به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی، محمدرضا جوان روز شنبه اظهار کرد: برخی از مردم آگاهانه یا ناآگاهانه اقدام به ساخت تلههای دستی به تعداد زیاد کرده و برای زندهگیری پرنده کمیاب و در معرض خطر انقراض هوبره، آنها را در طبیعت کار میگذارند.
وی ادامه داد: این اقدام ناشایست آنها نه تنها ضربه سنگینی به گونه ارزشمند و کمیاب هوبره میزند بلکه تعداد زیادی درخت و درختچه تاغ به همین جهت قطع و از بین میرود، همچنین صدها پرنده یا پستانداران کوچک دیگر ناخواسته در این تلهها گرفتار شده که بیشتر آنها کشته میشوند لذا در میان آنها گونههای کمیاب و در معرض خطری همچون گربه شنی دیده میشود.
رییس نمایندگی حفاظت محیط زیست زیرکوه با اشاره به اینکه زنده گیری و فروش هوبره تبدیل به شغل کاذبی برای برخی از جوامع محلی به ویژه روستاهای مرزی شده است گفت: این زنگ خطری برای از هم گسستن زنجیرههای غذایی طبیعت منطقه و شکل گیری بحرانهایی همچون پدیده گرد و غبار به واسطه نابودی تاغزارها و پوشش گیاهی منطقه خواهد بود.
۱۳.۳ درصد عرصه خراسان جنوبی معادل دو میلیون و ۶ هزار و ۲۱۳ هکتار در قالب مناطق چهارگانه محیط زیست مدیریت میشود و با افزوده شدن دو منطقه حفاظت شده در اواخر سال گذشته، تعداد مناطق زیرمدیریت این اداره کل به ۱۲ منطقه افزایش یافت که شامل ۹ منطقه حفاظت شده و سه پناهگاه حیات وحش است.
تاکنون ۲۳۰ گونه پرنده، ۵۰ گونه پستاندار، ۵۰ گونه خزنده، سه گونه دو زیست و بیش از یکهزار گونه گیاهی در این استان شناسایی شده است.