به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، خانم رزماری دی کارلو معاون دبیرکل سازمان ملل در امور سیاسی و صلح، عصر دوشنبه به وقت محلی به شورای امنیت ۱۵ عضوی سازمان ملل گفت: یک هزار روز از آغاز تهاجم تمام عیار روسیه به اوکراین می گذرد که نقض منشور سازمان ملل و قوانین بین المللی است.
او تصریح کرد: یک هزار روز مرگ گسترده، ویرانی و ناامیدی که برای میلیون ها اوکراینی بی وقفه ادامه دارد. از فوریه ۲۰۲۲، حداقل ۱۲ هزار و ۱۶۴ غیرنظامی از جمله بیش از ۶۰۰ کودک کشته شده اند. حداقل ۲۶ هزار و ۸۷۱ نفر دیگر مجروح شده اند.
دی کارلو گفت: ما در ماه های اکتبر و نوامبر شاهد برخی از شدیدترین و گسترده ترین حملات موشکی و پهپادی در این جنگ بودیم.
معاون دبیرکل سازمان ملل تصریح کرد: شب گذشته همچنین گزارشهایی در رسانهها منتشر شد مبنی بر اینکه به نیروهای اوکراینی اجازه داده میشود تا از سلاحهای دوربردی که توسط شرکا برای حملات در داخل روسیه تهیه میشود، استفاده کنند.
او تاکید کرد: همه طرف ها باید امنیت و حفاظت از غیرنظامیان را بدون توجه به موقعیت مکانی آنها تضمین کنند.
معاون دبیر کل سازمان ملل گفت: زیرساخت های حیاتی غیرنظامی و انرژی در اوکراین به طور سیستماتیک هدف قرار می گیرند و نابود می شوند و بسیاری از اوکراینی ها را از دسترسی به نیازهای اولیه محروم می کند.حداقل ۵۸۰ مرکز پزشکی آسیب دیده یا ویران شده است و بسیاری از امدادگران اولیه و پرسنل پزشکی کشته و زخمی شده اند. حداقل یک هزار و ۳۵۸ مرکز آموزشی آسیب دیده یا تخریب شده است.
دی کارلو ادامه داد: اوکراین اکنون به یکی از مناطق مین گذاری شده در جهان تبدیل شده است – تقریباً یک چهارم قلمرو آن آلوده به مین است – منطقه ای چهار برابر سوئیس.
او افزود: دریای سیاه همچنان مرکز درگیری است. حملات مجدد روسیه به کشتی های غیرنظامی و زیرساخت های بندری، به ویژه در اودسا، بار دیگر ناامنی غذایی جهانی را تشدید می کند.
این مقام ارشد سازمان ملل اضافه کرد: به رغم نگرانی های شدید جامعه بین المللی، خطر حادثه هسته ای بسیار واقعی است، زیرا فعالیت های نظامی در نزدیکی بزرگترین نیروگاه هسته ای اروپا در زاپورژیا و سایر مکان های حساس در منطقه درگیری گزارش می شود.
دی کارلو تاکید کرد: عواقب چنین رویدادی فاجعه بار خواهد بود و باید همه ما را نگران کند. همه طرف ها باید برای تضمین ایمنی و امنیت هستهای مسئولانه عمل کنند.
معاون دبیرکل سازمان ملل همچنین گفت که گزارش اخیر استقرار هزاران نیرو از کره شمالی به منطقه درگیری و مشارکت در درگیری ها نگران کننده است و این امر باعث تشدید بیشتر این درگیری می شود.
او تصریح کرد: تردیدی وجود ندارد که این جنگ در قلب اروپا یک درگیری با پیامدهای جهانی است. ثبات منطقه ای را تضعیف و شکاف های ژئوپلیتیکی را عمیق تر می کند.
معاون دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد: این جنگ باید پایان یابد. زمان آن فرا رسیده است که صلح عادلانه مطابق با منشور سازمان ملل، قوانین بین المللی و قطعنامه های مجمع عمومی برقرار شود.
تارنمای بلومبرگ به نقل از منابع آگاه گزارش داد، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا به کییف اجازه داده است که از موشکهای دوربرد برای حمله نیروهای روسیه و نظامیان کره شمالی که در منطقه کورسک حضور دارند، استفاده کند.
خبر تصمیم جو بایدن برای لغو ممنوعیت استفاده اوکراین از سلاهای دوربرد در حالی منتشر شده است که روسیه بارها هشدار داده بود که هرگونه حمله با سلاحهای غربی به خاک این کشور به عنوان تجاوز مستقیم ناتو تلقی خواهد شد.
ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین گفته است که تنها راه برای جلوگیری از وقوع چنین حملاتی است که به اوکراین امکانات و «تواناییهای به منظور نابودی سامانههای پرتاب، زنجیره عرضه، زرادخانهها و کارخانههای جنگی روسیه در مبدا داده شود.»
ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در واکنش به تصمیم دولت بایدن اعلام کرد: استفاده رژیم کییف از پرتابههای دوربرد برای حملات به خاک ما به معنای مشارکت مستقیم آمریکا و ماهوارههای آن در نبرد با روسیه و همچنین تغییر اساسی در ماهیت درگیری خواهد بود. پاسخ ما مناسب و ملموس خواهد بود.
زاخارووا افزود: هنوز مشخص نیست که آیا چنین اخباری بر اساس منابع رسمی است یا خیر. یک امر واضح است که در میان ناکامیهای رژیم کییف، حامیان غربی آن بر تشدید حداکثری جنگ ترکیبی علیه روسیه سرمایهگذاری کردهاند و تلاش میکنند تا به هدف خیالی به شکست دادن راهبردی مسکو دست یابند.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، رئیسجمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب نسبت به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو – کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.