سوغاتی دلهره‌آور مرغان مهاجر برای خراسان‌شمالی 

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، مهاجرت پرندگان به نقاط گرمسیر کره زمین با شروع فصل سرما آغاز می شود و سالانه ۴۰ گونه پرنده مهاجر برای زمستان گذرانی در خراسان شمالی فرود می آیند.

سایت های مختلف این استان از جمله «سد شیرین دره، بیدواز، بارزو و چری و رودخانه های اترک و کال شور» محل توقف پرندگان مهاجر در این استان است و در میان این هیاهوی زیبا و دل انگیز، شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان تهدید خفته‌ای است که در صورت نبود مراقبت های لازم می تواند فاجعه آفرین باشد.

کنترل آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان همه ساله انجام می شود و کارشناسان می گویند اقدامات پیشگیرانه این بیماری در خراسان شمالی ضروری است و نباید در این باره ساده انگاری شود.

مسوولان می گویند همان گونه که در ابتدای شیوع کرونا، شیوع بیماری و همه گیری آن شاید دور از انتظار بود، اما شاهد بحران بودیم، اکنون هم اگر گرفتار آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان شویم ظرفیت های مراکز درمانی برای کنترل و مهار به هیچ عنوان کافی نیست.

اکنون اداره کل دامپزشکی استان با مشارکت اداره کل حفاظت محیط زیست پایش و نظارت تالاب ها، رودخانه ها و آبگیرها را به صورت مستمر انجام می دهند تا موارد مشکوک به سرعت شناسایی و از انتقال بیماری جلوگیری شود.

سوغاتی دلهره‌آور مرغان مهاجر برای خراسان‌شمالی 

پایش زیستگاه پرندگان مهاجر

رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور اداره‌کل دامپزشکی خراسان شمالی در این باره به خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا گفت: طرح تشدید نظارت و پایش زیستگاه پرندگان مهاجر در این استان از نیمه مهرماه آغاز شده است و در این طرح که با رویکرد پایش و بررسی بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان انجام می شود، گروه هایی مشترک از دامپزشکی و حفاظت محیط زیست استان، سدها، آبگیرها و رودخانه های استان را مورد بررسی قرار می دهند.

فرزین حسینی اظهار کرد: زیستگاه های پرندگان مهاجر در انجام این طرح در حاشیه روستاها در اولویت قرار دارد، همچنین این پایش ها در اطراف واحدهای صنعتی پرورش طیور بیشتر مورد توجه خواهد بود.

وی با بیان اینکه پایش زیستگاه های پرندگان مهاجر از نیمه مهرماه آغاز و تا پایان اسفندماه ادامه دارد افزود: ۱۰ تیم در طرح تشدید نظارت و پایش زیستگاه پرندگان مهاجر مشارکت دارند و در هر شهرستان یک تیم در این زمینه فعال شده است.

رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور اداره‌کل دامپزشکی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: یکی از دغدغه ها، شکارچیان هستند که ممکن است با شکار پرندگان، خود و دیگران را در معرض بیماری آنفلوآنزا قرار دهند.

وی با بیان اینکه مراقبت ها برای جلوگیری از شیوع احتمالی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان افزایش یافته و در این زمینه توصیه‌های لازم به مرغداران داده شده است تصریح کرد: تذکر و توصیه لازم برای پیشگیری از بیماری در سالن های مرغداری داده شده است و در این مزارع باید اصول ایمنی زیستی رعایت شود.

حسینی خاطرنشان کرد: مزارع تخمگذار و مرغ مادر مکلف هستند نسبت به مایه کوبی علیه آنفلوآنزای پرندگان در سالن ها اقدام کنند در این زمینه گزارش ها به صورت روزانه از مرغدان گرفته و پایش می شود.

وی گفت: به مرغداران توصیه می شود مراقب های لازم برای جلوگیری از لانه گزینی پرندگان وحشی در اطراف و یا ورود آنان به داخل سالن ها انجام دهند.

رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور اداره‌کل دامپزشکی خراسان شمالی اظهار کرد: مرغداران هر گونه تلفات را در کمترین زمان گزارش دهند، مسوولان محلی در روستاها هم تلفات احتمالی از پرندگان بومی و یا مهاجر را گزارش دهند.

بیشتر بخوانید:

پایش آنفلوآنزای پرندگان زیر ذره‌بین ۱۰ گروه دامپزشکی خراسان‌شمالی

طرح تشدید پایش زیستگاه پرندگان مهاجر در خراسان‌شمالی آغاز شد

سوغاتی دلهره‌آور مرغان مهاجر برای خراسان‌شمالی 

خطر آنفلوآنزا بیخ گوش مردم

حسینی فروش طیور در هسته مرکزی شهر مرکز استان را از دغدغه های بهداشتی عنوان کرد و گفت: رویکرد و درخواست ما این بود که با راه اندازی بازار روز پرندگان، بازار طیور در استان ساماندهی شود اما این امر هنوز محقق نشده است.

وی گفت: ۲ مزرعه فعال تخمگذار صنعتی و ۲ مزرعه پرورش بوقلمون و سه مزرعه پرورش مرغ مادر از جمله واحدهای حساس در زمینه ابتلا به آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان استان به شمار می روند و این مزرعه ها به لحاظ اقتصادی دارای اهمیت فراوان هستند.

رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور اداره‌کل دامپزشکی خراسان شمالی، نظارت بر وضعیت بهداشتی و قرنطینه ای مزارع پرورش طیور قبل از جوجه ریزی، نظارت بر حمل و نقل بهداشتی پرندگان زنده و ورود جوجه یک روزه و پایش و مراقبت فعال مزارع پرورش طیور را از اقدامات این اداره کل برای پیشگیری از بیماری عنوان کرد.

وی درباره پایش زیستگاه های پرندگان مهاجر در استان گفت: در این زمینه هماهنگی لازم با اداره کل دامپزشکی استان انجام شده و پایش و مراقبت این زیستگاه ها انجام می شود.

حسنی خاطرنشان کرد: این طرح با رویکرد پیشگیری از انتقال بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان انجام می شود و بر این اساس نظارت بر آبگیرهای استان تشدید می شود، خوشبختانه با توجه به بارندگی های خوب امسال آبگیرهای استان وضعیت مناسبی دارد و می تواند شرایط زیست خوبی را برای پرندگان فراهم کند.

بیشتر بخوانید:

پایش آنفلوآنزای پرندگان زیر ذره‌بین ۱۰ گروه دامپزشکی خراسان‌شمالی

فرود پرندگان مهاجر در آبگیرهای خراسان‌شمالی

لزوم واکسیناسیون محیط بانان

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان‌شمالی با اشاره به فصل مهاجرت پرندگان مهاجر گفت: زیستگاه ها و محل فرود پرندگان، تالاب ها و آبگیرها در طول سال پایش می شود و در این فصل هم گشت های مشترک دامپزشکی و محیط بانان بر این مناطق نظارت مستمر خواهند داشت.

روح الله لایق بر لزوم واکسیناسیون محیط بانان علیه بیماری آنفلوآنزا تاکید کرد و گفت: با توجه به اینکه محیط بانان از گروه های در معرض خطر ابتلا به بیماری هستند انجام واکسیناسیون این قشر ضروری است.

بیشتر بخوانید:

طرح تشدید پایش زیستگاه پرندگان مهاجر در خراسان‌شمالی آغاز شد

نگرانی از آنفلوآنزای پرندگان در خراسان شمالی بیشتر شد

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی مناطق حفاظت شده و دو پارک ملی سالوک و ساریگل، مناطق حفاظت شده قرخود، گلول، سرانی و پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم را با گستره ۲۰۰ هزار هکتار مدیریت می کند.

حتما ببینید

فیلم | حضور پر رنگ اقوام خراسان‌شمالی در دیدار با رییس جمهور

فیلم | حضور پر رنگ اقوام خراسان‌شمالی در دیدار با رییس جمهور

دریافت ۱۱ MB

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *