به گزارش خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم از زاهدان، با احداث سد «گلوگاه» طی یک سال اخیر در روستای گلوگاه بخش «کورین» از توابع شهرستان زاهدان، بهرهمندی کشاورزان منطقه از آب جهت کشت افزایش چشمگیری داشته به نحوی که مردم منطقه اذعان دارند پیش از احداث این سد آب منطقه شور و تلخ بوده و امکان استفاده حتی برای کشت گندم و جو را نداشته است.
صالح شاهتقی رئیس دفتر بهرهبرداری شرکت آب منطقهای استان سیستان و بلوچستان در این رابطه در گفتوگو با خبرنگار آباجان به نقل از تسنیم اظهار داشت: سد گلوگاه دارای حدود یک کیلومتر طول و مخزن ۷۵ میلیون مترمکعبی است که مخزن به نسبت بزرگی در میان سدهای تغزیهای محسوب میشود.
وی افزود: در سالهایی که منطقه پرآب است این سد آبگیری میشود و از چالههایی که پشت این سد در پی خاکبرداری ایجاد شده یا به صورت طبیعی وجود داشته و آب داخل آنها ذخیره میشود، مردم محلی نیز استفادههایی از جمله پرورش ماهی و فضای تفریحی دارند.
علی راحت دهمرده مدیر منابع آب شهرستان زاهدان نیز به خبرنگار آباجان به نقل از تسنیم گفت: در سطح شهرستان زاهدان سه سد «گلک حصاروئیه، گلوگاه و دودر لادیز» به صورت تاخیری تغذیهای وجود دارد که حجم ذخیره آنها حدود ۸۳ میلیون مترمکعب است.
با توجه به حجم بارندگی قابل توجه سالانه در سطح سیستان و بلوچستان، اخیراً مطالعات احداث ۱۲ سد جدید در سطح استان نهایی شده است. هفت صد مخزنی و ۲۰ سد تغزیهای احداث شده که توانایی ذخیرهسازی دو میلیارد و ۳۰ میلیون مترمکعب آب دارد.
انتهای پیام/