استخراج گنج‌های پنهان از دل کوه‌ها مطالبه بشاگردی‌ها

استخراج گنج‌های پنهان از دل کوه‌ها مطالبه بشاگردی‌ها

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، البته در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی و شاید به جرات می‌توان گفت طی ۲ تا سه سال گذشته اقدامات و گام‌های بسیار خوبی برای رشد و توسعه شهرستان بشاگرد در بخش‌های مختلف به‌ویژه صنعتی و معدنی برداشته شده است اما بازهم می‌طلبد که توجه مسئولان عالی رتبه کشوری و استانی به این منطقه کوهستانی بیش از پیش باشد.

پنج موتور محرک در بخش‌های معادن، صنایع دستی، دشت‌ها، شهرک صنعتی و آبخیزداری برای توسعه بشاگرد طراحی شده است و باتوجه به اینکه کوه‌های این منطقه کوهستانی سرشار از معادنی همچون کروم، منگنز و آهن است؛ بنابراین راه توسعه آن را بیشتر تکیه بر این معادن دانسته‌اند که می‌تواند موجب پیشرفت و آبادانی این منطقه شود.

پنج موتور محرک در بخش‌های معادن، صنایع دستی، دشت‌ها، شهرک صنعتی و آبخیزداری برای توسعه بشاگرد طراحی شده است.ذخیره‌های غنی معادن یکی از ثروت‌های خدادادی در دل کوه‌های بشاگرد است که گفته می‌شود این شهرستان دارای ۱۶ محدوده معدنی است و بیشتر معادن آن شامل سنگ آهن، کرومیت و منگنز است که فعال بودن این فرآورده‌های معدنی به توسعه این منطقه یادگار «والی» سرباز بی‌ادعای سازندگی می‌انجامد.

البته خردادماه امسال بود که کار مطالعاتی و اکتشافی بر روی ۲ هزار و ۳۴۹ کیلومتر مربع پهنه شمالی بشاگرد با حضور استاندار هرمزگان و رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان توسط شرکت معدنی «گهر زمین» آغاز شده است که در صورت پیدا شدن معادن ارزشمند و فرآوری آن، می‌تواند علاوه بر رونق تولید و اشتغال بومیان، سبب تحولی عظیم در این منطقه شود.

استخراج گنج‌های پنهان از دل کوه‌ها مطالبه بشاگردی‌ها

رشد و توسعه بشاگرد با فعال شدن معادن

بشاگرد ظرفیت‌های فراوانی در بخش‌های مختلف معدنی، کشاورزی، گردشگری و صنعتی دارد که اگر به آن‌ها بها داده شود نه تنها این شهرستان از حالت کم‌برخوردار خارج می‌شود بلکه به یک شهرستان در حال رشد و توسعه تبدیل خواهد شد؛ این را رییس شورای اسلامی شهر بشاگرد هرمزگان به عنوان مطالبه مردم از دولت و مسئولان مطرح کرد.

حسن باقری اظهار کرد: معادن بشاگرد گنج‌های پنهان در دل کوه های بشاگرد و از ظرفیت‌های مهم و ارزشمند این شهرستان است که زیاد به آن توجه نشده است.

وی بیان کرد: کروم، منیزیوم، منگنز، پتاسیم و آهن از جمله معادن بشاگرد است که در دل کوه‌های مناطق روستایی «بیخ کهنو»، «گوهرکوه»، «دربند صلاح» و «دستگرد درگاز» بخش گوهران نهفته است و اگر با ظرفیت و توان کامل فعال شوند هم باعث رونق اشتغال و معیشت مردم شده و هم با دریافت بخشی از درآمد آن‌ها کمک به توسعه زیرساختی و زیربنایی این شهرستان می‌شود.

کروم، منیزیوم، منگنز، پتاسیم و آهن از جمله معادن بشاگرد است که در دل کوه‌های مناطق روستایی «بیخ کهنو»، «گوهرکوه»، «دربند صلاح» و «دستگرد درگاز» بخش گوهران نهفته است.رییس شورای اسلامی شهر بشاگرد یادآور شد: البته خواسته ما از مسئولان و دولتمردان این است که علاوه بر فعال کردن دائمی این معادن، فرآوری آن‌ها نیز در همین شهرستان انجام بگیرد؛ چون با استخراج و انتقال این معادن به شهرستان‌های دیگر و خام‌فروشی آن، چیزی عاید مردم نخواهد شد.

باقری ادامه داد: پیمانکارانی هستند که بعضا به صورت مقطعی کار استخراج معادن را شروع و بعد از برداشت مقداری از سنگ و بارگیری و فروش آن‌ها در شهرهای دیگر، دوباره برای ادامه کار منصرف می‌شوند؛ آن‌ها دنبال این هستند که زود به یک سودی برسند ولی این کار باعث می‌شود معدن دستکاری شده و به اصطلاح حیف و میل شود.

وی گفت: برای حل این مسئله لازم است یا دولت خود پای کار بیاید و در این زمینه سرمایه‌گذاری کند و یا از پیمانکارانی توانمند که امکانات و سرمایه بیشتری دارند، استفاده کند تا به صورت اصولی و دائمی این معادن فعال و منافعی را به مردم شهرستان بشاگرد داشته باشد.

استخراج گنج‌های پنهان از دل کوه‌ها مطالبه بشاگردی‌ها

مطالعه اکتشافی معادن در بشاگرد؛ اعلام نتیجه ذخایر بعد از آذرماه

برای بررسی موضوع معادن و این مطالبه مردمی در این منطقه کوهستانی به سراغ رییس صنعت، معدن و تجارت بشاگرد رفتیم که ایشان با اشاره به اینکه این شهرستان از ۱۶ محدوده معدنی برخوردار است، اظهار کرد: عملیات اکتشافی معادن در پهنه شمالی بشاگرد از خردادماه امسال آغاز شده است و در این طرح ۲ هزار و ۳۴۹ کیلومتر مربع از پهنه شمالی (کرومیت و منگنز) این منطقه به منظور شناسایی ذخایر و ظرفیت‌های معدنی کانسارهای فلزی و غیرفلزی در دست مطالعه و بررسی قرار گرفته است.

علی زارعی در گفت و گو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا اظهار کرد: عملیات اکتشافات معدنی در شهرستان بشاگرد توسط «شرکت سنگ آهن گهر زمین» در حال انجام است و هم اکنون ۵۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که امیدواریم که تا پایان آذرماه امسال این کار به پایان برسد.

۲ هزار و ۳۴۹ کیلومتر مربع از پهنه شمالی بشاگرد به منظور شناسایی ذخایر و ظرفیت‌های معدنی کانسارهای فلزی و غیرفلزی در دست مطالعه و بررسی قرار گرفته است.وی بیان کرد: این پهنه اکتشافی در روستای بیخ کهنو بخش گوهران بشاگرد با ۱۶ تیم توسط شرکت سنگ آهن گوهر زمین و با استفاده از فناورهای نوین مورد کار مطالعه و اکتشافی معادن در دست انجام است که در صورت پیدا شدن ذخایر ارزشمند معدنی در دل کوه‌های این منطقه و رسیدن به تناژ کارخانه، شرکت فرآوری احداث می‌شود تا علاوه بر رونق تولید و اشتغال بومیان، سبب تحولی عظیم در این منطقه شود.

رییس اداره صنعت، معدن و تجارت بشاگرد ابراز کرد: همچنین اگر این دستاورد و ذخایری که در آنجا پیش بینی شده است؛ محقق شود بشاگرد شهرستانی اقتصادی برای معادنی چون کرومیت، منگنز و معادن فلزی خواهد شد و امیدواریم در همین سال‌جاری بتوانیم بخشی از این دستاورد را شاهد باشیم.

زارعی ادامه داد: عملیات اکتشافی معادن در پهنه شمالی بشاگرد سبب می‌شود به یک توسعه پایدار در این منطقه برسیم که سبب تحول اساسی منطقه می‌شود که در این راستا از مردم و مسئولان این منطقه نیز خواستاریم که با ما همکاری لازم را داشته باشند تا کار اکتشفافی به پایان برسد.

استخراج گنج‌های پنهان از دل کوه‌ها مطالبه بشاگردی‌ها

هرمزگان استانی غنی از معادن فلزی و غیرفلزی

استان هرمزگان در حال حاضر به‌عنوان یکی از استان‌های معدنی کشور شناخته شده و دارای ظرفیت های فراوان معدنی برای سرمایه‌گذاری‌های صنعتی در راستای افزایش تولید و کسب درآمدزایی است که این مهم با تلاش‌های انجام شده طی سال‌های اخیر با رویکرد انجام اکتشافات کلان مقیاس ناحیه‌ای و در نهایت بهره‌گیری از ظرفیت مجموعه‌های تخصصی محقق شده است.

طی ۲ تا سه سال اخیر بیشتر کشـف ذخائـر قابل توجه و ارزشمند معادن استان هرمزگان بهره‌برداری شده است؛ به‌طوری که کشف مواد معدنی طی این مدت از ۱۷ فقره به ۴۶ فقره و افزایش ۲.۵ برابری رسیده و استخراخ معادن نیز از ۳۷ میلیون تن با ۴۱ درصد افزایش به ۵۱ میلیون تن است اما پیش از این افق‌ها تنها روی مزیت‌های دریایی و پالایشگاهی متمرکز بود.

طی این مدت مطالعات شناسایی و پی‌جویی پهنه‌های اکتشافی هرمزگان در وسعتی افزون بر ۲۹ هزار کیلومترمربع انجام شد که منجر به شناسایی یک‌هزار و ۲۰۰ کیلومتر مربع محدوده امید بخش جهت ذخایر کانسارهای فلزی شده است.

استان هرمزگان دارای ۲۰ نوع ماده معدنی و ۳۰۰ معدن فعال با احتساب معادن شن و ماسه رودخانه‌ای است که این منطقه مستعد معدنی در زمینه بهره‌برداری و فرآوری با هدف جلوگیری از خام فروشی و در نتیجه صادرات مواد معدنی فرآوری شده به خارج از کشور نقش تعیین کننده‌ای دارد.

سنگ آهن، سنگ گچ، سنگ نمک، دولومیت، کرومیت، منگنز، مارن، سنگ آهک، خاک صنعتی، سنگ لاشه، سنگ چینی، مرمریت، سنگ تزئینی، مخلوط کوهی، و جدیدا هم ماده معدنی سیلیس و مگنتیت از معدن‌های فعال و غنی این استان اقتصادی به شمار می‌روند.

Check Also

تعهد خیران مدرسه‌ساز هرمزگان امسال به ۲۲ هزار میلیارد ریال رسید

تعهد خیران مدرسه‌ساز هرمزگان امسال به ۲۲ هزار میلیارد ریال رسید

مهدی باوقار زعیمی روز شنبه در گفت و گو با آباجان به نقل از ایرنا …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *