به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین حسین محمدزاده روز سه شنبه در مراسم نمادین هفته کتاب که در دبیرستان دخترانه شاهد کوثر برگزار شد، اظهار کرد: براساس ارزیابی های صورت گرفته در ۶ ماه نخست سال جاری بیشترین آسیب های اجتماعی کودکان و نوجوانان مربوط به دختران، به ویژه محصلان دوره متوسطه اول بوده است.
وی با اشاره به اینکه دانش آموزان اگر مطالعه داشته باشند فهم صحیح و سریع مطالب درسی نیز برای آنان به راحتی اتفاق می افتد، تصریح کرد: دانش آموزان بایستی در طول شبانه روز زمانی را برای مطالعه خود اختصاص دهند، مقام معظم رهبری یکی از معروف ترین تندخوان های کتاب در دنیا هستند که در ۱۹ سالگی بیش از یک هزار کتاب رمان را مطالعه و همه آنها را حاشیه نویسی و تعلیق (روایت و ابهام زدایی) نیز کرده اند.
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش قزوین ادامه داد: کودکان و نوجوانان ایرانی در عرصه کتابخوانی نشان داده اند که اگر محتوا باب میل آنها و در راستای سلایق شان باشد با میل و رغبت بسیار زیادی آن را مطالعه کرده و به دوستان خود نیز معرفی می کنند.
حجت الاسلام حسین محمدزاده افزود: بنابراین، اینکه گفته می شود دانش آموزان به خواندن کتاب گرایش ندارند یک اشتباه راهبردی و بلکه حتی بسیار مهم است، اینکه کتاب چگونه به آنها معرفی می شود و یا محتوای آن چه جذابیت هایی می تواند برای آنان به همراه داشته باشد، بسیار مهم است.
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش قزوین ادامه داد: جامعه ایرانی به صورت بالقوه روحیه کتابخوانی دارد و کودکان و نوجوانان نیز از این روحیه برخوردار هستند اما در معرفی کتاب مناسب و متناسب با نیازهای آنها، غفلت صورت گرفته، باید به این نکته توجه شود که محتوای کتاب های رده سنی کودکان و نوجوانان بایستی نسبت به نیازهایشان، جذابیت های محتوایی داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر میانگین سرانه مطالعه در کشور ۱۵ دقیقه است که این میزان به هیچ وجه زیبنده جامعه ما نیست، این در حالی است که بیشترین آسیب های اجتماعی در سنین کودک و نوجوان به دلیل نبود آگاهی رخ می دهد و بهترین مسیر آگاهی نیز کتاب و کتابخوانی است.