به گزارش خبرنگار فرهنگی آباجان به نقل از ایرنا، نشست خبری هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت صبح امروز ۵ آذرماه در حسینه جماران تهران برگزار شد. در این مراسم جلال غفاری قدیر دبیر جشنواره، سید محمد حسینی مدیر عامل انجمن سینمای دفاع مقدس و همچنین پدر و فرزند شهیده معصومه کرباسی و رضا عواضه حضور داشتند.
دبیر جشنواره فیلم مقاومت گفت: از دوره هفدهم تاکید ما بر این است که سینمای مقاومت درک نمیشود، مگر اینکه ما مقاومت و گفتمان مقاومت را در قالب یک نظریه جهان شمول بفهمیم. زیباترین پیامی که در این چهل سال در قالب اندیشه شکل گرفته، مقاومت است و سویه های عملی آن نیز باید در قالب سینما گنجانده شود.
وی افزود: بنای این جشنواره این نبود که یک سینما در کنار دیگر سینماها باشد. این تفاوت به واژه مقاومت برمیگردد و اگر ما درک درستی از مقاومت پیدا نکنیم، در سینمای مقاومت راه به جایی نمیبریم.
غفاری با تاکید بر اینکه سینمای مقاومت نباید در شرایط فعلی سکوت کند ادامه داد: یک انسان مقاوم در تعبیر قرآن، یک انسان زاویهنشین نیست؛ زین رو این سینما نمیتواند گوشهگیر و منفیگرا باشد. این سینما محرک و حیات بخش است، جمعگرا و مطالبهگر است.
وی تاکید کرد: این سینما در اندیشه رهبر معظم انقلاب، زاییده دستور از بالا نیست بلکه برآمده از روح میدانی و نهادهای اجتماعی درونزای مردمی است. مقاومت بدون جوششمردمی و بدون تمرکز بر آنچه در کوچه و خیابان های غزه و لبنان میگذرد، درک نمیشود.
غفاری با اشاره به فیلم لحظه شهادت شهید سنوار افزود: لحظه شهادت باشکوه حضرت سنوار با چند ثانیه فیلم جهان را تکان داد، فیلمی که کارگردان آن خدا بود. ما فهمیدیم که در میدان، سنوار چه حماسهای آفرید. در دنیا همه آزادیخواهان جهان از این اتفاق متاثر هستند.
دبیر جشنواره فیلم مقاومت با بیان جملهای از شهید آوینی ادامه داد: شهید آوینی جمله ای دارد که میگوید «سینمای متعهد ما باید خاکریزهای تثبیتشده سینمای غرب را بشکند و راهی تازه باز کند». راه ما از آنجا که غربیها رفتهاند نمیگذرد؛ که اگر افق های ما متفاوت است راه های ما نیز باید متفاوت باشد و روش هایمان نیز.
وی تاکید کرد: مسیر این جشنواره از حسینه جماران میگذرد نه فرش قرمز. این جشنواره در روز بسیج عهد میکند که آرمان فلسطین و مستضعفان را رسالت بداند و سینما را برای این کار به استخدام بکشد. سینمای مقاومت حامی چنین فیلمساز و هنرمندی است. سینما باید به خودش بیاید و از ظرفیت هنرمندان بهره بگیرد تا اسرائیل را از این منطقه به برکت سینما محو کنیم؛ پیش از اینکه موشکهای ما آنها را حذف کنند.
دبیر جشنواره فیلم مقاومت درباره رویه اجرایی جشنواره گفت: شعار جشنواره گفتمان مقاومت، طوفان الاقصی، آزادی قدس شریف است.
وی افزود: اهدف اساسی جشنواره شامل تبلیغ، تبیین و ترویج گفتمان مقاومت و استکبار ستیزی، ایجاد جریان هنری مقاومت منطقهای و جهانی در مقابل جریان هنری لیبرال و جهان ساز، راهبری در بست فرمی و محتوایی سینمای مقاومت و تحول در رویکرد برگزاری جشنوارههای فیلم، کشف و استعدادیابی و شکل دهی فیلمسازان مقاومت و حمایت از شرکت کنندگان در جشنواره هستند.
دبیر جشنواره مقاومت درباره مزیت این جشنواره نسبت به دوره پیشین گفت: دوره هجدهم این جشنواره به عنوان رتبه یک هنری جشنوارههای برگزیده بنیاد ملی نخبگان کشور لقب گرفته است. برگزیدگان زیر ۳۰ سال جشنواره از مزایای نخبگی و هنری زیر نظر بنیاد ملی نخبگان برخوردار میشوند.
غفاری ادامه داد: جشنواره در ۸ بخش تدارک دیده شده است. در بخش اصلی جایزه شهید حاج قاسم سلیمانی شامل فیلمهای بلند، کوتاه و سریال در سه بخش داستانی، انیمیشن و مستند، بخش دفاع مقدس جایزه مرحوم رسول ملاقلی پور و در بخش نثر روایت جایزه شهید محسن حججی به برگزیدگان زیر ۳۰ سال اهدا میشود. در بخش جهان بدون اسرائیل جایزه شهید سید حسن نصر الله، بخش روایت قلم و فیلمنامه جایزه شهید سید مرتضی آوینی و در بخش ویژه پژوهش علوم انسانی و سینمای مقاومت جوایزی اهدا میشوند. در بخش ویژه تولیدات هوش مصنوعی جایزه سید حسین علم الهدی، در بخش مواد تبلیغی و اطلاع رسانی جایزه شهید داریوش گودرزی نیا و بخش بین الملل نیز اطلاع رسانی خواهد شد .
در ابتدای این مراسم از تصویر شهید معصومه کرباسی و همسر ایشان شهید رضا عواضه رونمایی شد.
سینما بیش از اسلحه برای اسرائیل مهم است
مدیر عامل انجمن سینمای دفاع مقدس هم در ادامه این مراسم با تاکید بر اهمیت رسانه در شکلدهی به چهره صهیونیسم در جهان گفت: صهیونیسم بر سه پایه مبتنی بر رسانه بنا شده؛ سینما بیش از اسلحهها برای اسرائیل مهم بود و آن را پررنگ کرده است. افسانه مظلومیت یهود با بیان موضوعاتی چون هولوکاست قوت گرفت. دروغهایی گفتند که در دنیا کسی اجازه بیان آن را نداشت. سینما زمینهای فراهم کرد که جهانیان، اسرائیل را مظلوم بدانند.
حسینی افزود: در گام دوم گفتند ما دینمدار هستیم و خود را به عنوان نماینده یهودیهای عالم معرفی کردند. در حالیکه گفته شده یهودیها اصلا دین ندارند. بهانه کردند و گفتند پیروان حضرت موسی هستیم. کدام موسی؟ همان که در فیلم «۱۰ فرمان» آن را تصویر کردند. تصویری که از دین نشان دادند تصویر مورد علاقه خودشان بود، شمایل دینمداری را در عالم عوض کردند.
وی با اشاره به سومین گامی که یهود برداشته، گفت: در گام سوم گفتند ما شکست ناپذیریم. قوم برگزیده هستیم و کسی نمیتواند ما را شکست دهد. باقی عالم برای خدمت به ما خلق شده، تمام ابزار آنها نیز سینما بود. در یکی از فیلمها دیالوگی دارند که میگوید: «در قرن بیستم، یهودیبودن مهمتر از انسانبودن است.» این یهود را خوانشی از دین حضرت موسی میدانستند درحالیکه هیچ نسبتی با او نداشت.
وی ادامه داد: اگر امروز بخواهیم از کیان خود دفاع کنیم و از ایران خودمان حرف بزنیم، باید به این فکر کنیم که خودمان برای بچه های سرزمینمان تنب بزرگ و کوچک و بوموسی را بسازیم و اجازه ندهیم یهودیها به دروغ بگویند که این جزایر برای ماست. اجازه ندهیم یهودیها بر طبل تبعیضنژادی خود بکوبند.
در این برنامه همچنین از پوستر هجدهمین جشنواره فیلم مقاومت رونمایی شد. مهلت ارسال آثار به هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت تا ۴ دی خواهد بود.