به گزارش روز یکشنبه آباجان به نقل از ایرنا، آندری رودنکو در مصاحبه با خبرگزاری تاس اظهار داشت: مسکو در روند حذف نام طالبان از فهرست سازمانهای تروریستی مانعی ایجاد نخواهد کرد اما در موضوع بهرسمیت شناختن رسمی مقام های کنونی حکومت سرپرست افغانستان، هنوز زود است که صحبت کنیم.
وی اضافه کرد: تکمیل روندهای قانونی برای تغییر وضعیت طالبان و خروج از فهرست سازمانهای تروریستی، به تعامل روسیه و افغانستان در حوزههای مختلف بهویژه اقتصادی، شتاب مثبتی خواهد داد.
وی افزود: روسیه گامهایی برای برقراری تعامل عملی با مقام های افغانستان در موضوعات مورد علاقه مشترک برمیدارد.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، روسیه ابتدا طالبان را در سال ۲۰۰۳ به فهرست گروههای تروریستی خود اضافه کرد. این اقدام در پاسخ به حمایت طالبان از گروههای جداییطلب در منطقه قفقاز تحت حکومت روسیه بود.
دیپلمات های روسیه پیش از این در مورد احتمال حذف طالبان از فهرست سازمان های تروریستی این کشور سخن گفتهاند. به گفته ضمیر کابلوف نماینده ویژه رئیس جمهوری روسیه در امور افغانستان، وزارت امور خارجه و وزارت دادگستری این کشور به ولادیمیر پوتین گزارش داده اند که طالبان میتواند از فهرست تروریستی مسکو نیز خارج شود.
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه، چنین موضعی را منعکس کننده واقعیت عینی خواند.
فعالیت گروه طالبان در سالهای ۱۹۸۶-۱۹۸۷ آغاز شد و در بسیاری از کشورهای جهان بهعنوان یک سازمان تروریستی ممنوعه شناخته شده است.
این گروه از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ بر افغانستان حکومت کردند و در سال ۲۰۲۱ پس از خروج نیروهای آمریکایی از این کشور به قدرت بازگشت.
با آنکه بیش از بیش از سه سال از حاکمیت این گروه در افغانستان میگذرد، تا کنون هیچ کشوری حکومت سرپرست طالبان را به رسمیت نشناخته است اما برخی از کشورهای منطقه مانند پاکستان، چین، هند، ترکمنستان، ازبکستان و روسیه دیپلماتهای طالبان را پذیرفته اند.