به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، آمار بیکاری روبه بالا، مستقر نشدن صنایع بزرگ و مادر، خشکسالی، کمآبی و قطع روزانه برق، از جمله مشکلات گلستان است که مردم استان رفع این کمبودها را از استاندار جدید و دولت چهاردهم انتظار دارند.
گرفتار بودن با این کمبودها در شرایطی است که گلستان گنجایش فراوانی برای رفع نیازهای موجود، رسیدن به توسعه پایدار در بخشهای گوناگون و ارتقای درآمد ساکنان و بهرهوری بیشتر دارد که استفاده از آنها میتواند شاخصهای اقتصادی و رفاهی ساکنان این استان شمالی را بهبود بخشد.
برخورداری از دشتهای حاصلخیز، داشتن جنگل و دریا، جریان رودخانه و چشمههای دائمی، مرز خشکی با ترکمنستان و سکونت اقوام گوناگون، از جمله ظرفیتهای گلستان به شمار میرود.
گلستان متکی به کشاورزی است و با داشتن زمینهای حاصلخیز زیاد، کشاورزی یکی از شغلهای اصلی مردم این استان است و طبق آمار در ۶۵۰ هزار هکتار از زمینهای استان گونههای محصولات کشاورزی کاشته میشود که بخش عمده و اصلی آن گندم و با فاصله محسوس جو و کلزا است.
اسکندر مومنی وزیر کشور دولت چهاردهم امروز (جمعه) با حضور در گرگان، علیاصغر طهماسبی را به عنوان دوازدهمین استاندار این استان معرفی کرد و از وی خواست، برای باز کردن پای سرمایهگذاران به این استان تلاش کند.
تعیین تکلیف استانداران تا هفته بعد
وی در ابتدای ورود به گلستان به خبرنگاران گفت: پرونده انتخاب استانداران به مراحل پایانی نزدیک شده و هفته آینده بسته خواهد شد.
مومنی اظهار کرد: چند استاندار باقیمانده هم انتخاب شدند که هفته آینده معرفی خواهند شد.
وی همچنین با یادآوری بهکارگیری اقوام و بانوان در مسوولیتها از سوی دولت چهاردهم از استانداران خواست این رویه را در استانها ادامه دهند.
وزیر کشور ادامه داد: دولت چهاردهم با شعار «وفاق ملی» کار خود را آغاز کرده و در عمل هم به آن پایبند است که امیدواریم نتیجه این تلاشها، افزایش رضایت مردم باشد.
مومنی به سکونت اقوام در گلستان اشاره کرد و گفت: اقوام و مذاهب گوناگون سالیان متمادی با آرامش و امنیت کامل در این استان زندگی میکنند و حضور آنان یکی از نشانههای وفاق در جمهوری اسلامی است.
وزیر کشور در ادامه با حضور در امامزاده عبدالله گرگان به مقام شامخ شهدای این شهر ادای احترام کرد و سپس با همراهی استانداران قدیم و جدید با نماینده ولی فقیه در گلستان و امام جمعه گرگان دیدار کرد .
یکصدایی، تنها راه خروج کشور از مشکلات
نماینده ولیفقیه در گلستان در دیدار با وزیر کشور با یادآوری شرایط حساس منطقه و جهان و قرارداشتن کشور در مقطع حساس و بیسابقه تاریخی گفت: طبق تاکیدات رهبر معظم انقلاب، تنها راه خروج از مشکلات، یکصدایی بین جریانها و گروههای کشور بهخصوص در موضوعهای کلان است.
آیتالله سیدکاظم نورمفیدی اظهار کرد: در این شرایط حساس موضوع بسیار مهم آن است که همه دنیا، یکصدای واحد به معنای اتحاد و انسجام داخلی را از ایران بشنوند.
وی در ادامه با اشاره به تلاش دولت چهاردهم برای ایجاد وفاق و انسجام بیشتر در کشور گفت: پشتیبانی رهبر معظم انقلاب از دولت، هماهنگی قوای سه گانه و شخصیت مثبت رییس جمهور، نویدبخش پایان دادن به مشکلات بزرگ کشور است.
آیتالله نورمفیدی افزود: مشکلات اقتصادی، مشکل اول و مهم کشور است که همه باید برای حل آن و کمک به برقراری پایداری در این بخش به دوات کمک کنند.
مومنی در ادامه در جلسه شورای اداری استانداری گلستان شرکت کرد.
ضرورت استفاده بیشتر از نخبگان اقوام و مذاهب
در این جلسه ابتدا رییس مجمع نمایندگان گلستان و نماینده مردم غرب استان در مجلس شورای اسلامی سخنرانی کرد و گفت: استفاده از نیروهای نخبه فارغ از قومیت و مذهب، یکی از راههای کمک به حل مشکلات کشور است تا ضمن تحقق شعار «وفاق» دولت چهاردهم به رفع مشکلات موجود کمک کند.
عبدالجلال ایری اظهار کرد: مجمع نمایندگان گلستان در کنار دولت چهاردهم و استاندار جدید است و تا مشکلات و موانع موجود برطرف شود.
ایری با اشاره به اینکه گلستان در بخش آب آشامیدنی با چالش مواجه است، تصریح کرد: بیش از ۹۰ درصد منابع آب گلستان از منابع زیرزمینی تامین میشود و باید شیرین سازی آب دریای خزر سریعتر اجرایی شود.
نماینده غرب گلستان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: پس از چهار سال تلاش هنوز نتوانستیم سازمان برنامه و بودجه را برای خرید تضمینی آب قانع کنیم این در حالی است که گلستان در فصلهای مختلف سال با کمبود آب مواجه است.
رییس مجمع نمایندگان گلستان با بیان اینکه گلستان قابلیتها و ظرفیتهای فراوانی دارد، تصریح کرد: گردشگری، کشاورزی، ارتباط با همسایگان و منطقه آزاد اینچهبرون، بخشی از مزیتهای استان گلستان است اما هنوز موفق به استفاده از این ظرفیتها برای رونق سرمایهگذاری در این خطه شمالی نشدیم.
آشوراده سکوی پرتاب اقتصاد گلستان
در ادامه نماینده ولی فقیه در گلستان بر ضرورت استفاده از ظرفیتهای استان از جمله جزیره آشوراده تاکید کرد و گفت: اجرای کامل طرح گردشگری جزیره آشوراده که قدمهای اولیه برای اجرای آن برداشته شده است، سکوی پرش اقتصادی گلستان به سمت توسعه پایدار خواهد بود.
آیتالله سیدکاظم نورمفیدی اظهار کرد: اجرای این طرح خواسته قدیمی مردم گلستان است و میتواند بخش زیادی از مشکلات مربوط به اشتغال استان را برطرف کند.
وی بیان کرد: اجرای کامل این طرح در کنار توجه بیشتر به فراهم کردن زیرساختهای کافی میتواند گلستان را به قطب گردشگری تبدیل کرده و درهای توسعه و سرمایهگذاری داخلی و خارجی را به روی سرمایهگذاران باز کند.
وی گفت: یکی از پروژهههای مهم گلستان، مجتمع پتروشیمی است که بعد از ۱۷ سال بلاتکلیفی در سفر رییس جمهور شهید و رییس قوه قضاییه به گلستان پیگیری و مشکلات حقوقی آن رفع شد که انتظار ما از دولت چهاردهم تکمیل و به سرانجام رساندن این پروژه است.
نماینده ولی فقیه در گلستان بیان کرد: این پروژه به هلدینگ خلیج فارس واگذار شده اما گویا هلدینگ هم برای اجرای این طرح مشکلاتی پیدا کرده و خواستار کمک دولت شده که میطلبد با همراهی دولت چهاردهم مورد توجه قرار گیرد و به مرحله اجرا برسد.
آیتالله نورمفیدی ادامه داد: موانع اجرای طرح گردشگری آشوراده موجب هرج و مرج در کشور میشود و نباید طرحی که مصوبه سفر رییس جمهور دارد توسط یک نفر در سازمان نادیده گرفته شود.
وی خواستار پیگیری برای احیای خلیج گرگان شد و تاکید کرد: با احیای خلیج گرگان جلوی فاجعه زیستمحیطی در گلستان و دیگر استانهای شمالی گرفته میشود و با توجه به اهمیت موضوع باید در دستور کار دولت چهاردهم قرار گیرد.
مسیر روبه پیشرفت گلستان
در ادامه استاندار سابق گلستان مسیر حرکت استان در سه سال گذشته را روبه پیشرفت توصیف کرد و گفت: اولویت ما، بازکردن گرههای کور و چند دههای استان مانند مجتمع پتروشیمی و طرح گردشگری جزیره آشوراده بود.
علیمحمد زنگانه اظهار کرد: این استان شمالی دارای چشم انداز بخشی توسعه است.
درد دلهای نمایندگان
در ادامه نمایندگان مردم گلستان در مجلس شورای اسلامی برخی مشکلات حوزههای انتخابیه خود را مطرح کرده و برای حل آن از دولت کمک خواستند.
نماینده مردم علیآبادکتول در مجلس شورای اسلامی گفت: مردم گلستان علاوهبر قطعی برق با مشکل کمبود آب مواجه هستند و نیاز است اعتبار ویژهای به بخش آب و برق به گلستان اختصاص یابد
رحمتالله نوروزی اظهار کرد: مازندران در دولت، ۲ وزیر دارد اما گلستان صدا ندارد و از دولت انتظار داریم با استفاده از نخبگان این استان در بدنه دولت، به استان محروم گلستان توجه ویژه داشته باشد.
نماینده مردم علیآبادکتول در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مرز گلستان با مازندران و شاهرود و سمنان مشکلاتی دارد و از شما میخواهیم به عنوان یک هدیه در سفر به گلستان مشکلات موجود را حل کنید و مرز استان با این استانها مشخص شود.
نماینده مردم گرگان و آققلا در مجلس شورای اسلامی هم گفت: در دولت شهید رییسی وقتی صدایمان را بلند میکردیم و میگفتیم گلستان محروم است کسی باور نمیکرد هر چقدر که استاندار و نمایندگان مجلس میدوند قادر به جبران محرومیتهای نهفته زیر جنگلهای سبز گلستان نیستند.
رمضانعلی سنگدوینی اظهار کرد: گرچه طرح گردشگری آشوراده، اینچهبرون و پتروشیمی از چالشها و مطالبات گلستان است اما ۳۰ سال است که گلستان در انتظار ساخت تلهکابین است و هنوز تحقق نیافته است.
نماینده مردم گرگان و آققلا در مجلس شورای اسلامی افزود: از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ مالیات استان گلستان، ۷۰۰ درصد افزایش یافته حال آنکه گلستان متکی به کشاورزی است و از مالیات معاف است و باید در این بخش برای گلستان تدبیری اندیشیده شود.
نماینده آزادشهر و رامیان در مجلس شورای اسلامی هم گفت: نزدیک ۴۰ درصد خانوار گلستانی زیر خط فقر هستند.
جمشید قائممقام اظهار کرد: زمانی دریاچه ارومیه مشکل اصلی کشور بود و همه نگاهها به سمت حل آن بود و امروز هم باید مشکلات گلستان در اولویت نخست کشور قرار گیرد چرا که ۳۶ روز امنیت غذایی کشور را تامین میکند.
نماینده مردم گرگان و آققلا در مجلس شورای اسلامی هم گفت: ۴۰ درصد جمعیت گلستان را ترکمنها تشکیل میدهند اما در انتصابات بهکارگیری ترکمنها کمرنگ است.
عبدالغفور امانزاده اظهار کرد: دولت چهاردهم امیدواری را به قومیتها داده و در انتصابات استانداران از قومیتها استفاده شده اما در گلستان این مساله مغفول مانده است.
نماینده مینودشت، گمیشان، کلاله و مراوهتپه در مجلس شورای اسلامی هم گفت: اگر استاندار جدید و دیگر مدیران فضای کسب و کار و امنیت سرمایهگذاران را در گلستان فراهم کنند از وضعیت فعلی عبور خواهیم کرد و شاهد رشد و توسعه استان خواهیم بود.
سیدنجیب حسینی اظهار کرد: سرمایهگذاران در استان گلستان از ما به جای منابع اعتباری، حرمت، احترام و کرامت میخواهند که باید راه را برای آنان هموار کنیم.
گلستان عقبماندگی تاریخی دارد
استاندار جدید گلستان هم گفت: دولتها و استانداران به سهم خود برای رفع مشکلات و چالشهای استان گام برداشتند اما گلستان عقبماندگی تاریخی دارد.
علیاصغر طهماسبی بیان کرد: استان به ظاهر سرسبز گلستان هزار و ۵۸۰ لیتر در ثانیه کمبود آب دارد و گرگانیها ۱۴ ساعت در شبانهروز آب ندارند و اکنون ناترازی برق از دیگر مشکلات استان است که هزینه این مشکل را امروز دولت چهاردهم میپردازد.
استاندار گلستان با بیان اینکه تکمیل نشدن «سد میرداماد» بحران کمبود آب گلستان را بیشتر خواهد کرد، تصریح کرد: تکمیل بیمارستانهای در حال ساخت و بهبود بخش بهداشت و درمان، بهسازی جادههای ناایمن، شتاب جابهجایی ۶ روستای کاسه سد چایلی مراوهتپه و پایان بلاتکلیفی ۱۸ ساله مردم این روستاها، بهرهبرداری جاده نفت گنبدکاووس- اینچهبرون و هوشمندسازی چاههای مجاز از جمله گامهای اندیشیدهشده برای حل چالشهای استان است.
وی با بیان اینکه امسال سهم گلستان در تخصیص اعتبارات تبصره ۱۸ بسیار کم است، خاطرنشان کرد: ساخت صنایع مادر، احداث آبشیرینکن در دریای خزر، بالابردن درآمد سرانه مردم گلستان و ارتقای رتبه گلستان در سرمایهگذاری خارجی از دیگر اولویتهای ما در استان خواهد بود.
دولت دکتر پزشکیان، دولت شایستگان
وزیر کشورهم در این مراسم با تاکید بر ضرورت وفاق، همبستگی، شایستهگزینی و استفاده از ظرفیتهای موجود کشور، گفت: دولت دکتر پزشکیان دولت شایستگان است و نخبگان فارغ از تعصبات قومی و مذهبی در بدنه مدیریتی کشور بکار گرفته می شوند.
اسکندر مومنی اظهار کرد: اقوام زیر چتر هویت ایرانی و اسلامی در حال نقشآفرینی برای حفظ عظمت و نامداری ایران هستند.
وزیر کشور افزود: نگرانی و مشکلات استان را شنیدم و امیدوارم با تلاش و همبستگی بیشتر پروژههای چند ساله گلستان به ثمر برسد.
مومنی به اقدامات ۳۶ ماهه دولت سیزدهم در گلستان اشاره کرد و گفت: در این مدت کارهای زیادی انجام شده اما شایستگی گلستان بیش از این مقدار است و نباید گرفتار سکون باشد و باید با تلاش و همبستگی شاهد رفع مشکلات و چالشهای استان باشیم.
وی با اشاره به ظرفیتهای استان گلستان گفت: ۱۲ درصد تولید گندم کشور متعلق به استان گلستان است و این استان در گردشگری طبیعی و مذهبی ظرفیت بالایی دارد و از ۱۳ اقلیم دنیا، هفت اقلیم را در خود جای داده و سالانه میلیونها نفر برای زیارت حرم امام رضا(ع) از این استان عبور میکنند.
مومنی با اشاره به اینکه گلستان باید از معبر به مقصد گردشگری تبدیل شود و زیرساختهای این مهم در استان فراهم شود، تاکید کرد: کریدور شمال- جنوب و غرب به شرق ظرفیت دیگر گلستان است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وزیر کشور از استاندار جدید گلستان خواست شایستهگزینی و شایستهسالاری را به دور از هر گونه نگاه سیاسی و قومی و مذهبی در دستور کار خود قرار دهد و احترام و تکریم به مردم را فراموش نکند.
مومنی با بیان اینکه یکی از شاخصههای مهم ارزیابی دولت چهاردهم از استانداران ایجاد بستر مناسب برای سرمایهگذاری داخلی و خارجی است، متذکر شد: سیستم اداری کشور، در هم تنیده، پیچیده و تو در تو و فرایندمحور است و یک سرمایهگذار برای سرمایهگذاری به ناچار باید از این لایههای پیچیده عبور کند که باید مسیر فعالیت این افراد هموار شود.
وزیر کشور از استاندار جدید گلستان خواست یک روز در هفته را به بخش تجارت اختصاص دهد و نگرانی سرمایهگذاران و تولیدکنندگان را بشنود و برای حل مشکلات آنان تلاش کند.