به گزارش روز سهشنبه آباجان به نقل از ایرنا، این اتاق فکر آمریکایی با این ادعا که پیروزی «دونالد ترامپ» در انتخابات آمریکا نویدبخش روابطی تازه میان ایالات متحده و مراکش است، نوشت: پادشاه مراکش ضمن تبریک پیروزی ترامپ در انتخابات، اقدام وی در دور نخست ریاست جمهوری مبنی بر به رسمیت شناختن حاکمیت کامل رباط بر سرزمین مورد مناقشه صحرای غربی را یادآور شد و واشنگتن را «دوست و متحد دیرینه» خود خواند. ترامپ این اقدام را در دسامبر ۲۰۲۰ در ازای برقراری مجدد روابط دیپلماتیک مراکش با رژیم صهیونیستی انجام داده بود.
گزارش این اندیشکده با اشاره به امیدواری مراکش برای حمایت مجدد از حاکمیت مراکش بر صحرای غربی در دوره دوم ترامپ، افزود: با این حال، جو سیاسی در مراکش در زمینه عادی سازی با اسرائیل از زمان شروع جنگ در غزه تغییر کرده است و به نظر می رسد بیشتر کشورهای عربی، از توافق عادی سازی به علت خشم مردم خود می ترسند و به سمتی دیگر رفته اند و توافق ابراهیم شتاب خود را از دست داده است.
طبق این گزارش، پس از آغاز جنگ غزه، میلیونها مراکشی در حمایت از فلسطینیها به خیابانها آمدند. مقامات مراکشی، این تحولات را زنگ خطری برای خود دیدند و آن را عاملی برای تقویت گروه های شبه نظامی در صحرای غربی تحلیل کردند.
به نوشته این اندیشکده، آرمان فلسطین هنوز در میان احزاب و مردم مراکش پررنگ است و حتی درگیری فوتبالی در آمستردام نیز یک شاخص نگرانکننده ای ارزیابی می شود که نشان داد احساسات عمومی مراکش تا حد زیادی مخالف عادیسازی روابط با تلآویو است.
در بخشی از گزارش شورای آتلانتیک با تکرار ادعاهای واهی در مورد سیاست های ایران در منطقه ساحل آفریقا، آورده است: رویکرد دولت کنونی، خطر طولانی شدن مناقشه پنجاه ساله صحرای غربی را به دنبال دارد و به ایران اجازه می دهد تا به ضرر مراکش در منطقه نفوذ کند. بنابراین، دولت آینده باید روابط امنیتی و اقتصادی ایالات متحده و مراکش را باهدف تقویت امنیت در صحرا ارتقا بخشد.
گزارش مدعی است: طبق اظهارات مقامهای مراکشی، حمایت ایران از جبهه پولیساریو – و نقش آفرینی الجزایر در انتقال پهپاد به این گروه – یک تهدید امنیتی در صحرا و ساحل آفریقا است که موجب بیثباتی کل منطقه و جریان مهاجرت بیسابقه به جنوب اروپا می شود.
در پایان این گزارش، ضمن توصیه به دولت ترامپ برای همکاری با فرانسه در نزدیکی بیشتر به کشورهای منطقه، عنوان داشت شاید درگیری صحرای غربی در صدر فهرست اولویت های دولت جدید ترامپ نباشد، اما تقویت همکاری امنیتی و اقتصادی ایالات متحده با مراکش می تواند واشنگتن و متحدانش (رژیم صهیونیستی) را مصون نگاه دارد.