سه شنبه , آبان ۲۹ ۱۴۰۳
نخستین دسته از قوهای مهاجر وارد تالاب سولدوز نقده شدند

نخستین دسته از قوهای مهاجر وارد تالاب سولدوز نقده شدند

اکبر قایمی روز سه‌شنبه در گفت‌ وگو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا اظهار کرد: مشاهده این قوهای فریادکش در تالاب سولدوز نقده نشان می دهد که این پرندگان مهاجر کوچ خود را آغاز کرده اند و تالاب سولدوز نخستین تالاب کشور است که امسال قوهای فریادکش مهاجر در آن مشاهده شده است.

وی اضافه کرد: این قوهای مهاجر در ادامه کوچ خود از مناطق شمالی به مناطق جنوبی، به منظور استراحت و تغذیه وارد این تالاب شدند و با سرد شدن هوا به مناطق جنوبی‌تر مهاجرت می‌کنند.

رییس اداره حفاظت محیط زیست نقده گفت: فرود قوهای فریادکش در تالاب سولدوز این نوید را به دوستداران محیطزیست می دهد که این تالاب هم اکنون از وضعیت مطلوب آبی و امنیت کافی برخوردار است و به همین خاطر میزبان این پرنده حساس شده است.

وی با اشاره به وضعیت مطلوب آب در تالاب «سولدوز» اظهار کرد: هم اکنون با وجود تبخیر آب در فصل تابستان بیش از ۱۰ میلیون مترمکعب آب در آن ذخیره شده و آبگیری این تالاب از رودخانه «گدار» با شروع جریان آب رودخانه به این منطقه دوباره شروع می شود.

رییس اداره حفاظت محیط زیست نقده گفت: هم اکنون علاوه بر پرندگان مهاجر، برخی گونه‌های بومی مانند آبچلیک، چوب‌پا، کاکایی، خوتکا، چنگر، حواصیل و انواع اردک ها نیز در این تالاب مشاهده می‌شود.

وی افزود: این تالاب علاوه بر اینکه زیستگاه انواع پرندگان است، پستاندارانی مانند گراز، گرگ و شغال نیز در آن زیست می کنند.

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا قو پرنده‌ای از تیره اردکیان و از بزرگ‌ ترین و زیباترین پرندگان آبزی جهان به شمار می‌رود، این پرنده مانند دیگر اعضای خانواده اردکیان گیاه خوار بوده و از گیاهان آبزی تغذیه می‌کند.

قوها در حالت کلی بسیار آرام هستند و تنها در صورت نزدیک شدن مهاجمان در هنگام نگهداری از جوجه‌هایشان بشدت خشن می‌شوند و در بیشتر مناطق نیمکره شمالی زندگی می‌کنند.

قوها در مقایسه با غازها، اندازهٔ بزرگتری دارند و دارای پاهای بزرگتر و گردن درازتر هستند؛ پوشش پر روی بدن هر ۲ جنس نر و ماده یک شکل است و با این حال نرها از لحاظ جثه و وزن بزرگتر از ماده‌ها هستند.

نخستین دسته از قوهای مهاجر وارد تالاب سولدوز نقده شدند

قوها در مناطق آبگیری و مرداب گونه زندگی و تخم‌گذاری کرده و با تغییر فصل‌ها به مناطق دیگر مهاجرت می‌کنند.

تالاب سولدوز در نقده یک منطقه حفاظت شده است و هر گونه فعالیت صیادی و شکار پرندگان و دیگر وحوش در آن ممنوع بوده و با متخلفان برابر مقررات برخورد قانونی صورت می‌گیرد.

این تالاب واقع در ۲۵ کیلومتری شهرستان نقده، در سال ۱۳۸۰ احیا شد و وضع خوب زیستگاهی این تالاب سبب مهاجرت و حضور بسیاری از پرندگان آبزی و کنار آبزی و همچنین آبزیان و جانوران دیگر به این منطقه شده است.

در شهرستان نقده هفت تالاب فصلی و دائمی وجود دارد که سالانه بیش از ۱۰ هزار قطعه انواع پرندگان مهاجر و بومی در آن زندگی می‌کنند که از این تعداد، تالاب‌های درگه سنگی، حسنلو و یادگارلو جزو تالاب‌های بین المللی هستند.

تالاب‌های نقده در فصل‌های بهار و پاییز پذیرای شمار زیادی از پرندگان مهاجر است؛ غاز خاکستری، انواع مرغابی و انوع اردک (سر سفید، سرسبز، مرمری، سرحنایی و بلوطی)، خروس کولی، حواصیل، تنجه، فلامینگو و پلیکان از جمله پرندگان مهاجر موجود در تالاب‌های این شهرستان است.

نقده در جنوب آذربایجان غربی و ۱۰۰ کیلومتری ارومیه مرکز این استان واقع شده است.

Check Also

علت وقوع ۹۰ درصد جرایم سایبری در آذربایجان‌غربی بی‌توجهی به هشدار پلیس است

علت وقوع ۹۰ درصد جرایم سایبری در آذربایجان‌غربی بی‌توجهی به هشدار پلیس است

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، سرهنگ اکبر نصرتی روز دوشنبه در نشست خبری …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *