مرگ مادران باردار به صفر رسید‌/ افتتاح ۱۴۱ طرح درمانی+فیلم

مرگ مادران باردار به صفر رسید‌/ افتتاح ۱۴۱ طرح درمانی+فیلم

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم از سنندج، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی، یکی از دانشگاه‌های دولتی و تحت نظر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است که در کشور فعالیت دارد. این دانشگاه در چارچوب سیاست‌های کلان جمهوری اسلامی ایران، خطوط کلی برنامه‌های وزارت بهداشت و توجه به استانداردهای جهانی آموزش پزشکی به عنوان متولی سلامت فعالیت می‌کند.

در همین زمینه؛ دانشگاه علوم پزشکی کردستان نیز با تکیه بر تجربیات موفق و مدیریت کارآمد و دانش روز، آموزش مداوم و تربیت دانشجویان مقاطع مختلف و تربیت نیروهای ماهر مورد نیاز جامعه و نظام سلامت با بهره‌مندی از اساتید مجرب و فرهیخته در کنار کارکنان متعهد و خدمات اثر بخش بهداشتی، درمانی، آموزشی و پژوهشی در جهت اجرا و تحقق سیاست‌های کلان نظام سلامت، حفظ و ارتقاء سلامت جامعه و رعایت ارزش‌های متعالی دین مبین اسلام و اصول اخلاق حرفه‌ای فعالیت می‌کند.

در بازدید «فریدون عبدالملکی»، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان از خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم فرصتی فراهم شد تا آخرین وضعیت این دانشگاه در بخش‌های مختلف مورد بررسی و انعکاس قرار گیرد که در ادامه مشروح این گفت‌وگوی تفصیلی از نظر خوانندگان محترم می‌گذرد:

آباجان به نقل از تسنیم: در حال حاضر وضعیت دانشگاه علوم پزشکی کردستان به چه صورت است؟

عبدالملکی: یکی از وظایف دانشگاه علوم پزشکی «تأمین سلامت آحاد مردم جامعه» است و خوشبختانه دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان توانسته شرایط بحرانی دوران کرونا را پشت سر گذاشته و در حال حاضر به شرایط و عملکرد مطلوبی در استان برسد. در ۱۳ دی ماه ۱۴۰۰ – پیک پنجم کرونا بنده مسئولیت پذیرفتم و در شرایطی که شهر، مراکز آموزشی، دانشگاه و مدارس و بخش عمده‌ای از بازار تعطیل شده بود و شرایط سختی داشتیم.

خوشبختانه با ورود واکس کرونا و اجرای طرح شهید سلیمانی توانستیم شرایط سخت را پشت سر بگذاریم و اوضاع کشور و استان به حالت طبیعی بازگشت که این یکی از دستاوردهای مهم نظام سلامت کشور بود. یکی دیگر از بحران‌هایی که در زمان قبول مسئولیت با آن دست و پنجه نرم می‌کردیم، بحران مالی بود همکاران در دی ماه ۱۴۰۰، حقوق خودشان را هفتم دریافت کرده بودند و ۱۲ تا ۱۳ ماه معوقه کارانه داشتند، مطالبات بازنشستگان و حق بهره‌وری فوریت‌ها پرداخت نشده بود. ۴۲ درصد از ورودی‌های دانشگاه بدهی و کسری داشتیم که باعث گله‌مندی و تجمعات همکاران شده بود.

توجه داشته باشید در سال ۱۴۰۰ کل اعتباراتی که به صورت دولتی و یا به صورت درآمدهای اختصاصی وارد دانشگاه علوم پزشکی کردستان شده است؛ ۲ هزار و ۵۳۰ میلیارد تومان بوده این در حالی است که هزینه‌ها ۳ هزار و ۵۸۹ میلیارد تومان بوده یعنی حدود یک هزار و ۵۹ میلیارد تومان منفی و ما ۴۱٫۹ درصد کسری داشتیم که روز به روز تاکنون کاهش یافته و بخش زیادی از مطالبات و بدهی‌ها پرداخت شد.

در دولت سیزدهم حمایت‌های زیادی از وزارت بهداشت و علم‌پزشکی صورت می‌گرفت و دستاوردهای امروز دانشگاه علوم پزشکی را سوای از کار و تلاش همکاران و مدیران مدیون زحمات و سیاست‌گذاری‌های شهید رئیسی هستیم.

.

آباجان به نقل از تسنیم: چه اقداماتی برای توسعه شبکه بهداشت استان کردستان صورت گرفته است؟

عبدالملکی: در زمان کرونا شبکه بهداشت استان به شدت تضعیف شد و همه نگاه‌ها به سمت درمان، بستری، غربالگری، توسعه اکسیژن سازها و توسعه ای‌سی‌یوها سوق پیدا کرد، اما با شروع واکسیناسیون، غربالگری‌ها و آموزش‌هایی که به مردم داده می‌شد لازم دانستیم که در شبکه بهداشت استان اقدامات جدی‌تری صورت بگیرد.

بنابراین با برنامه‌ریزی‌های انجام شده حدود ۵۶ خانه بهداشت، ۱۳ مرکز جامع سلامت، ۱۳ پایگاه بهداشتی، ۱۹ خانه پزشک و متخصصین، آزمایشگاه مرجع و آزمایشگاه سیار و مؤثر در پدافند غیرعامل ساخته و تحویل داده شده که در حال حاضر مردم از همه این اقدامات بهره‌مند هستند و به این ترتیب یک بخش ساختاری و زیرساختی به شبکه بهداشتی ما کاملاً اضافه شد.

همچنین در حوزه بهداشت نیز به افتخاراتی از جمله ایجاد مرکز جامع سلامت و سیار، کسب رتبه اول کشوری آزمایشگاه‌های حوزه بهداشتی طی چهار سال متوالی، کسب رتبه اول مراقبت از مادران باردار، کسب عنوان برتر ملی در زمینه توسعه تشکیلات بهداشت حرفه‌ای و دریافت لوح تقدیر اولین کنگره بین‌المللی سلامت خانواده در کشور دست پیدا کردیم.

.

آباجان به نقل از تسنیم: اقدامات انجام شده در حوزه درمانی کردستان را تشریح کنید

عبدالملکی: در همین راستا در مرکز استان سطح ۳، شهرستان‌ها سطح ۲ و سطح یک مراکز جامع سلامت بود که به تقویت زیرساخت‌ها توجه کردیم.

 برای اولین بار در بیمارستان کوثر سنندج به عنوان هفتمین مرکز در کشور “پت اسکن‌” راه‌اندازی و مستقر شد که این مهم دستاورد بزرگی برای دانشگاه علوم‌پزشکی بود و در حال حاضر به هم استانی‌ها خدمات خود را ارائه می‌دهد و جدای از این‌ها در خارج از استان و از بسیاری از استان‌ها برای بهره‌گیری از خدمات این دستگاه به استان مراجعه می‌کنند.

در همین یک هفته گذشته سومین پیوند کلیه در بیمارستان کوثر سنندج انجام و خوشبختانه این خدمات به صورت روتین در حال انجام است و لازم است که بدانید هزینه‌های پیوند کلیه یک هفتم هزینه‌های یک بیمار دیالیزی در مجموع و با میزان خطر و مشکلات بسیار پایین است. همچنین بخش انژیوگرافی مغز و اعصاب بیمارستان کوثر در دست اقدام و در حال نصب و راه‌اندازی است.

طی دو سال اخیر بخش پیوند مغز و استخوان بیمارستان بعثت با کمک خیرین راه‌اندازی شد و به بیان وزیر بهداشت یکی از بخش‌های بی‌نظیر پیوند مغز و استخوان در کشور است.

همچنین در بیمارستان توحید به عنوان مرکز بیماری‌های داخلی، دیابت، دیالیز، سرطان و مرکز ارجاع بیماران در سراسر استان اقدامات بسیار خوبی انجام شده و با کمک خیرین استان ۳۰ تخت دیالیز راه‌اندازی و یک بخش مجزا برای این بیماران ایجاده شده است.

راه‌اندازی بخش توموتراپی، انژیوگرافی، سیتی آنژیو، بخش ام آر آی، ماموگرافی، اندوسونوگرافی و بادی باکس ریه و مرکز قلب شهید بروجردی از جمله اقدامات صورت گرفته در بیمارستان توحید سنندج است.

جالب است بدانید که برای انجام یک عمل جراحی قلب باز در یک بیمارستان خصوصی در تهران هزینه‌ای بالغ بر ۳۵۰ میلیون تومان نیاز است این در حالی است که با فعال‌ کردن بخش قلب شهید بروجردی بیمارستان توحید سنندج، بیماران بیمه سلامت با یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، بیماران تحت پوشش تامین اجتماعی با۲ میلیون و ۲۰۰ تومان و نیروهای مسلح به صورت رایگان و بدون نوبت می‌توانند عمل قلب باز خود را انجام دهند.

همچنین بخش دپارتمان آموزشی به بیمارستان قدس سنندج اضافه شده که به اعتبار بخشی این بیمارستان کمک بزرگی خواهد کرد. در سراسر شهرستان‌های استان کردستان نیز اقدامات درمانی و بهداشتی بسیاری صورت گرفته که همه آن‌ها به بهره‌برداری رسیده و مشغول ارائه خدمت به مردم هستند.

.

آباجان به نقل از تسنیم: دانشگاه علوم پزشکی کردستان چند دانشکده دارد و در چه جایگاهی است؟ آخرین وضعیت ساخت دانشکده داروسازی، طرح جامع پردیس و رشته‌های جدید تحصیلی که به این دانشگاه اضافه شده، را توضیح بفرمائید و آیا دانشجوی بین‌الملل نیز پذیرش می‌کنید:

عبدالملکی: در حال حاضر ۵ دانشکده در دانشگاه علوم پزشکی کردستان وجود دارد که در ۴۵ رشته دانشجو می‌پذیرد که ۱۲ رشته آن در حوزه مقطع کارشناسی و مابقی رشته‌های کارشناسی ارشد، دکترای تخصصی، دستیاری و دو رشته آن دکترای عمومی دندانپزشکی و پزشکی است.

طی دو سال اخیر هشت رشته جدید به رشته‌های دانشگاه علوم پزشکی اضافه شده و همچنین به وزارت بهداشت نیز اعلام آمادگی شده که در استان زمینه و زیرساخت پذیرش دانشجو در چهار مقطع فوق تخصص فراهم است که در حال حاضر مجوز آن در دست اقدام است.

در بخش آموزش نیز موافقت اصولی دانشکده داروسازی و پارک علم و فناوری گرفته شده که این مهم فرصتی را برای برداشتن گام‌های مؤثر در دانشگاه ایجاد خواهد کرد.

یکی از بخش‌های مهم دانشگاه علوم پزشکی استان حوزه تحقیقات و فناوری است و براساس ارزیابی وزارت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کردستان برای سومین سال متوالی رتبه اول را در بخش تحقیقات و فناوری کسب کرده است.

در بخش فناوران، کمیته تحقیقات دانشجویی و در کنگره سالانه پژوهشی رتبه برتر را در کشور کسب کرده‌ایم و در نظام رتبه‌بندی دنیا که مهم‌ترین آن رتبه‌بندی تایمز است، دانشگاه علوم پزشکی کردستان در بین صد دانشگاه برتر آسیا قرار گرفته و در بین دانشگاه‌های جهان در جایگاه ۴۰۰ الی ۶۰۰ و در کشور نیز جایگاه اول را به خود اختصاص داده است.

وقتی دانشگاهی در سطح جهانی و در آسیا و در سطح کشور دارای رتبه برتر است، به صورت ناخوداگاه در سطح جهانی نیز دیده می‌شود و از پیامدهای این مهم اینکه مرکز آموزش عالی اقلیم کردستان عراق براساس اعتبار بخشی دانشگاه‌ها از بین هفت دانشگاه مورد تأیید خود بخشی از دانشجوهای خود را برای تحصیل به دانشگاه علوم پزشکی کردستان معرفی کرده است.

در سال ۱۴۰۰ تنها ۵۴ دانشجوی بین‌الملل در دانشگاه علوم‌پزشکی کردستان مشغول به تحصیل بودند که این رقم در حال حاضر به ۲۵۰ نفر رسیده و در صف پذیرش و نوبت نیز باز هم دانشجو داریم که اغلب این دانشجویان خواستار تحصیل در رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی است.

آباجان به نقل از تسنیم: ساخت طرح جامع پردیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان در چه مرحله‌ای قرار دارد و اعتبار این طرح‌ از کجا تأمین می‌شود؟

عبدالملکی: پردیس دانشگاهی علوم پزشکی کردستان ۱۱۱ هکتار است که در طی این سال‌ها بخشی از آن ساخته شده و نیازمند یک طرح جامع است و در حال حاضر مجوزهای لازم آن دریافت، طرح‌های اولیه آن آماده و بخش‌گمانه‌زنی‌های آن انجام شده است.

کلیات طرح جامع دانشگاه مصوب شده که این طرح یک نقشه راه برای ایجاد دانشکده‌های جدید، راه‌اندازی آزمایشگاه، ایجاد پارک علم و فناوری، کوی اساتید، ساختمان متخصصین، ساخت مزرعه گیاهان دارویی، ایجاد انبارهای استراتژیک، بیمارستان سیار و ایجاد دهکده سلامت در داخل دانشگاه است که به کاهش ترافیک و تراکم خدمات در سطح شهر کمک خواهد کرد.

قانون مولدسازی به دانشگاه این امکان را داده که از محل تهاتر و یا فروش ساختمان‌های مستهلک تحت مالکیت دانشگاه منابع مالی این طرح‌ها را تأمین کند.

.

آباجان به نقل از تسنیم: برخی از بیماران به خاطر نبود پزشک و امکانات به استان‌های دیگر می‌روند، آیا در این راستا نیز اقداماتی انجام شده و تاکنون چه میزان خدمت به مردم ارائه شده و خدمات دانشگاه علوم پزشکی تا چه میزان بر سلامت مردم استان اثر مثبت داشته و میزان معوقات پرسنلی دانشگاه چقدر است؟

عبدالملکی: در طی دو سال اخیر تقریباً هر ۱۰ روز یک طرح به ثمر رسیده و تاکنون ۱۴۱ طرح بهداشتی و درمانی در استان کردستان به ارزش ۶۷۰ میلیارد تومان افتتاح و بهره‌برداری رسیده است.

در مجموع با انجام خدمات نامبرده شده در استان و راه‌اندازی دستگاه‌های سنگین با فناوری بالا و ورود متخصصی و فلوشیپ رشته‌های مختلف سبب شده که خدمات ما مورد استقبال گسترده مردم قرار بگیرد و میزان ارجاع بیماران ما به استان‌های دیگر از ۲۳ درصد در سال ۱۴۰۰ به ۱۲ درصد در سال جاری کاهش پیدا کند.

در استان کردستان یک میلیون و ۶۵۰ هزار نفر جمعیت داریم که در  سال ۱۴۰۱ چهار میلیون و ۵۹۶ هزار خدمت و در سال ۱۴۰۲ چهار میلیون و ۷۴۶ هزار خدمت صورت گرفته که به صورت میانگین هر نفر ۲٫۸ دهم بار به مراکز زیرپوشش مراجعه کرده‌اند این نشان از گستردگی خدمات علوم پزشکی در استان کردستان دارد.

در حاضر در استان کردستان ۷۱ پایگاه فوریت پزشکی و خدمات پیش بیمارستانی وجود دارد که این عدد در سال ۱۴۰۰ حدود ۶۰ پایگاه بوده است، این به معنی توسعه و کیفیت خدمات بهداشتی و درمانی در استان کردستان است.

سالیانه حدود ۶۰ الی ۷۰ مورد پرواز هلیکوپتر در استان صورت می‌گیرد که هر یک پرواز هلیکوپتر و انتقال بیمار از مناطق صعب‌العبور به مراکز بهداشتی و درمانی استان قریب به ۴۴۰ میلیون تومان هزینه دارد و همه خدمات برای بیماران رایگان است و هزینه‌ای برای آن‌ها ندارد.

برای اثرگذاری خدمات این دانشگاه چندین شاخص مهم در نظر گرفته شده که یکی از مهم‌ترین شاخص‌ها مرگ کودکان زیر یک سال است که مرگ و میر کودکان در ابتدای انقلاب ۱۱۴ مورد در هزار بوده است یعنی از هر هزار بچه‌ای که به دنیا می‌آمد ۱۱۴ کودک در همان سال اول فوت می‌کردند که در حال حاضر این عدد در کشور به ۱۱٫۹ دهم  و در استان کردستان به ۱۱٫۶ دهم رسیده یعنی ما نسبت به میانگین کشوری وضعیت بهتری داریم.

یکی دیگر از شاخص‌ها مرگ مادران باردار است، همانگونه که می‌دانید در ابتدای  انقلاب این عدد ۴۸۰ در صد هزار تولد زنده بوده که این رقم هم‌اکنون در کشور به ۲۳٫۷ دهم و در استان کردستان این عدد در سال گذشته به ۱۸٫۲ دهم رسیده که از میانگین کشوری هم پایین‌تر بوده و این عدد در هفت ماهه اول سال جاری به صفر درصد رسیده است.

در حال حاضر در ۶۳۱ نقطه استان خانه بهداشت، در ۱۱۵ نقطه پایگاه بهداشتی، در ۷۱ نقطه پایگاه فوریت پزشکی، در ۱۵۴ نقطه مرکز جامع سلامت و ۱۶ بیمارستان دانشگاهی مستقر و یک بیمارستان سیار ۵۰ تخت‌خوابی را در استان کردستان داریم که مشغول ارائه خدمت به هم‌استانی‌های عزیز است.

به نقل از مسئولان بودجه وزارت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کردستان تنها دانشگاهی در کشور است که توانسته تراز مالی خود را در سال ۱۴۰۲ مثبت کند و معوقات پرسنلی ما به زیر ۶ ماه رسیده و در این حوزه رتبه اول کشوری را داریم.

در حال حاضر حدود یک هزار و ۴۵۰ میلیارد تومان از بیمه‌های سلامت، تامین اجتماعی و نیروهای مسلح در استان طلب داریم که اگر جرائم آن را نیز حساب کنید ۲۰۰ میلیارد تومان دیگر اضافه می‌شود و به محض پرداخت آن همه معوقات باقیمانده همکاران و شرکت‌ها پرداخت خواهد شد.

ابتدای شروع خدمت ما دانشگاه علوم پزشکی کردستان حدود ۱۷۱ میلیارد تومان به شرکت‌های دارویی بدهی داشت، اما در حال حاضر میزان معوقات تا سال ۱۴۰۳ پرداخت شده و به محض اینکه طلبمان از بیمه‌ها وصول شود، مابقی بدهی‌ها پرداخت خواهد شد.

.

انتهای پیام/۴۸۱/.

Check Also

مشکلات تمام‌نشدنی بسکتبال کردستان؛ باز هم اسپانسر نیست!+فیلم

مشکلات تمام‌نشدنی بسکتبال کردستان؛ باز هم اسپانسر نیست!+فیلم

– اخبار استانها – به گزارش خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم از سنندج، کردستان …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *