به گزارش روز سهشنبه آباجان به نقل از ایرنا به نقل از روابط عمومی اداره کل بازرسی کرمان، دادخدا سالاری در حاشیه بازدید از مرکز درمانی بیماریهای سرطان یاس کرمان گفت: صنایع و معادن در حالی مسئولیت های اجتماعی خود را صرف باشگاهداری، آن هم رشتهای خاص کرده اند و منافع لازم نیز برای عموم مردم استان نداشته است.
وی ادامه داد: خیران مجموعه یاس در همین استان ناچار شده اند با فروش اموال و خانه های شخصی خود هزینه های خرید، اقساط و راه اندازی دستگاههای مورد نیاز بیماران سخت درمان (صعب العلاج) را پرداخت کنند.
وی افزود:به گفته کارشناسان، فعالیت های صنعتی نقش قابل توجهی در بیماریهای عفونی و انواع سرطان ها دارد و مدیران این واحدها باید در جبران خسارت های وارده به افراد جامعه نیز ایفای نقش کنند.
سالاری اظهارداشت: انتظار به حق این است که بیماران بتوانند درمان خود را به صورت رایگان و با کمک صنایع اقتصادی استان کرمان دنبال کنند، چرا که ظرفیت ها و ثروت های نهفته در این سرزمین متعلق به همه است و همگان باید از منافع آن بهره مند شوند.
بازرس کل استان کرمان ضمن تقدیر از اقدامات انجمن یاس کرمان در کمک به بیماران صعب العلاج، تصریح کرد: این انجمن در فضایی به وسعت ۱۴ هزار متر مربع زیر بنا در حال ارائه خدمات به بیماران است و تاکنون بنا بر گزارش مدیران ابن مجموعه بیش از هشت هزار میلیارد ریال توسط خیرین در حوزه های تشخیصی، درمانی و ابنیه در این مرکز صرف شده است.
سالاری با اشاره به اینکه مرکز یاس کرمان تاکنون به بیماران هشت استان خدمات ارائه می کند، تصریح کرد: ۲ دستگاه تخصصی و پیشرفته رادیولوژی و رادیوتراپی در این مرکز راه اندازی شده و هزینه درمان رادیوتراپی و شیمی درمانی برای بیماران سرطانی در ابن مجموعه کاملا رایگان است.
وی در خصوص عدم ایفای نقش مسئولیت های اجتماعی صنایع و معادن بزرگ استان در محل وزمان خود، یادآور شد: به عنوان مثال دستگاه پرتودرمانی مدرنی توسط خیرین خریداری و به کشور وارد شده اما به لحاظ عدم امکان تامین مالی به منظور فراهم شدن فضای مورد نیاز، بیش از ۱۸ ماه در محوطه یکی از بیمارستانهای کرمان نگهداری شده است.
وی ادامه داد: در حالی که اگر مسئولیت های اجتماعی در محل خود هزینه می شد، با توجه به گردش مالی بالای این صنایع حل این مساله بسیار ساده بود و می توانست جان دهها بیمار را از مرگ نجات دهد.
بازرس کل استان کرمان یادآور شد: با توجه به بالا بودن هزینه اینگونه درمانها در مراکز دولتی لذا استقبال از مراکز خصوصی خیّرمحور زیاد است.
سالاری تاکید کرد: دستگاه های اجرایی مرتبط با امر درمان از جمله دانشگاه های علوم پزشکی استان، دستگاههای نظارتی و غیره بایستی نسبت به وظیفه ذاتی خود کوشا بوده و مسئولیت اجتماعی خود را در این خصوص فراموش نکنند.
وی تصریح کرد: برخی صنایع و معادن البته تاکنون ادعای کمک به بخش سلامت تحت عنوان مسئولیت های اجتماعی را داشته و دارند که وقتی بررسی می کنیم می بینم در برابر وظایفی که باید انجام دهند و خسارت های که وارد می کنند، به نسبت درآمد هایشان، بسیار ناچیز بوده است .