به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، جو بایدن رئیس جمهور دموکرات کنونی آمریکا که در آخرین روزهای ریاست جمهوری خود به سر می برد، بعد از ظهر سه شنبه به وقت محلی در سخنانی از کاخ سفید در جمع خبرنگاران، توافق برای پایان دادن به درگیری میان اسرائیل و حزب الله لبنان را تایید کرد و گفت: «امروز، من خبر خوبی از خاورمیانه دارم. من با نخست وزیران لبنان و اسرائیل صحبت کرده ام و خوشحالم که اعلام کنم: آنها پیشنهاد ایالات متحده برای پایان دادن به درگیری ویرانگر میان اسرائیل و حزب الله را پذیرفته اند.»
رئیس جمهور آمریکا گفت که « این توافق برای توقف دائم درگیری ها طراحی شده است» و از صبح چهارشنبه به وقت محلی اجرا خواهد شد.
بایدن تصریح کرد: «طبق توافقی که امروز به دست آمد، از ساعت ۴ صبح فردا به وقت محلی(لبنان)، درگیری در سراسر مرز لبنان و اسرائیل پایان خواهد یافت.»
عقب نشینی اسرائیل طی ۶۰ روز ؛ ادعای عدم استقرار نیروهای آمریکایی در جنوب لبنان
رئیس جمهور دموکرات آمریکا ادامه داد: طی ۶۰ روز آینده، ارتش اسرائیل به تدریج عقبنشینی میکند، غیرنظامیان اسرائیلی به خانههای خود باز میگردند و ارتش لبنان دوباره کنترل قلمرو خود را در دست خواهد گرفت.
بایدن ادعا کرد: «این توافق بهطور کامل اجرا میشود و به همراه فرانسه، برای اطمینان از اجرای توافق کمک خواهیم کرد. هیچ نیروی آمریکایی در جنوب لبنان مستقر نخواهد شد. اگر حزبالله توافق را نقض کند، اسرائیل حق دارد از خود دفاع کند.»
بایدن مدعی شد: «نباید ابهامی باقی بماند. اسرائیل این جنگ را شروع نکرد، مردم لبنان هم دنبال جنگ نبودند، همینطور آمریکا. این توافق از حاکمیت لبنان حمایت میکند، نشاندهنده آغاز جدیدی برای این کشور است و مردم لبنان را به آیندهای صلحآمیز هدایت میکند».
رئیس جمهور آمریکا اضافه کرد که از زمان شروع جنگ بیش از ۷۰ هزار اسرائیلی مجبور به ترک خانههای خود شده و شاهد «تخریب» محلات خود بوده اند و بیش از ۳۰۰ هزار لبنانی نیز آواره شدهاند.
بایدن بدون اشاره به حمایت های کشورش از چند دهه جنایات اسرائیل به ویژه جنگ طلبی بیش از یک سال اخیرش گفت: «این مرگبارترین جنگ میان اسرائیل و حزب الله در چند دهه اخیر است.»
رئیس جمهو آمریکا همچنین مدعی شد: « حماس تنها یک گزینه دارد: آزادی گروگانها از جمله گروگانهای آمریکایی.تلاشهای جدیدی را با مصر، قطر، ترکیه و اسرائیل در رابطه با آتشبس در غزه انجام خواهیم داد».
بایدن ادامه داد که دستور انتقال تواناییهای نظامی به منطقه خاورمیانه «برای دفاع از اسرائیل و منصرف کردن دشمن مشترک ما در یک لحظه حیاتی» را داده است.
پیش از سخنان بایدن ، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه دولت جو بایدن رئیس جمهور کنونی دموکرات آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی پس از نشست وزرای خارجه گروه هفت در ایتالیا در کنفرانسی خبری اعلام کرد: ما در مراحل پایانی توافق آتش بس در لبنان هستیم. دستیابی به توافق آتش بس در لبنان نتیجه تلاش های دیپلماتیک فشرده آمریکا و شرکای ما مانند فرانسه است.
وزیر خارجه آمریکا افزود: من معتقدم که با کاهش تنش ها در منطقه می توان به درگیری در غزه پایان داد. مذاکرات آتش بس میان اسرائیل و لبنان در مراحل نهایی خود است و این آتش بس به پایان درگیری در غزه کمک خواهد کرد.
او با تکرار ادعاهای واشنگتن علیه حماس گفت: حماس برای حمایت از خود به گشودن چندین جبهه متکی بود، اما آتش بس در لبنان، این حمایت را از آن سلب خواهد کرد. باید یک طرح پس از جنگ تدوین شود تا مردم غزه بتوانند بدون حماس زندگی کنند.
وزیر خارجه آمریکا بدون اشاره به حمایت های واشنگتن از جنگ طلبی اسرائیل در منطقه غرب آسیا (خاورمیانه) گفت: ما هفته ها و ماه ها برای اجرای طرح آتش بس در لبنان کار کرده ایم.
او تاکید کرد: ما روزانه شاهد شلیک موشک در هر دو جهت بین لبنان و اسرائیل هستیم که نشان دهنده اهمیت آتش بس سریع است. برای جلوگیری از گسترش درگیری و تبدیل آن به یک جنگ منطقهای گستردهتر، باید بین لبنان و اسرائیل آتشبس برقرار شود.
بلینکن همچنین گفت: ما متعهد به همکاری با دولت ترامپ در مورد آتش بس در غزه و سایر موضوعات هستیم.
رسانه آمریکایی آکسیوس روز دوشنبه به وقت محلی (آمریکا) به نقل از یک مقام ارشد آمریکایی اعلام کرد که اسرائیل و لبنان با شرایط آتش بس برای پایان دادن به درگیری موافقت کرده اند.
همزمان، شبکه خبری تلویزیونی سی ان ان نیز از موافقت بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم اسرائیل با اصول توافق آتشبس در لبنان خبر داد و به نقل از یک مقام آگاه آمریکایی گفت که اسرائیل هنوز درباره برخی جزئیات این توافق ملاحظاتی دارد که پیشبینی میشود روز دوشنبه به دولت لبنان منتقل شود.
پس از گزارش رسانه های آمریکایی، «جان کربی» سخنگو و هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز دوشنبه به وقت محلی به خبرنگاران در واشنگتن گفت: مسیر مذاکرات آتش بس اسرائیل و لبنان “در جهتی بسیار مثبت پیش می رود.”
این سخنگوی دولت بایدن اضافه کرد که در زمینه آتشبس در لبنان پیشرفتهایی حاصل شده و در آستانه توافق هستیم اما هنوز به توافق نهایی دست نیافتهایم.
کربی تصریح کرد: آتش بس در لبنان اولویت بایدن است. گفتگوها درباره آتشبس لبنان ادامه دارد و «تا زمانی که در مورد همه مسائل مذاکره نشود، هیچ توافقی انجام نشده است.»
هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا، مذاکرات عاموس هوخشتاین، فرستاده ویژه آمریکا به لبنان، درباره آتشبس میان اسرائیل و لبنان را «مثبت» خواند.
«متیو (مت) میلر» سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا نیز روز دوشنبه به وقت محلی، با بیان اینکه پیشرفت هایی در مذاکرات آتش بس میان اسرائیل و لبنان وجود داشته است، در اظهار نظری محتاطانه اعلام کرد که نمی توان گفت توافق حاصل شده است. «برای رسیدن به توافق میان اسرائیل و لبنان تلاش می کنیم.پیشرفت قابل توجهی داشته ایم».
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، رژیم اسرائیل از هفتم اکتبر۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) در پی ناکامی در عملیات طوفان الاقصی از سوی گروههای مقاومت فلسطینی به رهبری حماس، جنگ ویرانگری را علیه نوار غزه آغاز کرده است؛ طی این مدت بخش اعظم منازل و زیرساختهای نوار غزه در این جنگ به شدت تخریب شدهاند و محاصره رقت بار و بحران انسانی شدید در کنار قحطی و گرسنگی بیسابقه، جان ساکنان این منطقه را تهدید میکند.
حملات اسرائیل تنها به نوار غزه محدود نشده است و رژیم اشغالگر قدس، جنگ طلبی خود را در کرانه باختری، لبنان و دیگر مناطق خاورمیانه با حمایت های همه جانبه آمریکا و متحدانش گسترش داده است.
با وجود همه این جنایتها، رژیم اشغالگر اعتراف کرده است که با ورود به ماه چهاردهم جنگ، هنوز نتوانسته به اهداف خود از این جنگ یعنی نابود کردن جنبش حماس و بازگرداندن اسرای خود از نوار غزه برسد.
وزارت بهداشت غزه اعلام کرده است که تعداد شهدای غزه از آغاز جنگ علیه نوار غزه در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون به ۴۴ هزار و ۲۳۵ فلسطینی رسیده است و ۱۰۴ هزار و ۶۳۸ فلسطینی نیز زخمی شده اند.
نخست وزیر رژیم اسرائیل ششم مهر ماه ۱۴۰۳ به پشتوانه حمایتهای آمریکا در حالیکه برای سخنرانی در هفتاد و نهمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک به سر می برد، دستور ترور سیدحسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان را صادر کرد و هواپیماهای این رژیم شامگاه جمعه محلات مسکونی محله حاره حریک در ضاحیه بیروت را به شدت و به صورت پیاپی بمباران کردند.
حزب الله لبنان در بیانیهای که روز شنبه ۷ مهر ۱۴۰۳ منتشر شد؛ شهادت سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله لبنان را تایید کرد. «سرتیپ پاسدار عباس نیلفروشان» از فرماندهان پیشکسوت و جانبازان سرافراز دفاع مقدس و مستشار سپاه در لبنان نیز در این حمله تروریستی در ششم مهر ۱۴۰۳ به همرزمان شهید خود پیوست.
پیش از این، اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس و مذاکره کننده این جنبش برای توافق آتش بس بامداد چهارشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۳ که برای حضور در مراسم تحلیف ریاست جمهوری دکتر مسعود پزشکیان به تهران آمده بود، به شهادت رسید و یحیی السنوار که اسرائیل معتقد است حملات ۷ اکتبر (۱۵ مهر) را سازماندهی کرد، پس از ترور هنیه به عنوان رئیس دفتر سیاسی حماس منصوب شد. اما رژیم اشغالگر قدس، یحیی سنوار را نیز ۲۶ مهرماه ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ اکتبر ۲۰۲۴ در نوار غزه به شهادت رساند.