لیلا محمودنیا روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا افزود: مصرف بیش از حد و بدون نسخه دارو سبب رسوب دارو در کبد و کلیه میشود و همین موضوع فعالیت یکی از مهمترین ارگانهای بدن را با اختلال روبرو میکند و عوارض بعدی آن سلامتی فرد را به شدت به خطر میاندازد.
وی مقاومت میکروبی را از دیگر عوارض مصرف خودسرانه آنتیبیوتیکها عنوان کرد و گفت: مقاومت میکروبی سبب میشود تا اگر بیماری به عفونت مبتلا شد آن آنتیبیوتیک روی فرد بیمار پاسخ ندهد و بهبود و سلامتی حاصل نشود.
این متخصص بیماریهای داخلی ادامه داد: اگر مقاومت میکروبی در یک جامعه بالا برود با مشکلات بسیاری روبرو خواهیم شد و سیستم بهداشت و درمان مختل میشود.
محمودنیا با اشاره به مصرف بالای خودسرانه آنتیبیوتیکها در ایران تصریح کرد: یکی از کشورهایی که در آن بدون نسخه پزشک در داروخانهها به مراجعان آنتیبیوتیک عرضه میشود ایران است که باید در این خصوص تجدیدنظر شود.
وی با تاکید بر نظارت بیشتر بر عرضه بدون نسخه آنتیبیوتیکها در کشور، توصیه کرد تا افراد بدون نظر و مشورت دکتر از مصرف دارو به ویژه آنتیبیوتیکها پرهیز کنند و نسبت به خودمراقبتی آگاهی و سواد خود را افزایش دهند.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، از ۲۸ آبان تا چهارم آذر با عنوان هفته آگاهسازی داروهای آنتیمیکروبیال و با شعار “با پرهیز از مصرف خودسرانه آنتیبیوتیکها از مقاوم شدن میکروبها جلوگیری کنیم” و “میکروبهای مقاوم به دارو قابل دیدن نیستند ولی مبتلایان به آنها قابل مشاهده هستند” گرامی داشته میشود.