دکتر ایمان زارعی روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، افزود: این میزان اهدای خون در این شهرستان مرزی نسبت به مدت هشت ماهه مشابه سال گذشته (۱۴۰۲) چهار درصد رشد داشته است.
وی با بیان اینکه در هشت ماه گذشته ۳۸۸ نفر با مراجعه به پایگاه انتقال خون قشم برای نخستین بار در این کار خداپسندانه شرکت کردند، افزود: یکهزار و ۷۰۵ نفر از اهداکنندگان به طور مستمر و تعداد ۵۵۲ نفر با سابقه بودند.
مدیرکل انتقال خون استان هرمزگان توضیح داد: از مجموع اهداکنندگان در این مدت ۷۵ نفر زن بودند که فقط ۲.۷۵ درصد از اهدا کنندگان خون را تشکیل می دهند.
زارعی اضافه کرد: مصرف خون بیشتر برای بیماران تالاسمی و سپس برای مصدومان حوادث، سوختگی ها، تصادف ها، جراحی های بزرگ، بیماران سرطانی، نوزادان، مادران باردار و و افراد مورد نیاز مورد مصرف قرار می گیرد.
وی ضمن قدرانی از قشموندان و سفیران سلامت انتقال خون که با استقرار تیم های سیار در مجتمع های تجاری، اداره ها، سازمانها و ارگان ها با همت و عشق به همنوع با مشارکت همیشگی در اهدای خون حمایت می کنند از تمامی جزیره نشینان ۱۸ تا ۶۵ سال نگین خلیج فارس دعوت کرد، در این اقدام انسان دوستانه و حیاتی به طور مستمر (سالی ۲ تا ۴ بار) خون اهدا کنند.
اهدای خون، امری پسندیده، داوطلبانه و بدون چشمداشت و نشان از روحیه سخاوتمندانه مردم نوع دوست ایران است.
خون سالم، ناجی زندگی حداقل سه بیمار است، ضمن آن که نیاز به خون و فرآورده های آن، همیشگی است و تاریخ انقضا ندارد.
با وجود پیشرفت های چشمگیر در علم پزشکی، هنوز هیچ جایگزین مصنوعی برای خون ساخته نشده و فقط خونی که توسط انسان های نیکوکار اهدا می شود می تواند جان انسان های دیگر را نجات دهد.
اهدای خون هنگامی رخ می دهد که یک فرد سالم به طور داوطلبانه، مقدار مشخصی از خون خود را در یک مرکز انتقال خون هدیه می کند.
خون، یک سیزدهم وزن بدن هر فرد را تشکیل می دهد و بر این اساس شخص بالغ با وزن حدود ۷۰ کیلوگرم به طور متوسط در حدود پنج لیتر خون دارد و در واقع مقدار خون هر شخص با وزن بدنش تناسب دارد.
اهدای خون برای یک انسان سالم هیچ ضرری ندارد اما برای بیمار، امید دوباره به زندگی است.
اهدای زندگی به همنوع نیازمند به خون، نوعی ایثار بی منت است که در قالب حرکتی نوع دوستانه با اهدای قطره، قطره خون شکل می گیرد و به لبخند رضایت سیمای رنگ پریده بیمار و تپیدن دوباره قلب زندگی او منجر می شود.
خون، مایعی سرخ رنگ است که به جسم بیمار نحیف روی تخت های بیمارستان، جانی دوباره می بخشد، یک کلمه ای سه حرفی که مرگ و زندگی یک انسان به آن وابسته است و گاهی یک واحد خون میتواند انسانی را از ۲ قدمی مرگ نجات دهد و گاهی هم دیر رسیدن و یا نرسیدن برای همیشه به زندگی یک انسان پایان می دهد.
جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.