به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، حسن رحیمیروشن روز دوشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه زنان نیمی از جمعیت کشور را تشکیل میدهند و در طول تاریخ به طور طبیعی، مسوولیت اجتماعی و سیاسی آنها در جامعه کمتر از مردان نبوده است اظهار کرد: شاید شکل ظاهری فعالیت مردان و زنان تفاوت داشته باشد اما مکمل همدیگر هستند و مسوولیت مشترکی در مسائل سیاسی و اجتماعی دارند.
وی با بیان اینکه در طول تاریخ ایران از زنان اسطورهای در شاهنامه گرفته تا شخصیتهای واقعی و تاریخی، زنان ایرانی در جامعه خود تاثیرگذار بودهاند گفت: جایگاه زن آن چنان در ایران و فرهنگ ایرانی مهم بوده که برخی زنان سطح پادشاهی و یا به جایگاه فرماندهی نظامی میرسیدند.
رییس بسیج اساتید استان همدان یادآور شد: تاریخ ادیان و اسلام نیز زنان تاثیرگذار زیادی داشته که میتوان به نقش بسزای حضرت آسیه(س)، حضرت مریم(س)، حضرت خدیجه کبری(س)، حضرت زهرا(س) و حضرت زینب(س) اشاره کرد.
رحیمیروشن با بیان اینکه در تاریخ ایران و به خصوص ایران معاصر، افراد تاثیرگذاری بودند که در تاریخ ماندگار شدند افزود: زنان ایرانی همواره زنان تاثیرگذار صدر اسلام مثل خدیجه کبری(س) و فاطمه زهرا(س) را الگوی خود قرار دادهاند.
وی با بیان اینکه زندگی خواهر دباغ سراسر شور و مبارزه بود تصریح کرد: رشادت زنانی چون خانم مرضیه دباغ در صحنههای سیاسی و اجتماعی انقلاب ثبت شده است.
رییس بسیج اساتید استان همدان یادآور شد: بسیار اعجابانگیز و حیرتآور است که زنی تمام وظایف خود را در حوزه فرزندآوری و همسرداری در کنار فعالیت سیاسی و اجتماعی به نحو احسن انجام میدهد و حتی میتواند به عنوان فرمانده نظامی نیز ظاهر شود.
رحیمیروشن اظهار کرد: برگزاری کنگره بزرگداشت این بانوی انقلابی در راستای معرفی این شخصیت، اتفاقی مبارک است.
کنگره ملی بانوی مبارز و انقلابی مرضیه حدیدچی (خواهر دباغ) ۳۰ آبان در تهران آغاز می شود و یکم آذرماه اختتامیه کنگره در همدان با حضور وزیر ارشاد اسلامی، وزیر علوم و تحقیقات و فناوری و علی آقامحمدی نماینده مقام معظم رهبری در مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار میشود.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، مرضیه حدیدچی معروف به طاهره دباغ سال ۱۳۱۸ در خانواده ای مذهبی و فرهنگی در شهر همدان متولد شد، او تحصیلات خود را در مکتب خانه آغاز کرد و از معلومات پدرش علی پاشا حدیدچی که فردی فاضل و معلم اخلاق در محافل مذهبی بود در یادگیری قرآن و نهج البلاغه بهره فراوان برد.
رهبری فرزانه انقلاب در وصف بانو دباغ فرمودند: «بانوی مبارز و انقلابیِ خستگی ناپذیر» لقبی که در کنار دیگر القاب چون مادر انقلاب و زنی از تبار الوند را در دلها جاویدان کرد.
مرضیه حدیدچی (دباغ) از مبارزان پیشگام انقلاب اسلامی ۲۷ آبان ماه سال ۹۵ پس از گذراندن دوره بیماری در بیمارستان خاتم الانبیاء(ص) دارفانی را وداع گفت.
دباغ پس از هجرت امام به پاریس در سال۱۳۵۷ به خیل یاران ایشان پیوست و به خاطر دوره های نظامی که دیده بود محافظت بیت امام (ره) را به عهده گرفت و لحظاتی گرانمایه را برای خود رقم زد.
مرضیه حدیدچی در خارج از کشور با عناوین خواهر دباغ، خواهر زینت احمدی نیلی و خواهر طاهره شناخته می شد و اکنون عنوان طاهره دباغ برای او به یادگار مانده است.
مرحومه مرضیه دباغ پس از پیروزی انقلاب اسلامی به کشور بازگشت و در بسیاری از امور شامل فرماندهی سپاه همدان (غرب کشور) قرارگرفت.
وی در این مسیر پرفراز و نشیب به مسوولیت زندانهای زنان تهران درآمد و فرماندهی بسیج خواهران را عهده دار شد همچنین سه دوره نماینده مردم تهران و همدان در مجلس شورای اسلامی بود.
علاوه بر این وی در دانشگاه علم و صنعت ایران و مدرسه عالی شهید مطهری به تدریس پرداخته و قائم مقام جمعیت زنان جمهوری اسلامی بوده است.
او مفتخر شد یکی از سه سفیر حضرت امام (ره) برای ابلاغ نامه تاریخی به گورباچف رییس جمهور اتحادیه جماهیر شوروی باشد.