کاهش آلودگی هوای تهران در گرو اسقاط خودروهای فرسوده

کاهش آلودگی هوای تهران در گرو اسقاط خودروهای فرسوده

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، شینا انصاری روز سه شنبه در نشست خبری به توقف مازوت سوزی در سه نیروگاه اشاره‌کرد و افزود: قرار نبود که با توقف مازوت سوزی در سه نیروگاه، آلودگی هوای تهران هم کاهش یابد چون منابع انتشار آلایندگی در کلانشهرها متفاوت است و بر اساس همان هم تصمیم می گیریم.

وی اظهارداشت: منبع تصمیم گیری ما سیاهه انتشار آلایندگی است بنابراین نقش مازوت در هوای سه کلانشهری که مازوت سوزی در آنها متوقف شد محرز بود ، نقش ذرات معلق در هوای تهران به منابع متحرک برمی گردد که سهم ۵٨ درصدی دارد از این رو باید تمرکز بر روی خروج خودروهای فرسوده باشد.

رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست ادامه داد: بنابراین اولویت در تهران و شهری مانند مشهد منابع متحرک از جمله اسقاط و نوسازی خودروهای فرسوده و توسعه حمل و نقل عمومی است. متاسفانه نسبت اسقاط به تولید بسیار ناچیز بود حتی اسقاط موتورسیکلت های فرسوده صفر بود در حالیکه ٢ تا سه برابر خودرو آلودگی به همراه دارد.

انصاری گفت: ۳ نیروگاهی که مصرف مازوت در آنها متوقف شد روزانه ۱۴.۹ میلیون لیتر مازوت مصرف می شد اما مساله مهم در انتخاب این ۳ نیروگاه تاثیر آنها بر آلودگی هوای محل استقرارشان بود.

بازنگری در روند کار ستاد احیای دریاچه ارومیه 

انصاری گفت: در زمینه فعالیت ستاد احیای دریاچه ارومیه تا کنون چندین جلسه با معاون اول رئیس جمهور داشتیم که در آن بر لزوم بازنگری در ساختار و برخی تصمیمات و مصوبات ستاد احیای دریاچه ارومیه تاکید و یک سری پیشنهادات را مطرح کردیم.

معاون رئیس جمهور افزود: سازمان حفاظت محیط زیست به دنبال بازنگری در ساختار و تصمیمات ستاد احیای دریاچه ارومیه است. معتقدیم که ساختار باید مانند گذشته به روند ملی برگردد و تنها آذربایجان غربی نمی‌تواند مشکلات دریاچه ارومیه را حل کند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: البته ستاد احیا دریاچه ارومیه اقدامات خوبی را نیز در حوزه نرم‌افزاری و سخت‌افزازی انجام داده اما به نظر می رسد این اقدامات به ویژه در بحث کشاورزی کافی بود چون در غیر اینصورت اکنون شرایط دریاچه بهتر از امروز بود.

انصاری توضیح داد: طبق آمار رسمی سازمان برنامه و بودجه، ستاد احیای دریاچه ارومیه تاکنون ۱۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بودجه دریافت کرده و اعداد دیگری که بعضا در رسانه گفته می‌شود، درست نیست.

سهم ۲ درهم درصدی محیط‌زیست کشور از بودجه عمومی

رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: حفاظت محیط‌زیست از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است اما سهم آن از بودجه عمومی کشور عدد بسیار ناچیز ٢ دهم درصد است. 

انصاری اظهارداشت: تلاش زیادی برای افزایش این سهم انجام شده و در نظر داریم تا این سهم را در لایحه بودجه سال آینده افزایش دهیم. 

وی تصریح کرد: متاسفانه تکالیف سازمان با منابع همخوانی ندارد و شکاف عمیقی در اینجا وجود دارد. به عنوان مثال ما برای ۱۹ میلیون هکتار منطقه حفاظت شده ۸۰۰ خودرو عملیاتی داریم که یک سوم استاندارد جهانی است. همچین منطقه تحت حفاظت هر محیط‌بان ما ۷ برابر استاندارد جهانی است.

مبنای اقدامات ما قانون است 

انصاری گفت: درحال حاضر، ما بر مبنای حاکمیت قانون و قوانین در حوزه محیط زیست، از جمله هوای پاک، حفاظت خاک، حفاظت از تالاب‌ها و برنامه هفتم توسعه، موضوعات محیط زیست را پیگیری می‌کنیم.

سازمان محیط زیست در قبال فرونشست وظیفه قانونی ندارد

وی درباره فرونشست بیان کرد: این موضوع به طور مستقیم با وظایف سازمان حفاظت محیط‌زیست مرتبط نیست اما محیط زیست هم از فرونشست متضرر می‌شود.

معاون رئیس جمهور ادامه داد: در برنامه هفتم توسعه، پیگیری فرونشست با وزارتخانه های جهاد کشاورزی و نیرو است اما ما هم پیگیری‌های لازم را انجام می‌دهیم و یک مشاور تخصصی در حوزه فرونشست خواهیم داشت؛ تلاش می‌کنیم این موضوع را کنترل کنیم‌. در مسئله فرونشست زمین، ساخت‌وساز و بارگذاری در پهنه‌های فرونشستی حائز اهمیت است.

اثر تحریم‌ها در آلودگی هوا

انصاری درباره اثر تحریم‌ها بر آلودگی هوا بیان کرد: محیط زیست کشور در همه ابعاد تحت تاثیر تحریم ها قرار گرفته و به طور خاص در موضوع آلودگی هوا، فیلتراسیون و تکنولوژی‌های لازم در صنایع برای تعدیل آلایندگی وجود ندارد.

وی افزود: در بحث دستگاه‌های پایش هوا نیز تحریم‌ها مشکل‌ساز شده هرچند ما توانسته‌ایم با تکیه بر دانش‌بنیان‌ها بخش مهمی از نیازمان را برطرف کنیم.

تا زمانی که تحریم باشیم، کاهش کربن ممکن نیست

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به آباجان به نقل از ایرنا درباره پیوستن ایران به معاهده پاریس نیز توضیح داد: معاهده پاریس زاییده کنوانسیون تغییر اقلیم است که در آن عضو هستیم و حضور فعالی هم داریم؛ در این مورد، حفظ منافع ملی برای ما بسیار مهم است. باید در نظر بگیریم که ما کشوری وابسته به سوخت‌های فسیلی هستیم و با توجه به این موضوع مهم و با اولویت حفظ منافع ملی پیوستن به این معاهده را دنبال می‌کنیم.

معاون رئیس جمهور تاکید کرد: در اجلاس اخیر به رئیس کنوانسیون تغییر اقلیم اعلام کردیم که وضع تکالیف مضاعف برای کاهش کربن همزمان با تحریم‌های ظالمانه ایالت متحده و محرومیت ایران از انتقال تکنولوژی و مراودات مالی، ممکن نیست و برای کاهش کربن باید ابتدا این تحریم‌ها برداشته شود و بر این مسئله تاکید کردیم. 

تاکید بر همکاری کشورها برای حفاظت از دریای خزر

انصاری با بیان اینکه کاهش سطح تراز آب دریای خزر یکی از مهمترین دغدغه های محیط زیستی است، گفت: حفاظت از اکولوژیک و زیست بوم های دریایی بسیار حایز اهمیت است؛ بر این اساس در نشست باکو در نشستی تخصصی در این باره صحبت و بر همکاری کشورها در زمینه انتقال تجربیات تاکید شد.

سازمان محیط‌زیست سوخت را پایش می کند 

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: مهمترین سند بالادستی در زمینه مقابله با آلودگی هوا، قانون هوای پاک است که در آیین نامه ماده ٢ این قانون  به کیفیت سوخت و استاندارد آن اشاره شده است.

وی اظهار داشت: سازمان ملی استاندارد پایش سوخت ها را انجام می‌دهد و گزارش های آن را منتشر می کند اما تصمیم گرفتیم در سازمان حفاظت محیط‌زیست نظارت بر سوخت را داشته باشیم؛ از این رو قرار است پایش ها را به صورت فصلی آغاز کنیم . 

وی تاکید کرد: هدف قانون این است که باید سوخت مطابق با استاندارد باشد حال در این مشکلاتی به واسطه تحریم ها پیش آمد و ناترازی را شاهد هستیم با تمام اینها سازمان خود را مکلف به پایش و نظارت می داند و حتما هم گزارش های پایش سوخت را منتشر خواهیم کرد.

اکوسیستم ها ارزشگذاری می شوند 

انصاری گفت: یکی از کارهای در دست اقدام ارزش گذاری اقتصادی اکوسیستم ها است؛ رویکرد ما در کلیات لایحه بودجه سال آینده این است که پیوندی بین اقتصاد و محیط زیست برقرار کنیم به ویژه در خصوص حفاظت از مناطق و زیستگاه ها که در نظر داریم تا حفاظت را ارتقا دهیم.

وی افزود: یکی از موضوعات دیگر مساله پسماند است که در کاپ ۲۹ بر اقتصاد چرخی این مساله تاکید کردیم، تا زمانی که نگاه اقتصادی به پسماند نداشته بشیم نمی توانیم مدیریت اصولی محیط زیستی را در این زمینه اعمال کنیم ، در کاپ با دبیرکل اکو با هدف همکاری کشورهای عضو نشست مشترکی داشتیم، در این نشست تطبیق سیاست های اقتصادی با رویکرد تغییر اقلیم و تاثیر تحریم بر این فرایند مورد گفت و گو قرار گرفت که انها هم بر تاثیر تحریم بر تنش های محیط زیستی اذغان داشتند، در مجموع موضوع کاپ ۲۹ منابع مالی و نحوه کمک کشورهای شمالی به کشورهای جنوبی بود که بیشترین آسیب را از تغییر اقلیم دیدند.

وزارت خارجه پیگیر سدسازی‌های ترکیه

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست درباره سدسازی‌های ترکیه بر روی ارس نیز اظهارداشت: آقای دکتر عراقچی با توجه به اینکه سال‌ها در زمینه دیپلماسی آب کار کرده‌اند، این موضوع را پیگیری می‌کنند و ما نیز در سازمان حفاظت محیط زیست پیگیر حقابه‌های بین‌المللی ازجمله حقابه ارس هستیم.

حفظ محیط زیست بدون “مردم” بی‌معنی است

معاون رئیس جمهور در پایان با تأکید بر حفظ محیط زیست به کمک مردم گفت: بنده در ۲۵ سال خدمت، تمایل به افزایش مشارکت مردمی داشته‌ام و امیدوارم بتوانیم محیط زیست را با کمک مردم حفظ کنیم. باور قلبی بنده این است که بدون مردم، نمی‌توان محیط زیست را حفظ کرد.

حتما ببینید

زنان ما کنشگران جدی حوزه محیط‌زیست هستند

زنان ما کنشگران جدی حوزه محیط‌زیست هستند

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از روابط عمومی سازمان حفاظت محیط‌زیست، شینا انصاری …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *