سه شنبه , آبان ۲۹ ۱۴۰۳
گزارشی از بندرعباس؛ ماهی‌های محبوب خلیج فارس + فیلم

گزارشی از بندرعباس؛ ماهی‌های محبوب خلیج فارس + فیلم

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، ماهی های جنوب ایران دارای تنوع بسیار بالاتری نسبت به ماهی‌های سایر نقاط کشور هستند. دلیل آن نیز به وسعت دریای جنوب و اتصال خلیج فارس به اقیانوس هند و دریای عمان است.
فیلم

ماهی‌هایی که در هرمزگان صید می شود دارای ارزش غذایی بسیار بالا و خواص متعددی برای سلامتی انسان و پیشگیری از انواع بیماری ها هستند.

مقادیر قابل توجهی از ویتامین های ضروری برای بدن نظیر ویتامین های D و E و A و مواد معدنی مهمی نظیر کلسیم، منیزیم و سلنیوم را که هر یک نقش تعیین کننده ای در سلامتی ارگان های بدن دارند را می توان در این ماهی ها یافت.

البته از منابع اسیدهای چرب غیراشباع امگا ۳ در ماهی های جنوب نیز نمی توان غافل شد. همچین به دلیل تنوع بالایی که دارند با انواع ذائقه ها سازگار و برای تهیه سبک متفاوتی از غذاهای دریایی نسبت به شمال کشور، بسیار مناسب هستند.

حالا که فیلم بازار پر رونق ماهی فروشان بندرعباس را دیدیم بهتر است گذری داشته باشیم بر ذائقه های مختلف مردم نسبت به ماهی هایی که در خلیج فارس صید می‌شوند.

ماهی هوور از جمله ماهی‌های محبوب هرمزگانی‌ها

گزارشی از بندرعباس؛ ماهی‌های محبوب خلیج فارس + فیلم

ماهی هَوور از جمله ماهی های محبوب مردم هرمزگان است که علاوه بر مزه خاص خود برای بیشتر خوراک های دریایی در این استان استفاده می شود و هرکس آن را یک بار امتحان کرده باشد به این ادعا گواهی می‌دهد، ماهی‌های دیگر که جزو ماهی های محبوب مردم بومی استان و سایر نقاط کشور است می توان به راشگو، شیر، میش ماهی، شوریده، سرخو، سنگسر،مقوا، سه کلا، کفشک، شورت، حمام، قباد، هامور و غیر اشاره کرد.

تحقیقات نشان می دهد گران‌ترین ماهی هرمزگان بین مردم سایر نقاط کشور محبوبیت فراوانی دارد. ماهی راشگو جزو گران‌ترین ماهی ها در این استان است، این ماهی معمولا در مهمانی ها سرو می شود.

ماهی راشگو گوشت لطیف و بسیار نرمی دارد و خوب است بدانید این ماهی خوش طعم در اواخر فصل بهار صید می شود. ماهی گرانِ دیگر ماهی شوریده است، این ماهی استخوان های بسیار کمی دارد و شما می توانید از مزه و طعم این ماهی لذت ببرید.

فرهنگ دیرینه آشپزی هرمزگان

گزارشی از بندرعباس؛ ماهی‌های محبوب خلیج فارس + فیلم

استان هرمزگان علاوه بر جاذبه‌های گردشگری منحصربه‌فردی که دارد، دارای فرهنگ آشپزی دیرینه است که روحیه مهمان نوازی مردمانش را نیز به نمایش می گذارد.

غذاهای این منطقه به‌خصوص ماهی های دریایی آن به‌قدری لذیذ و شگفت‌انگیز است که نباید فرصت خوردن آنها را از دست داد، غذاهایی با طعم‌هایی خاص و جدید که قبلاً نچشیده‌اید و هیجان دارید تا در سفرتان به هر شهری آن‌ها را کشف کنید.

بندرعباس، شهری ساحلی که گرمای خرماپزانش و جاهای دیدنی‌اش یک طرف؛ غذاهای تند، پرادویه و انسان‌های خونگرم و مهمانوازش هم طرف دیگر است.‌ مردم این شهر غذا را همراه با چاشنی عشق و علاقه می‌پزند. برای همین است که غذاهای محلی بندرعباس عطر و طعم به‌خصوصی دارند.

هواری ماهی یا ماهی پلو یکی از محبوب‌ترین غذاهای بندرعباس

گزارشی از بندرعباس؛ ماهی‌های محبوب خلیج فارس + فیلم

هواری ماهی یا ماهی پلو یکی از محبوب‌ترین غذاهای شهر بندرعباس است. در این نوع غذا می‌توان از انواع ماهی‌ها استفاده کرد، ولی بیشتر از ماهی هوور استفاده می‌شود. هواری ماهی هم به صورت پلو و ماهی ساده سرو می‌شود و هم به صورت ترکیبی از سبزی پلو و ماهی. در ترکیب سبزی پلو و ماهی از سبزیجات معطر پلویی مثل جعفری، گشنیز و شوید استفاده می‌شود.

یکی دیگر از غذاهای محلی خوشمزه این شهر کاتوغ یا قاتق است که در بندرعباس محبوبیت دارد و از یک طعم منحصر به فردی برخوردار است. در تهیه این غذای خوشمزه گوجه فرنگی ، پیاز و سبزی به همراه ادویه های خاص و بی نظیر جنوبی تفت داده می شود و سپس ماهی های خرد شده به آنها اضافه شده و با کمی پخته شدن داخل آب آماده سرو می شود.

پودینی ماهی یکی از غذاهای دریایی و خوشمزه جنوب

گزارشی از بندرعباس؛ ماهی‌های محبوب خلیج فارس + فیلم

پودینی ماهی یکی از غذاهای دریایی و خوشمزه جنوب به‌خصوص بندر عباس است، که طعم متفاوت و بی‌نظیری نسبت به سایر غذاهای محلی جنوب دارد. این غذا همانطور که از اسمش مشخص است با گوشت ماهی و همچنین سبزیجات، رب گوجه‌فرنگی، لیمو عمانی و ادویه‌های مخصوص درست می‌شود.

پودینی ماهی طعم ترش و تندی دارد و بیشتر با نان سنگک یا نان بربری سرو می‌شود.

غذای خاص و لذیذ جزیره هرمز سوراغ نام دارد

گزارشی از بندرعباس؛ ماهی‌های محبوب خلیج فارس + فیلم

نوبت به غذای خاص و لذیذ دیگری از جزیره هرمز می‌رسد که سوراغ نام دارد.

مواد تشکیل دهنده این غذا از گلک (خاک سرخ)، نارنج و لیمو است، جدا از طعم بی نظیر این غذا ، چنانچه بخواهید این غذا را تهیه کنید بایستی زحمت زیادی متحمل شوید. چراکه حتماً باید ۱۰ روز قبل ماهی‌ها را در داخل آبی که از خیساندن گلک به دست آمده است قرار دهید و سپس با نارنج و لیمو طعم دار کنید و در نهایت غذای لذیذی را بخورید که هیچ کجای دنیا نظیر آن را نچشیده‌اید.

از غذاهای بسیار خوشمزه قشم، ماهی زغالی است. باید بدانید ماهی های سنگسر، زرده، و سرخو برای تهیه یک ماهی زغالی خوشمزه مناسب هستند. در طبخ این ماهی از سبزی های معطر و ادویه های خوشمره و مخصوص استفاده می‌کنند که تا مدتها می توانید طعم این غذا را در دهانتان حس کنید.

Check Also

فیلم| بخش کشاورزی بیشترین سهم از شورای برنامه‌ریزی هرمزگان را گرفت +فیلم‌

فیلم| بخش کشاورزی بیشترین سهم از شورای برنامه‌ریزی هرمزگان را گرفت +فیلم‌

دریافت ۲۳ MB

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *