به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، در دل دشتهای صنعتی ایران، شهری میدرخشد که نامش با تولید و توسعه گره خورده است؛ شهر صنعتی کاوه، شهری که با ظرفیتهای گسترده و تنوع صنایع خود و با واحدهای صنعتی ریز و درشت محل اشتغال بیش از ۶۰ هزار کارگر ایرانی، در قلب نقشه صنعتی کشور است.
اما آیا این پتانسیل عظیم بهدرستی معرفی شده و مسیر هموارتری برای تعامل و پیشرفت یافته است؟ ایده ایجاد اکسپو (نمایشگاه) دائمی شهر صنعتی کاوه پاسخ این نیاز خواهد بود تا تلاقی گاه تولیدکنندگان، مصرفکنندگان و سرمایهگذاران برای شکلدهی به فردای بهتر صنعت باشد.
“پوریا سیدمصلایی” معاون امور شهری شهر صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی کاوه در یک گفت و گوی خبری با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا به اهمیت ایجاد این نمایشگاه بین المللی می پردازد که مشروح آن را می خوانید:
آباجان به نقل از ایرنا: چرا شهر صنعتی کاوه به نمایشگاه دائمی نیاز دارد؟
این شهر بهعنوان بزرگترین شهر صنعتی کشور، با بیش از ۶۰۰ واحد تولیدی فعال و متنوع، نمادی از توانمندیهای صنعتی ایران است
سیدمصلایی: این شهر بهعنوان بزرگترین شهر صنعتی کشور، با بیش از ۶۰۰ واحد تولیدی فعال و متنوع، نمادی از توانمندیهای صنعتی ایران است.
گستره صنایع این شهر از محصولات غذایی و دارویی گرفته تا تولید شیشه، ماشینآلات و مواد اولیه، بیانگر پتانسیل گستردهای است که این منطقه برای تأمین نیازهای داخلی و تقویت صادرات دارد.
اما این قابلیتها و ظرفیتها ، نیازمند بستری مناسب برای معرفی و بهرهبرداری کامل است که ایده ایجاد یک نمایشگاه دائمی بینالمللی بهعنوان راهکاری کلیدی برای این نیاز مطرح شده است.
فرصتی برای تجمیع و تعامل
آباجان به نقل از ایرنا: اکسپو کاوه چه نقشی در تقویت تعاملات صنعتی ایفا میکند؟
معاون امور شهری شهر صنعتی کاوه: با وجود طیف وسیعی از صنایع در کاوه، ایجاد نمایشگاهی دائمی برای عرضه محصولات و تعامل مستقیم میان تولیدکنندگان، مصرفکنندگان و سرمایهگذاران، ضرورتی انکارناپذیر است و این نمایشگاه نهتنها زمینهای برای معرفی مستقیم کالاهای تولیدی ایجاد میکند، بلکه با حذف واسطهها میتواند برای مصرفکنندگان نهایی جذاب باشد.
این نمایشگاه با حذف واسطهها میتواند برای مصرفکنندگان نهایی جذاب باشد
این نمایشگاه از سویی امکان بازدید از محصولات متنوع و آشنایی با فرایندهای تولید را برای بازدیدکنندگان داخلی و خارجی فراهم خواهد کرد و از سوی دیگر، بستر تعامل مستقیم میان تولیدکنندگان صنایع پاییندستی و تأمینکنندگان مواد اولیه را فراهم میآورد و موجب تقویت زنجیره تامین خواهد شد؛ بهعبارتی، تولیدکنندگان میتوانند با یکدیگر تعامل مستقیم داشته باشند و منابع خود را با هزینه و زمان کمتری تأمین کنند.
آباجان به نقل از ایرنا: چه برنامهای برای احداث این نمایشگاه وجود دارد؟
سیدمصلایی: در حال حاضر، زمین مناسب برای این پروژه در اراضی شهر صنعتی کاوه شناسایی شده و طراحی آن در مراحل پایانی است و این پروژه شامل بخشهای متنوعی از جمله غرفههای نمایش محصولات، سالنهای همایش و فضایی برای فروش مستقیم خواهد بود.
پیشبینی شده است که این نمایشگاه طی ۲۴ تا ۳۰ ماه آینده به بهرهبرداری برسد و حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد صنایع فعال در این شهر، تمایل خود را برای حضور در آن اعلام کردهاند.
آباجان به نقل از ایرنا: به جز نمایش محصولات، رویکردهای دیگری هم از راه اندازی این نمایشگاه دنبال می شود؟
معاون شهری منطقه ویژه اقتصادی کاوه: موقعیت استراتژیک شهر صنعتی کاوه، در تقاطع مسیرهای شمال-جنوب و شرق-غرب، یکی از عوامل مهمی است که این پروژه را برای سرمایهگذاران و بازدیدکنندگان جذابتر میکند.
نزدیکی به تهران و دسترسی آسان به شبکه حملونقل ریلی و جادهای، این نمایشگاه را به نقطهای کلیدی برای برگزاری رویدادها و جلب مشتریان تبدیل خواهد کرد.
پلی برای جذب سرمایهگذاران خارجی و توسعه فرصتهای صنعتی
آباجان به نقل از ایرنا: آیا این نمایشگاه در جذب سرمایهگذاران خارجی مؤثر است؟
سیدمصلایی: یکی از جنبههای های مهم این نمایشگاه ایجاد یک فضای تعاملی است که می تواند به تولیدکنندگان کمک کند تا محل تامین نیازهای خود را به آسانی پیدا کرده و حتی فرصتهای خالی موجود برای تولید محصولات یا خدمات جدید مورد نیاز در شهر را شناسایی نمایند.
طراحی این مجموعه بهگونهای پیش بینی شده که نهتنها نیازهای امروز صنایع را برآورده میسازد، بلکه امکان توسعه و پذیرش سرمایهگذاریهای جدید داخلی و خارجی در آینده را نیز فراهم می کند.
سرمایهگذاران خارجی که به این نمایشگاه مراجعه میکنند، میتوانند در یک نگاه کلی و بدون نیاز به جلسات متعدد، با ظرفیتها و توانمندیهای اقتصادی این منطقه آشنا شوند و از طرفی، امکان عرضه مستقیم محصولات با قیمت پایینتر نسبت به بازار و در اختیار قرار دادن محصولات نهایی به مصرفکنندگان، میتواند این نمایشگاه را به قطبی برای جذب خریداران داخلی و حتی گردشگران صنعتی تبدیل کند.
امکانات جانبی و قابلیتهای رویدادمحور نمایشگاه
آباجان به نقل از ایرنا: چه امکاناتی برای توسعه رویدادهای محلی در آن در نظر گرفته شده است؟
معاون امور شهری شهر صنعتی کاوه: در طراحی نمایشگاه، فضاهایی همچون سالن همایش و امکانات آمفیتئاتر پیشبینی شده است و این فضاها میتوانند محلی برای برگزاری رویدادهای تخصصی، نمایشگاههای جانبی و نشستهای صنعتی باشند.
علاوه بر این، برنامههایی مانند برگزاری رویدادهای سالگرد تأسیس صنایع موفق، معرفی محصولات نوآورانه و نمایشگاههای مرتبط با صنایع خاص و محلی نیز میتواند به توسعه این نمایشگاه کمک کند. برای مثال، ظرفیت تولیدی محصولات مرتبط با انار در ساوه میتواند در قالب رویدادهای ویژهای معرفی شود.
مامنی برای رویدادها و اقتصاد محلی
آباجان به نقل از ایرنا: چه چشم اندازی برای اکسپوی شهر صنعتی کاوه پیش بینی می کنید؟
سیدمصلایی: نمایشگاه دائمی شهر صنعتی کاوه (اکسپوی کاوه) نهتنها به معرفی ظرفیتهای شهر صنعتی کاوه کمک خواهد کرد، بلکه میتواند جایگاه این منطقه را در سطح ملی و بینالمللی تقویت کند.
این نمایشگاه، بستری مناسب برای معرفی توانمندیهای شهر صنعتی کاوه، شهرستان ساوه و مناطق پیرامونی در امر صادرات خواهد بود و زمینه ساز ایجاد فرصتهای شغلی و اقتصادی جدیدی خواهد شد.
همچنین، با ایجاد تعامل مستقیم میان تولیدکنندگان و مصرفکنندگان و جذب سرمایهگذاران جدید، این نمایشگاه میتواند به نقطه عطفی در توسعه صنعتی و اقتصادی منطقه تبدیل شود.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، ایجاد نمایشگاه بینالمللی دائمی در شهر صنعتی کاوه، گامی بزرگ و مؤثر در مسیر معرفی و بهرهبرداری از توانمندیهای صنعتی ایران است که به تازگی توسط مدیران این کلانشهر صنعتی مطرح شده است و اجرای این پروژه می تواند با فراهم آوردن بستر تعامل، عرضه مستقیم و جذب سرمایه، میتواند نهتنها صنایع موجود را تقویت کند و زمینهساز تحولات در حوزه تولید و توسعه اقتصادی منطقه باشد.