به گزارش بامداد جمعه آباجان به نقل از ایرنا به نقل از خبرگزاری تاس، استپانوف با بیان اینکه مقامهای دولت کانادا از مدتها پیش به ویژه در حوزه امنیتی چشم و گوش بسته از آمریکا پیروی کردهاند، اظهار کرد: اوتاوا اقدامات خود را به تبعیت از قانون نانوشتهای انجام میدهد که بر اساس آن، هر آنچه که آمریکا فرمان دهد، کانادا انجام میدهد و در این خصوص هرگز احساس شرمساری نمیکند.
وی با تاکید بر اینکه ممنوعیت استفاده از مینهای ضد نفر بر اساس مصوبه سازمان ملل از سال ۱۹۹۹ در حال اجراست و کانادا هم یکی از کشورهایی است که به این مصوبه رأی مثبت داده بود، خاطرنشان کرد: اکنون اوتاوا باید پاسخگوی این تناقض باشد که چگونه کشوری که خودش به مصوبه ممنوعیت استفاده از مینهای ضد نفر در سازمان ملل رأی مثبت داده بود، انتقال این مینها از سوی ایالات متحده به اوکراین را مورد تائید و حمایت قرار داده است.
به نوشته خبرگزاری تاس، بیل بلر وزیر دفاع کانادا پیشتر اعلام کرد که اوتاوا از تصمیم ایالات متحده برای ارسال مینهای ضدنفر به کییف حمایت میکند.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، لوید آستین وزیر دفاع آمریکا پیش از این گفته بود که تغییر تاکتیکهای میدانی روسیه از واحدهای مکانیزه به پیادهنظام باعث شد که واشنگتن تصمیم بگیرد مینهای ضدنفر به اوکراین ارسال کند.
آستین اظهار کرد که روسها در جنگ اوکراین دیگر با نیروهای مکانیزه پیشروی نمیکنند بلکه «نیروهای پیادهنظامی» در راس قرار گرفتهاند که «میتوانند راه را برای نیروهای مکانیزه هموار کنند.»
وزیر دفاع آمریکا اظهار کرد که اوکراینیها «به چیزهایی نیاز دارند که بتواند به آنها کمک کند تا تلاشهای روسها را تضعیف کند.»
دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا چهارشنبه یک بسته کمکی نظامی جدید به ارزش ۲۷۵ میلیون دلار به اوکراین اختصاص داد.
پنتاگون در بیانیهای اعلام کرد این بسته شامل مهمات توپخانه خودکششی موسوم به هیمارس، گلولههای توپخانه، موشکهای زمین به هوای جاوالین و سلاحهای کوچک و سایر تجهیزات خواهد بود.
ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین چهارشنبه شب از بسته جدید کمک نظامی آمریکا به کییف که شامل «مینهای بسیار مهمی برای متوقف کردن حملات روسیه است» تشکر کرد و گفت که این تسلیحات «نیروهای ما در جبهه را واقعا تقویت میکند.»