به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از سازمان بهزیستی کشور، سیدجواد حسینی روز یکشنبه در دیدار با مسئولان سازمان فنی و حرفهای و شرکت دانش بنیان «پداسیس» وابسته به پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس و نخستین و تنها تولیدکننده ربات اسکلت بیرونی توانبخشی پایین تنه با نام «اکسوپد» افزود: افراد دارای معلولیت از ناحیه پا و یا فلج کامل با استفاده از این ربات میتوانند راه بروند؛ تجربهای که به شکل دیگر میسر نمیشود.
وی ادامه داد: ۶ سال از معرفی این محصول به جامعه افراد دارای معلولیت و جانبازان میگذرد و در این مدت توانسته است رتبه نخست را در اولین دوره KANZZO از بین ۱۰۴۵ شرکت کننده از کل کشورهای اسلامی کسب کند.
رئیس سازمان بهزیستی با بیان اینکه قیمت این ربات یک سوم نمونه مشابه خارجی است، اظهار داشت: اکنون ۳۰ هزار توانیاب در کشور و ۳۴۰۰ مرکز توانبخشی بهزیستی می توانند از این ربات استفاده کنند.
وی با بیان اینکه تاثیر و اثربخشی این ربات در زندگی افراد دارای معلولیت و توانبخشی به اثبات رسیده است، افزود: پژوهشهای انجام شده درباره سلامت افراد جامعه هدف نشان میدهد در سال اول استفاده ۲۸ درصد و در سال دوم ۶۱ درصد بهبود یافتهاند.
حسینی با بیان اینکه در اولین گام این ربات باید به خیرین معرفی شود، گفت: با کمک خیرین است که توانخواهان و مراکز توانبخشی میتوانند از این ربات بهرهمند شوند.
وی ادامه داد: در گام بعد میتوان با اعتبارات موجود و اعتباراتی از محل مسئولیتهای اجتماعی دستگاههای مختلف این وسیله را تهیه و در اختیار افراد دارای معلولیت قرار داد.
رئیس سازمان بهزیستی تاکید کرد: هدف ما استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان و اندیشمندان داخلی در بهبود زندگی توانخواهان است.
وی ادامه داد: لازم است با استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان وسایل و لوازم توانبخشی روزآمد و دارای ابزار هوشمند شوند تا فرایند توانبخشی سرعت و کیفیت یابد.