به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، مهدی اقراریان روز یکشنبه در حاشیه ۲۸۰ جلسه شورای شهر تهران در تذکرات خود در صحن شورا اظهار کرد: ابتدا باید بدانیم که فلسفه پنج تذکری که اعضای شورای شهر در صحن مطرح میکنند چیست؟ یعنی براساس کدام ماده و مجوز قانونی این فرصت به اعضا داده میشود که سه دقیقه تذکر میدهند. براساس بررسیهای انجام شده این موضوع به ماده ۸۳ قوانین و مقررات شوراهای اسلامی شهر و روستا برمیگردد.
وی اضافه کرد: در این ماده قانونی آمده است چنانچه یک یا چند نفر از اعضای شورای شهر به عملکرد شهردار تهران یا عملیات شهرداری اعتراض یا ایراداتی داشته باشند ابتدا از طریق رییس شورای شهر این تذکر را ارائه میدهند اگر ایراد و اشکالی وارد باشد اعضا مطرح کرده و رییس شورا این موضوع را به صورت روشن و شفاف به شهردار تذکر میدهد و سپس پاسخ تذکر ارسال میشود که اگر قانعکننده باشد یا نباشد گفت و گوها ادامه پیدا میکند.
به گفته وی، گزارشی از تذکراتی که تاکنون ارائه دادم در یک فرصت مغتنم به صورت جزیی با رسانهها در میان خواهم گذاشت تعداد این تذکرات ۱۰۰ مورد و در حوزه حمل و نقل و ترافیک، برنامهریزی و سرمایه انسانی، خدمات شهری، مالی و اقتصاد شهری، حوزه دفتر شهردار، حوزه فرهنگی اجتماعی، حوزه شهرسازی و امور مناطق بوده و اینکه سرانجام هرکدام چه شده در یک فرصت مناسبی توضیح خواهم داد.
برخی در فرصت تذکر از شهردار تهران تعریف میکنند
عضو کمیته نظارت حقوقی شورای اسلامی شهر تهران گفت: البته در بسیاری از موارد توضیحاتی که برای من ارسال شده قانعکننده نبوده است، با توجه به اینکه شاهد یک پدیدهای هستیم و همکارانی که برای ما محترم هستند و ممکن است نگاه متفاوت به موضوعات داشته باشیم (یعنی نگاه به مدیریت شهری و شهردار تهران برای هرکدام از ما متفاوت است) درخواست دارم تذکر را در جای خود و تعریف و تمجید را در جای خود بیان کنند.
وی ادامه داد: برخی از همکاران از فرصت تذکر استفاده میکنند برای تمجید و تعریف از شهردار تهران، من میگویم اشکالی ندارند حامیان علیرضا زاکانی اگر میخواهند تعریف کنند، این امکان وجود دارد اما باید نطق پیش از دستور بگیرند و ۱۰ دقیقه فرصت تعریف از شهرداری تهران را داشته باشند و هیچ اشکالی هم ندارد اما اینکه از فرصت تذکر استفاده کنند موضوع درستی نیست.
واریز بخشی از وجه ملک لواسان در این دوره مدیریتی
اقراریان اضافه کرد: درباره موضوع همشهری تذکری داشتم البته در بیانات محمد آخوندی رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران آمده که موضوع ثبت در اسناد مربوط به سال ۱۴۰۲ است و بخشی از مانده وجه مربوط به ملک لواسان در این دوره مدیریتی براساس اطلاعاتی که به ما دادهاند، واریز شده است، معتقدم در این ارتباط پرداخت رسانهای با هدف به حاشیه رفتن موضوع صورت گرفته که به آن اشاره خواهم کرد.
وی گفت: به محسن مهدیان مدیرعامل موسسه همشهری گفتم که در متن گزارش حسابرسی این موضوع آمده و اگر توضیحی دارید ارائه دهید اما ایشان اصرار داشتند ملکی تحت عنوان لواسان نداشتیم البته فیلم جلسه موجود است و ممکن است آن لحظه ندیده باشند.
به گفته وی، اینکه برخی رسانهها که وضعیت آنها برای ما مشخص شده پس از هر تذکر اعضای شورای شهر یک خروجی رسانهای دارند و شروع به دروغپردازی میکنند باید بگویم وظیفه و رسالت آنها فامیلبازی نیست چون آنها از پول بیتالمال و مردم ارتزاق میکنند در غیر این صورت بروند رسانه شخصی با پول خودشان ایجاد و هر روز به منتقدان شهردار تهران حمله کنند.
عضو شورای شهر تهران ادامه داد: اما تذکر چه بود که خدمت رییس شورای شهر و شهردار تهران ارسال شد، با توجه به مواد ۸۰ تا ۸۳ قانون شوراها نظر به بیانات مدیرعامل موسسه همشهری درباره چاپ پوسترهای تبلیغاتی در خصوص انتخابات و کاندیداها در جلسه ۲۷۹ شورای اسلامی در تاریخ ۲۲ آبان ۱۴۰۳ از برخی کاندیداها نام برده شد، از ایشان خواستیم گزارشی از موضوع مستندات پرداخت وجه خدمات ارائه شده را ارسال کند.
وی تاکید کرد: رییس شورای اسلامی شهر من ۲ بار به نمایندگان زاکانی اعلام کردهام که در روزنامه همشهری در زمان انتخابات ریاست جمهوری پوسترهای وی چاپ شده اما بعد از تحقیقات ما اعلام شد که وجه آن از ایشان دریافت شده است، گفتیم باید مستندات دریافت وجه به ما داده شود که این اقدام صورت نگرفت.
اقراریان ادامه داد: بخشی از تذکراتی که ما مطرح میکنیم به دلیل این است که پیش از آن تذکراتی که به شهرداری متذکر میشویم دوستان پاسخ لازم را ارائه نمیکنند این موضوعی بوده که من براساس ضرورت آن را متذکر شدهام.
ابهام با اهمیت در ارتباط با تداوم فعالیت روزنامه همشهری وجود دارد
عضو شورای شهر تهران افزود: نگرانی ما براساس مستندات حسابرسی بود که میخوانم و قضاوت را به افکار عمومی میسپارم، ابهام با اهمیت در ارتباط با تداوم فعالیت روزنامه همشهری همانگونه که در یادداشت ۱.۳ توضیحی همراه صورتهای مالی افشار شده نتایج عملیات شرکت در سنوات قبل و سال جاری منجر به زیان شده بطوریکه زیان انباشته شرکت در تاریخ صورت وضعیت مالی بیش از ۸۹ درصد سرمایه آن است همچنین بدهیهای شرکت بیش از داراییها است.
اقراریان گفت: این رویدادها نشان میدهد ابهامی با اهمیت وجود دارد که میتواند تردیدی عمده نسبت به توانایی شرکت به ادامه فعالیت ایجاد کند یعنی در گزارش حسابرسی مطرح کرده است، این متن گزارش آمده که امکان ادامه فعالیت شرکت میتواند مشکل ایجاد کند بنابراین برونرفت از وضعیت فعلی منوط به تحقق برنامهها و دیگر موارد مطرح شده است.
مدیران شهری از پذیرش مدیریت بدون علم کافی خودداری کنند
رییس کمیسیون نظارت حقوقی شورای شهر تهران نیز راجع به گزارشهای هفته گذشته موسسه همشهری در تذکری گفت: ابهاماتی درباره شرکت همشهری مطرح شد که اکنون در کمیسیون نظارت حقوقی در حال بررسی است.
نرجس سلیمانی تاکید کرد: لازم به ذکر است که همه مدیران در سطوح مختلف مدیریت شهری باید به قوانین و مسئولیتهای خود آگاه باشند، زیرا ناآگاهی از قانون نمیتواند به عنوان دلیلی برای رفع مسئولیت آنها تلقی شود این موضوع به ویژه در مدیریت شهری و برای مدیران شهرداری اهمیت دارد و به آنها تذکر داده میشود که از پذیرش مدیریت و امضای اسناد بدون علم کافی خودداری کنند.
این عضو شورای شهر تهران ادامه داد: اعضای هیات مدیره نیز باید نسبت به اسنادی که امضا میکنند، آگاهی لازم را داشته باشند، چرا که مسئولیتهای قانونی و کیفری بر عهده آنهاست البته امیدواریم شهردار تهران با دقت بیشتری به انتخاب مدیران خود اقدام کنند.
حسابرسی از وظایف شوراست
رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران نیز در تذکر خود نسبت به گزارش موسسه همشهری که هفته گذشته عنوان کرده بود گفت: فروش ملک لواسان (موسسه همشهری) مربوط به سال ۱۴۰۲ است، فروش این ملک در صورتهای مالی ۱۴۰۲ ثبت شده و به دلیل کامل نشدن معامله در سالهای قبل، امکان ثبت آن در سالهای گذشته وجود نداشته است.
محمد آخوندی در ادامه با اشاره به طرح سوالات اعضای شورا بر اهمیت شفافسازی در این مسائل تأکید کرد و افزود: حسابرسیها از وظایف اصلی شورا است.
وی از پیگیریهای انجام شده در این دوره ابراز خوشحالی کرد و یادآور شد: طرح سوالات و ابهامات در مورد حسابرسیها ضروری است و باید همه اعضا پاسخگو باشند.