان کرد: البته آنطور که مطرح شده این یک برشی از یک طرح بزرگ است و این عدد بودجه تنها مختص این موضوع نیست و مربوط به کل ستاد است عدد ۲۵۰ میلیارد تومانی که ذکر می‌شود و این ستاد فقط همین یک کار را انجام نمی‌دهد اما خواستم این موضوع را شفاف کنم زیرا برخی اوقات اگر اطراف موضوعات را تمیز نکند یک موضع در ذهن مردم می‌چرخد و باعث می‌شود سرمایه اجتماعی ما رو به افول برود.

وی ادامه داد: من می‌خواهم روی این نکته صحه بگذارم و تاکید بگذارم ما در شرایطی هستیم که به شدت به سرمایه اجتماعی نیاز داریم ما نیاز داریم تا می‌توانیم پشت هم باشیم لذا باید مراقبت کنیم از واژگان و اعداد و رقم‌ها و ادبیاتی استفاده کنیم که ما را بیشتر به هم نزدیک کند نه اینکه از هم دور کند.

منتقدان دولت خودشان بهتر می دانند که چه وضعیتی را تحویل دادند/ اگر چیزی نمی گوییم مایل نیستیم آرامش روانی مردم به هم بخورد

سخنگوی دولت درخصوص موضع دولت درخصوص مخالفین و منتقدین گفت: کسانی که در انتخابات مشارکت کردند نه به جهت صرف معیشت بلکه به جهت کرامت این کار را انجام دادند هرچند موضوع معیشت حق مردم است و حتماً باید از طرف دولت به این موضوع پرداخته شود اما در عین حال دولت مکلف است معیشت مردم را تضمین کند.

مهاجرانی افزود: کسانی که امروز منتقد دولت هستند خودشان بهتر می‌دانند که چه وضعیتی را تحویل دادند و خودشان بهتر می‌دانند که اوضاع چگونه است. اگر ما چیزی نمی‌گوییم نه به جهت اینکه چیزی را نداریم که بگوییم بلکه به این جهت است که اصلاً مایل نیستیم که آرامش روانی مردم به هم بخورد.

وی خاطرنشان کرد: البته که یکسری از افزایش قیمت‌ها وجود دارد دوستان این را بدانند که افزایش یک قیمت مسیر طولانی را طی می‌کند از زمانی که درخواست می‌آید تا جایی که در کمیسیون‌ها بررسی و مصوب می‌شود و تا جایی که ابلاغ می‌شود ممکن است این فرایند چندین ماه طول بکشد و برخی از این مصوبات هم از قبل مصوب شده بود.

سخنگوی دولت بیان کرد: ما در عین حال چیزی نگفتیم و گفتیم که فرقی نمی‌کند دولت، دولت است این کار را انجام بدهیم اما مردم این را بدانند که کسانی که امروز انتقاد می‌کنند خودشان از وضعیت موجود بهتر خبر دارند و تلاش دولت بر این است که بتواند کرامت مردم را حفظ کند و یادمان هست و می‌دانیم که توسعه اجتماعی نیاز به رفاه اجتماعی دارد.

مهاجرانی عنوان کرد: دولت از اثرات سوئی که افزایش قیمت‌ها دارد آگاه است و این را عرض می‌کنم که می‌دانیم که این موضوعات بار اجتماعی دارد برخی از اوقات چاره‌ای نیست مسیری است که طی شده و باید به خروجی برسد و یا به خروجی رسیده و ابلاغ هم شده و صدای آن در نیامده بود.

وی گفت: تمام تلاش دولت بر این است که در عین حال که کرامت شهروندان را حفظ می‌کند منتقدان را هم را به عنوان شهروندان ببیند اما به معنای دست خالی بودن نیست دست ما پر است اما طبیعتاً دست نگه می‌داریم تا ان شاءلله نخواهیم درباره موضوعات صحبت کنیم.

توسعه اقتصادی از مسیر توسعه اجتماعی و ایجاد امنیت می گذرد

سخنگوی دولت درخصوص دیدار رئیس جمهور با امام جماعت مسجد مکی در سیستان و بلوچستان و کمک به حل مناقشات در این استان گفت: عرض کنم که در سفر رئیس جمهور به استان سیستان و بلوچستان ۴ نشست با اصحاب فرهنگ، نخبگان اقتصادی، نخبگان اجتماعی و شورای اداری برگزار شد در جریان این نشست‌ها دیداری هم با افراد متنفذ منطقه وجود داشت.

مهاجرانی افزود: توسعه اقتصادی از مسیر توسعه اجتماعی و ایجاد امنیت می‌گذرد و ایجاد امنیت نیازمند ایجاد وفاق و به رسمیت شناختن انسان‌ها است. طبیعتاً رئیس جمهور به دنبال این است که استان سیستان و بلوچستان به عنوان استانی که می‌تواند پیشران اقتصادی باشد را آماده کنند برای اینکه سرمایه‌گذاران بتوانند در آنجا کار کنند و این نیازمند امنیت لازم است که با همسویی با افراد ایجاد خواهد شد. 

وی ادامه داد: چند موضوع جدی در دستور کار رئیس جمهور در سفر به سیستان و بلوچستان وجود داشت نخست توسعه اقتصادی کلان از چابهار به مسیرهای مختلفی است مسیرهایی که به زاهدان می‌رود مانند راه‌آهن زاهدان به چابهار و دیگری افزایش سهم این استان یا به عبارتی محرومیت‌زدایی در حوزه‌های آموزش و سلامت است.

سخنگوی دولت بیان کرد: طبیعتاً همه این کارها نیازمند ایجاد یک بستر اجتماعی آرام و مطمئن و به رسمیت شناخته شده است وقتی ما با افراد دیدار می‌کنیم یعنی آنها را به رسمیت می‌شناسیم یعنی از شما کمک می‌خواهیم و با شما این کار را انجام خواهیم داد.
مهاجرانی درخصوص پرداخت یارانه‌ها گفت: در مورد تغییر یارانه غیرنقدی هیچ برنامه‌ای تصمیم‌گیری نشده است و هیچ صحبتی از این جنس وجود ندارد. اینکه من راه‌های غیرتورمی را عنوان کردم به این دلیل است هر دولتی راهکارهایی را دارد برای اینکه بتواند در زمان کوتاه تامین منابع کند منابعی که برای یارانه در نظر گرفته شده‌اند معمولاً منابع ارزی حاصل از صادرات فرآورده‌های مختلف از جمله فرآورده‌های نفتی است.

وی افزود: ممکن است در این انتقال تاخیرهایی صورت بگیرد لذا دولت می‌تواند این زمان را با راه‌های تورم‌زا مشکل را حل کند اما ترجیح می‌دهد این کار را انجام ندهد زیرا هرگونه اقدامی که از جنس اقدام تورم‌زا باشد و می‌تواند فرایندهایی که حل کند که پول به دست مردم برسد آثار تورمی زیادی را خواهد داشت.

سخنگوی دولت بیان کرد: جمله قبلی من این شائبه را ایجاد کرده بود که یارانه‌ها نقدی نباشد و همین‌جا اعلام می‌کنم که درخصوص این موضوع هیچ تصمیم‌گیری صورت نگرفته و تغییر رویکردی نخواهیم داشت و منظور من صرفا در تامین منابع برای پرداخت یارانه‌ها بود امیدوارم با برنامه‌ریزی‌هایی که انجام می‌دهند جلوی تکرار موضوع تاخیر در پرداخت یارانه‌ها گرفته شود.

مهاجرانی درخصوص حکمرانی فضای مجازی گفت: نکته ای که بارها و بارها مورد مطالبه مقام معظم رهبری هم بوده حکمرانی فضای مجازی و ضابطه‌مند کردن فضای مجازی است. 

وی یادآور شد: قانونمند کردن حداقل در سه حوزه فنی یا تکنیکال، فناورانه یا تکنولوژیکال و فرهنگی قابل دسته‌بندی است. موضوع مهم تعادل بین این سه حوزه و تبدیل نکردن موضوع حکمرانی فضای مجازی و فروکاستن آن به صرف حذف فیلترینگ خواهد بود.

وی افزود: موضوع مهم در این زمینه تولید محتوا قانونمند کردن فضا است اقتصاد مناسبی که باید روی سر این موضوع سوار شود و بتواند کار کند و مفهوم حکمرانی باید از این مناظر بررسی شود.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: همکاران من در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات کارهای بسیار خوبی در زمینه اقتصاد دیجیتال انجام داده‌اند و در مورد محتوایی که باید تولید شود و مطالبی که می‌تواند حکمرانی فضای مجازی را در این سه دسته فنی فناورانه و فرهنگی حل کند برنامه‌های خوبی چیده شده است.

مهاجرانی تصریح کرد: دولت هم در راستای همین موضوع درصدد است که بتواند پس از حذف فیلترینگ یا مسدودسازی به صورت مشخص از برخی سکوها حکمرانی خود را در فضای مجازی بیشتر کند یا افزایش دهد.

وی گفت: آنچه که مهم است این است که مردم رویکرد حل مسئله را ببینند سرپوش گذاشتن روی مسائل یا پنهان کردن یا بزرگنمایی کردن آنها مسائلی است که حال مردم را نسبت به دولت به عنوان جزئی از حاکمیت بد خواهد کرد.

سخنگوی دولت بیان کرد: مهمترین موضوعی که رویکرد وفاق روی آن تاکید دارد این است که با هم تلاش کنیم و مسائل را حل کنیم نه اینکه فرافکنی کنیم و موضوعات را بیش از حد بزرگ‌تر یا کوچکتر کنیم.

مهاجرانی افزود: دولت می‌تواند بدون لکنت آنچه را که تحویل گرفته و در مورد آن صحبت کند اما از آنجایی که رویکرد دولت رویکرد حل مساله و رویکرد افزایش سرمایه اجتماعی و اطمینان به مردم در راستای حل مسائل است همچنان بر مسیر قبلی پایبند است.

وی ادامه داد: دولت می‌تواند بگوید چه چیزی را تحویل گرفته و این ناترازی‌های متعددی که بارها صحبت شده عدد و رقم‌های آن چیست و چرا و کجا ایجاد شده که فقط هم خاص یک دولت نیست و از یک دولت حاصل نشده اما نباید ما این کار را انجام دهیم. 

سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: مقصر نشان دادن یک دولت یا مقصر نشان دادن دولتمردان یا دولتفردان کاری است که باعث افت سرمایه اجتماعی ما می‌شود اما امروز ما نیاز به حل مسئله داریم و نمی‌خواهیم به دنبال مقصر بگردیم اما اگر لازم شود خیلی راحت می‌توان در این زمینه صحبت کرد.
 

حتما ببینید

دبیرکل حزب ندای ایرانیان:پزشکیان در اجرای وعده‌های خود جدی است/ تخریب و نفاق ممنوع

دبیرکل حزب ندای ایرانیان:پزشکیان در اجرای وعده‌های خود جدی است/ تخریب و نفاق ممنوع

«سیدشهاب‌الدین طباطبایی» عضو حقیقی شورای اطلاع‌رسانی دولت امروز چهارشنبه ۵ دی‌ماه ۱۴۰۳ در گفت‌وگوی اختصاصی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *