به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، در میان جمعیت عظیم رزمندگان و ایثارگران دوران دفاع مقدس، نام مبارک شهیدان والامقام، به خصوص شهیدان گمنام، از جایگاه خاصی برخوردار بوده و همواره ذکر نام آنان با عطر و بوی خاصی همراه است.
آنان با همان عشق به اهل بیت(ع) و تأسی به حضرت زهرا (س) که الهام بخش اصلی آنها بوده به میدانهای نبرد حق علیه باطل رفتند تا از اسلام و انقلاب، حمایت کنند و در این راه به آرزوی بزرگ خود که درجه رفیع شهادت است نایل آمدند.
هرچند که به ظاهر، نامهای مبارک این دسته از شهدای گلگون کفن، به دلیل از بین رفتن مدارک هویتیشان مانند کارت شناسایی و پلاک، از دیدگان ملت ایران مخفی مانده اما حسب فرمایش امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری، حقیقت آن است که این دسته از شهدا، به دلائل معنوی که فهم ما از درک آن عاجز است، با ملاکهای ظاهری، گمنام تلقی میشوند.
در طول سالیان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی شهدای گمنام زیادی در گوشه و کنار خاک پاک جمهوری اسلامی ایران آرمیدند و هزاران نشان و بنای یادبود زیبا و باشکوه بر مزارشان برافراشته شد و هر سال نیز بر خیل آنها افزوده میشود.
این درسی است که شهدای گمنام از مادر بی مزارشان، زهرای مرضیه (س) آموختهاند و هر سال در سالروز شهادت بی بی دو عالم میآیند تا بگویند این راز و رمز را و تاکید کنند بر این که تاسی به سیره اهل بیت(ع) خاصه فاطمه زهرا (س) با حرف و شعار میسر نیست بلکه عمل میخواهد و البته صدق نیت و گفتار در این وادی.
و به راستی که چه زیبا گفت شهید آوینی که «گمنامی برای شهرت پرستها دردآور است، اگر نه همه اَجرها در گمنامی است.»
بارها و بارها، در سالها مختلف، شاهد تشییع باشکوه و میلیونی شهدای گمنام در اوج معنویت، عزت و عظمت در سراسر کشورمان بودهایم، امسال نیز همچون سالهای گذشته در ایام شهادت حضرت زهرا (س) میزبان ۳۰۰ شهید گمنام در سراسر کشور خواهیم بود.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی در این خصوص در گفت و گو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا گفت: همزمان در سراسر کشور ۳۰۰ شهید گمنام در روز شهادت حضرت زهرا (س) تشییع و خاکسپاری میشود که خراسان جنوبی نیز میزبان ۶ شهید گمنام است.
سرهنگ پاسدار غلامرضا فلاحی افزود: سه شهید گمنام در سه نقطه استان از جمله علی آباد زارعین بیرجند، منطقه ویژه اقتصادی و روستای قومنجان قاینات به خاک سپرده خواهند شد.
وی با بیان اینکه در این مکانها یادمان شهدا در حال احداث بوده و ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد گف: برنامهریزی شده تا از پنجم آذر جاری سه شهید وارد شهرستان طبس شده و یک شبانهروز، میهمان این شهرستان خواهند بود.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی ادامه داد: همچنین شهرستانهای عشق آباد، بشرویه، فردوس، قاینات، زیرکوه و درمیان از پنجم تا ۱۳ آذرماه جاری به مرور میزبان این شهدا هستند.
وی اضافه کرد: همچنین پیکر سه شهید گمنام در مرکز استان از جمله در مدارس، مساجد، مراکز نظامی، حوزههای علمیه، دانشگاهها، مکانهای جمعیتی در بین مردم تشییع میشوند تا اقشار مختلف مردم از این اجر معنوی برخوردار شوند.
سرهنگ فلاحی تصریح کرد: شهرستانهای نهبندان، خوسف و سربیشه نیز پیکر مطهر سه شهید بهره مند می شوندو در ادامه شب شهادت حضرت زهرا (س) مراسم وداع با پیکر این شهدای گلگون کفن در چهار نقطه شهر بیرجند از جمله حسینیه جماران، کهف الشهدا، مسجد الغدیر معصومه و مسجد حضرت زینب (س) در بلوار شعبانیه شمال شهر بیرجند برگزار میشود.
وی عنوان کرد: مراسم تشییع پاک و مطهر شهدا روز شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) از ساعت ۹ صبح از کهف الشهدا در میدان آیت الله شهید رئیسی به سمت میدان ابوذر با مداحی، سخنرانی و برنامههای مختلف همراه خواهد بود که سپس پیکر این شهدا برای خاکسپاری به مخلهای تعیین شده منتقل میشود.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی با بیان اینکه به مدت ۱۰ روز تمام استان حال و هوای شهدایی به خود میگیرد افزود: بدون شک شاهد استقبال باشکوه و پرشور مردم انقلابی، همیشه در صحنه و شهیدپرور استان در همه شهرستانها، روستاها، شهرها و بخشها خواهیم بود.
وی بیان کرد: به غیر از شهید گمنامی که جدید وارد استان خواهند شد تاکنون ۱۵۶ شهید در ۶۹ نقطه استان به خاک سپرده شدهاند.
سرهنگ پاسدار فلاحی ادامه داد: از ۶۹ نقطه در ۵۷ نقطه یادکانشهدا تکمیل و به بهرهبرداری رسیده و ۱۲ یادمان نیز در حال احداث است که تا پایان سال به بهرهبرداری خواهند رسید.
وی بیان کرد: یادمانهای سه شهید گمنام جدید نیز تا ۷۰ درصدپیشرفت فیزیکی دارد که تا چهلم این شهدا تکمیل و به بهرهبرداری میرسد.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی در خصوص ملاکهای انتخاب نقاط خاکسپاری شهدای گمنام در استان تصریح کرد: یکی از شرایط عمده به خصوص در نقاط روستایی داشتن بیش از ۱۳۵۷ نفر جمعیت ثابت و سایر مراکز نظامی، دانشگاهی یا دیگر نیز داشتن بیش از ۷۰۰ نفر جمعیت است.
وی عنوان کرد: شرط دوم اینکه این مراکز یا روستاها باید توان ساخت یادمان شهدا را بطور ۷۰ تا ۱۰۰ درصد داشته باشند، داشتن برنامههای فرهنگی و مختلف نیز از دیگر ملاکها است تا یادمان شهدا به قطب فرهنگی آن مجموعه تبدیل شود.
سرهنگ فلاحی یادآور شد: هر مکانی که شهید گمنام خاکسپاری میشود بلافاصله هیات امنا همدل، همسو، قوی و برنامه با نگاه مردمی تشکیل و اقدامات فرهنگی آغاز میشود تا این مکان تبدیل به قطب فرهنگی شود.
وی گفت: این اعتقاد را داریم و فرمایش امامین انقلاب نیز همین است که شهدا مظهر قدرت ایران اسلامی هستند و ما هرچه در نظام اسلامی داریم به واسطه خون مطهر شهدا است.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی افزود: بهترین جوانان کشور برای استقلال، آزادی، امنیت و آرامش و عزت آفرینی این مملکت خون خود را نثار کردند.
وی با اشاره به آیات قران که شهدا زندهاند و نزد خدا روزی میگیرند بیان کرد: بدون شک این شهدا ناظر اعمال ما بوده و عنایت آنها شامل حال همه مردم شده و از مشکلات گره گشایی میکنند.
سرهنگ فلاحی اظهار کرد: اکنون نیز برای پویای انقلاب اسلامی و تناور شدن بیشتر درخت انقلاب و نظام اسلامی شهید میدهیم و خونهای زیادی پای این این درخت بزرگ و تنومند انقلاب و نظام ریخته میشود.
شهدا ستارهاند تا راه را گم نکنیم
وی با بیان اینکه حضور شهدای گمنام تلنگری برای همه ما است یادآور شد: مقام معظم رهبری نیز فرمودند شهدا ستارهاند که ما راه را گم نکنیم، لذا این حرکت شهدایی و تشییع پیکر مطهر شهدا این توجه را میدهد که ما باید پای این انقلاب بایستیم.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی افزود: انقلاب و نظام اسلام دشمنان زیادی دارد که در پی از بین بردن انقلاب نوپایی است که اکنون تبدیل به درختی تنومند شده و به جهان نیز صادر شده است.
وی اظهارکرد: تشییع شهدا به منظور وحدت و بصیرت در طول سال و در شهرها و روستاهای سراسر کشور انجام میشود تا پشت سر ولایت فقیه حرکت کرده و همدل و همسو برای پیشبرد اهداف نظام و انقلاب و ایجاد امنیت بکوشیم و در این مسیر با صلابت و اقتدار حرکت کنیم.
سرهنگ فلاحی در ادامه به اشاره به شناسایی هویت برخی شهدای گمنام بیان کرد: از ابتدا تاکنون هویت شهید گمنام در استان مشخص شده است و وقتی خانوادههای این شهدا ارادات و عشق مردم استان به شهدا را میبینند ترجیح میدهند شهید در استان بماند.
وی ادامه داد: تنها مادر یک شهید تمایل داشت پیکر فرزندش به زادگاه خودش یعنی اصفهان منتقل شود تا هر لحظه در کنار مزار فرزندش باشد که این حق طبیعی خانواده شهید است.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی افزود: این شهید با اخذ استعلام و مجوز از دفتر مقام معظم رهبری به زادگاهش منتقل، تشییع و خاکسپاری شد.