استانداردسازی بومگردی‌های کرمان؛ ۱۵ ماه تاخیر اما نویدبخش

استانداردسازی بومگردی‌های کرمان؛ ۱۵ ماه تاخیر اما نویدبخش

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، ایجاد واحدهای بومگردی به عنوان ظرفیتی جدید و جذاب در بحث گردشگری از حدود یک دهه قبل در کشور آغاز شده و با توجه به ظرفیت های تاریخی و گردشگری استان کرمان طی سال های اخیر روند رو به رشدی را طی کرده است به طوری که با ۳۴۷ واحد، جزو رتبه های بالای تعداد بومگردی های کشور محسوب می شود.

ایجاد و افزایش واحدهای بومگردی ضمن اشتغالزایی و درآمدزایی برای جوامع محلی، نقش بسیار موثر و مثبتی در پر کردن خلاء های کمبود مراکز اقامتی به ویژه در مناطق روستایی استان کرمان داشته است که گردشگران از این واحدهای اقامتی استقبال خوبی هم داشته اند.

سطح بندی ارائه خدمات در بومگردی ها با سطوح قیمت متفاوت که هر نوع گردشگر با هر توان مالی بتواند از آن استفاده کند، یک مساله است اما داشتن حداقلی از استانداردها در این عرصه نیز خود اهمیت دارد.

هر چند تجربه اسکان و خدمات در واحدهای بومگردی، جذاب، جدید و لذتبخش است اما رعایت ملزومات، تجهیزات و آداب خاص این واحدهای پذیرایی نیاز به بازنگری در عملکرد این اقامتگاه ها و رفع نقص و مشکلات موجود در آنها دارد و این درحالی است که مدیرکل پیشین میراث فرهنگی کرمان در اسفند ماه سال ۱۴۰۱ از استانداردسازی واحدهای بومگردی استان از ابتدای سال ۱۴۰۱ خبر داده بود.

اما آغاز چرخه استاندارد سازی واحدهای بومگردی استان کرمان با تاخیری ۱۵ ماهه از تابستان امسال آغاز شد، گرچه شاید تغییرات مدیریتی در اداره کل استان یک مولفه برای تاخیر آن باشد اما در ابتدای طرح بنا به اعلام مدیران میراث، تعداد ۱۰ واحد بومگردی برای دریافت گواهی نامه استاندارد سازی تقاضا داده اند، هرچند استانداردسازی این واحدها به دلیل فعالیت تنها یک شرکت از بخش خصوصی و محدود بودن نفرات به آرامی پیش می رود.

باتوجه به مقوله مهم استانداردسازی اقامتگاه های بومگردی در کرمان خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا به سراغ معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان رفته و مسائل را جویا شده که وی گفت: استاندارد سازی اقامتگاه های بومگردی استان از چندماه قبل آغاز شده و ۱۰ واحد بومگردی در سطح استان در دست استاندارد سازی هستند که برای سه اقامتگاه گواهی صادر شده است.

محمد حسین تجلی افزود: گواهی‌ استاندارد سازی سایر اقامتگاه های بومگردی که مور تایید کارشناسان قرار بگیرند به زودی صادر می شود و در اختیار آنها قرار می گیرد.

استانداردسازی برند واحدهای بومگردی

وی با بیان اینکه گواهینامه استانداردسازی برای بومگردی ها برند محسوب می شود تصریح کرد: استانداردسازی برای بالا رفتن کیفیت خدمات به گردشگران انجام می شود، چون به مرور زمان وسائل و اماکن مستهلک می شوند یا مرکز ممکن است استانداردهای لازم را نداشته باشد.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان تاکید کرد: به اقامتگاه های بومگردی که نقصی داشته باشند، موارد تذکر داده می شود تا نسبت به رفع آنها اقدام شود.

وی اظهار داشت: فهرست مفصلی برای استانداردسازی واحدهای بومگردی تهیه شده که شامل، تجهیزات، شرایط مرکز اقامتی، نور اقامتگاه، سیستم فاضلاب، آتش نشانی، کیفیت فضای داخلی، وسایل آشپزخانه و غیره مورد ارزیابی قرار می گیرد.

تجلی ادامه داد: استانداردسازی توسط بخش خصوصی انجام می شود که پس از بازدید و بررسی، موارد و اشکال ها را به بهره بردار یا مالک اعلام می کنند تا پس از رفع، گواهی استاندارد سازی از طرف میراث فرهنگی صادر شود.

هزینه بالا مشکل بومگردی ها برای استاندارد سازی

وی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه اغلب بومگردی های استان کرمان در مراکز روستایی قرار دارند، امکان دارد از عهده پرداخت هزینه ۵۰ تا ۱۲۰ ریالی هزینه استاندارد سازی برنیایند که از مشکلات استاندارد سازی واحدهای بومگردی محسوب می شود.

استانداردسازی بومگردی‌های کرمان؛ ۱۵ ماه تاخیر اما نویدبخش
عکس آرشیوی

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان افزود: البته اگر واحد بومگردی استانداردسازی شود، یک درجه به درجه آن واحد اضافه که باعث استقبال بیشتر و در بازگشت هزینه ها به آن واحد کمک می شود.

وی با بیان اینکه ارائه خدمات گردشگری در چارچوب فرهنگ بومی و محلی در واحدهای بومگردی مد نظر است، تاکید کرد: اما در فهرست استاندارد سازی ممکن است این موضوع لحاظ نشده باشد و عملا مسائل بومی و محلی در بالا رفتن کیفیت خدمات و رضایت گردشگران دیده نشود، در حالی که این نکات فنی حتما باید لحاظ شود تا امتیازی برای آنها محسوب شود.

محدود بودن نیروی استاندارد سازی

تجلی خاطر نشان کرد: تمامی واحدها و مراکز اقامتی گردشگری از جمله بومگردی ها باید حتما استاندارد سازی شوند، با توجه به اینکه انجام استاندارد سازی بومگردی ها توسط بخش خصوصی انجام می شود، مدت زمان انجام این کار بستگی به تعداد نیروها دارد و ما از تمامی شرکت هایی که ضوابط و توانایی استانداردسازی را دارند دعوت به همکاری می کنیم و مجوز فعالیت در این حوزه صادر می شود.

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا انتظار می رود هرچند بضاعت میراث فرهنگی برای استانداردسازی واحدهای اقامتی اندک است اما این موضوع با اهتمام ویژه در دستور کار میراث قرار و استمرار داشته باشد زیرا ارتباط مستقیمی با افزایش جذب گردشگر دارد.

استان کرمان با ۱۰ اثر ثبت جهانی شامل ارگ تاریخی بم، باغ شاهزاده در ماهان شهرستان کرمان، روستای باستانی دستکند میمند در شهربابک، بخشی از بیابان عظیم لوت و قنات های گوهرریز جوپار، اکبرآباد و قاسم‌آباد بم و کاروانسراهای تاریخی گنجعلیخان کرمان و چاه کوران راور در کنار گلیم جهانی شیرکی پیچ سیرجان بر فراز قله آثار جهانی کشور قرار گرفته است.

حتما ببینید

تست زنی ، آزمون‌های هفتگی و تبلیغ مدرسه های تیزهوشان در مدارس ابتدایی ممنوع است

تست زنی ، آزمون‌های هفتگی و تبلیغ مدرسه های تیزهوشان در مدارس ابتدایی ممنوع است

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا به نقل از اداره اطلاع رسانی و روابط …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *