به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، خبرگزاری فرانسه نوشت: پوتین روز سهشنبه فرمانی را امضا کرد که به مسکو اجازه میدهد در صورت حمایت قدرتهای هستهای، از تسلیحات هستهای استفاده کند.
این اقدام در هزارمین روز حمله روسیه به اوکراین و پس از آن که ایالات متحده به کی یف اجازه استفاده از موشک های دوربرد برای حمله به اهداف نظامی در داخل روسیه را داد، صورت گرفت.
این سند با عنوان «درباره تصویب اصول سیاست دولتی فدراسیون روسیه در زمینه بازدارندگی هسته ای» در پورتال رسمی حقوقی دولت روسیه موجود است.
در همین راستا خبرگزاری رویترز نیز گزارش داد که کرملین اعلام کرده تغییراتی را در دکترین هسته ای روسیه ایجاد و در صورت لزوم آن را نهایی می کند؛ رویدادی که نشان می دهد مسکو نگران تصمیم اخیر دولت جو بایدن برای اجازه به اوکراین برای حمله با موشک های ساخت این کشور در خاک روسیه است.
دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین روز سه شنبه در سخنانی که خبرگزاری تاس آن را منتشر کرد، گفت: این تغییرات تاکنون عملا ایجاد شده و در صورت لزوم رسمیت خواهند یافت.
کرملین روز دوشنبه تصمیم بایدن برای اجازه به اوکراین برای استفاده از موشک های آمریکایی در حمله به خاک روسیه را «غیرمحتاطانه» خواند و درباره واکنش مسکو به این تصمیم هشدار داد.
روسیه تاکنون بارها به غرب درباره «بازی با آتش» از طریق به چالش کشیدن محدودیت هایی که یک قدرت هسته ای ممکن است تحمل کند یا نکند، هشدار داده است.
ولادیمیرپوتین رئیس جمهوری روسیه سپتامبر (شهریور) گذشته گفت موافقت غرب با استفاده کی یف از موشک های دوربرد می تواند به معنای «دخالت مستقیم کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) باشد زیرا زیرساختارها و نیروهای نظامی ناتو باید برای هدف گیری و شلیک موشک ها دخالت کنند.
تصمیم بایدن به دنبال ماه ها درخواست ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین برای اجازه به ارتش این کشور جهت استفاده ازسلاح های آمریکایی علیه اهداف نظامی دورتر از مرزهای روسیه اتخاذ شد.
نیروهای روسیه کنترل یک پنجم از خاک اوکراین را در اختیار دارند و به تازگی پیشرفت های سریعی داشته اند. هفته ها قبل از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ماه نوامبر (آبان) پوتین دستور داد تغییراتی در دکترین هسته ای این کشور ایجاد شود تا حمله متعارف به روسیه با کمک یک قدرت هسته ای به عنوان حمله مشترک به روسیه تلقی شود.
تحلیلگران غربی مدعی اند این تغییرات تشدید تلاش های مسکو برای منصرف کردن غرب از گسترش کمک نظامی به اوکراین را هدف قرار می دهد.
رویترز نوشت جزییات دکترین اصلاح شده هنوز منتشر نشده است.