به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت فارس شنبه در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری علمی و پژوهشی این ادارهکل و دانشگاه شیراز اظهار کرد: برای برقراری تعامل صنعت با دانشگاه نیاز مبرمی به راهاندازی مکانی دائمی به منظور استقرار نمایندگان دانشگاه در ادارهکل صنعت،معدن و تجارت فارس برای ایجاد ارتباطی مستمر و عملیاتی با بنگاههای اقتصادی در حوزههای مختلف صنعت، معدن و تجارت احساس میشد که برای تحقق این امر محلی را در این ادارهکل تجهیز کردیم و در اختیار دانشگاه شیراز قرار دادیم.
حمیدرضا ایزدی افزود: البته ارتباط بین صنعت و دانشگاه سالیان سال است که برقرار است و برنامههای مختلفی هم با همکاری دانشگاهیان و فعالان صنعتی اجرا شده؛ از سال ۱۳۹۸ دفتری در ساختمان ادارهکل واقع در ۲۰ متری سینما سعدی شیراز در اختیار مجموعه ای به نام پل قرار گرفت و از همان سال تاکنون پُل، ارتباط بین صنعت و دانشگاه بود که در پی آن اقدامات عملیاتی و قابل توجهی از جمله انعقاد قراردادهایی مابین صنایع با دانشگاه انجام شد.
او گفت: ۲ سال پیش هم یک نمایندگی از ادارهکل صمت در پردیس شرکتهای دانش بنیان دانشگاه تأسیس شد تا شرکتهای دانشبنیان برای پیگیری امورشان نیازی حضور در اداره کل نداشته باشند؛ بدینترتیب مسائل، مشکلات و درخواستهای شرکتهای دانشبنیان توسط نماینده تامالاختیار اداره کل صمت مورد بررسی قرار میگرفت.
ایزدی اضافه کرد: در حال حاضر با راهاندازی رسمی این دفتر، این ارتباط بهتر و قویتر خواهد شد؛ امیدواریم این کار اثر بخش باشد و نتیجه مطلوبی داشته باشد و موجبات ارتباط بهتر، مؤثرتر و قویتری را فراهم کند.
مدیرکل صمت با بیان اینکه استان فارس از چهار هزار واحد صنعتی بهره میبرد،گفت: یکی از مولفههایی که باعث توسعه و استمرار بهتر فعالیتهای صنعتی میشود وجود بخش تحقیق و توسعه است؛ صنایع نیاز مبرمی به این بخش اثرگذار دارند و میتوان گفت توسعه هر بخش نیازمند پویایی و فعالیت مستمر است.
او بر راهاندازی صندوق حمایت جهت اعطای تسهیلات به شرکتهای دانش بنیان تأکید کرد و گفت: ادارهکل صمت تسهیلاتی را به شرکتهای دانشبنیان اعطا میکند که این اقدام هم به منظور مؤثرتر شدن ارتباط بین بخش صنعت و دانشگاه انجام شده؛ بدون شک با افتتاح این دفتر که در اداره کل صمت و با حضور نمایندگان مؤثر دانشگاه شروع به کار میکند نیز ارتباط بهتر و قویتری شکل میگیرد.
ایزدی درباره ارائه یک طرح پژوهشی در بخش معادن با رویکرد بهرهوری بهتر از مواد معدنی گفت: ضروری است که این طرح نیز هر چه سریعتر عملیاتی شود، حدود یک ماه و نیم است که درصدد هستیم این طرح به مرحله اجرا برسد؛ امیدواریم تا یک یا دو هفته آینده بحث مفاد قرارداد با دانشگاه را داشته باشیم ؛ بهتر است ماهیانه جلسات کاری در سطح مدیریت برگزار شود و در این جلسات وضعیت این دفتر و قراردادهایی که منعقد شده مورد بررسی قرار گیرد.
مدیرکل صمت ادامه داد: امیدواریم با افتتاح دفتر نمایندگی دانشگاه شیراز در اداره صنعت،معدن و تجارت شاهد تحرک بیشتر در بخش ارتباط بین بنگاههای اقتصادی تحت پوشش ادارهکل با دانشگاه باشیم؛ بدون شک شیرینی و حلاوت افتتاح این دفتر برای جامعه بنگاههای اقتصادی و مردم خواهد بود و باعث ایجاد اشتغال بهتر و پایدارتر میشود، همچنین امیدواریم این اقدام موجب تحول عمده در انتقال تکنولوژی و استفاده از تکنولوژیهای برتر در صنایع استان شود.
مدیرکل صمت با بیان اینکه استان فارس از لحاظ تعداد صنایع رتبه پنج کشور را به خود اختصاص داده، گفت: رویکرد برنامهریزی در بخش اقتصاد استان متحول شده و فارس در حال حرکت به سمت صنعتی شدن است و امیدواریم با برطرف کردن نیاز صنایع بتوانیم این موضوع را بهتر و بیشتر گسترش دهیم و زیرساختهای صنایع توسط دستگاههای خدمترسان بهتر و بهینهتر تأمین شود.
او افزود: این تفاهم نامه بین دانشگاه و صنعت از قبل منعقد شده بود اما در حال حاضر این تفاهمنامه به روز شده و موارد جدیدیتری برای پیشبرد کارها بر اساس روال سادهتر هم به آن اضافه شده است.
هیچ راهی برای پیشرفت کشور جز مسیر علم و دانش وجود ندارد
رئیس دانشگاه شیراز هم در این مراسم گفت: جمهوری اسلامی ایران پنجمین کشور غنی دنیا از نظر منابع طبیعی است؛ در شرایطی که این ظرفیت بزرگ در اختیار کشور قرار دارد و ایران از نظر ذخایر و منابع طبیعی از قابلیتهای بالایی بهره میبرد، تجربه کردن وضعیت فعلی اقتصادی این معنا و مفهوم را دارد که ما از امکانات خدادادی به درستی استفاده نمیکنیم.
محمد مؤذنی افزود: هیچ راهی برای پیشرفت و تعالی کشور جز گذر از مسیر علم و دانش وجود ندارد و باید در عرصههای مختلف حرکت دانش بنیان داشته باشیم.
وی دانشگاه را خاستگاه حرکت در مرزهای دانش و به روزترین یافتههای بشر دانست و افزود: دانشگاه شیراز به عنوان یکی از باسابقهترین دانشگاههای معتبر کشور و قویترین قطب علمی جنوب کشور به شمار میرود و سرمایه ارزشمند است که باید از این سرمایه برای ارتقای وضعیت استان استفاده شود.
رییس دانشگاه شیراز گفت: کشور ایران هفت درصد معادن دنیا را در اختیار دارد؛ در صورتی که این کشور یک درصد جمعیت دنیا را تشکیل میدهد.
وی با بیان اینکه دانشگاه میتواند در عرصههای مختلف به حوزه صنعت، معدن و تجارت کمک کند، افزود: دانشگاه میتواند در رفع مشکلات صنایع، ملاحظات زیست محیطی، افزایش کیفیت محصولات، ارتقا بهرهوری، ابداع و نوآوری به کمک صنایع بیاید.
مؤذنی عنوان کرد: از مجموع ۱۷ هزار دانشجویی که در دانشگاه شیراز به تحصیل مشغول هستند حدود هفت هزار و ۵۰۰ نفر در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری تحصیل میکنند که هر کدام از این دانشجویان یک پایان نامه دارند و موضوع پایان نامه آنها میتواند موضوعات مورد نیاز صنعت و مسایل و مشکلاتی که صنعتگران با آن مواجه هستند باشد.
او گفت: دانشگاه میتواند فرآیندهای تولید را برای حداقل آلودگیهای زیست محیطی استانداردسازی کند، هزینهها را به حداقل برساند و سودآوری را بیشتر کند؛ هر صنعت یک محصول را تولید و یک خدمت را ارایه میکند که مسیر تحقق این مهم هم از مسیر علم و دانش میگذرد.
موذنی بیان کرد: اینکه صنایع در چارچوب تعریف شده به صورت سنتی و در یک قالب مشخصی حرکت کنند آسیبهای زیادی به صنعت وارد میشود چراکه دنیا در حال رشد، تکامل و پیشرفت است و صنایعی موفق هستند که بتوانند آیندهنگری کنند و با نیازهای آینده خود را تنظیم کنند؛ بدون شک در حوزه ابداع و نوآوری هم دانشگاه میتواند در کنار صنعت باشد.
رییس دانشگاه شیراز گفت: همکاری بین دانشگاه و صنعت در گذشته نیز وجود داشته اما این همکاری از هماکنون شکل رسمیتر و جدیتری پیدا میکند و امیدواریم شاهد استفاده بهتر و بهینهتر از ظرفیت دانشگاه در صنایع استان باشیم.