سیدمحمدحسین بلاغی در گفتوگو با خبرنگار آباجان به نقل از تسنیم درباره روند برگزاری نمایشگاه کتاب تبریز گفت: نمایشگاه کتاب تبریز در سال ۱۴۰۲ پس از چهار سال تعطیلی برگزار شد که دو سال از این تعطیلی، در دوران کرونا بوده است.
وی با اشاره به اینکه جامعه در دوران فرهنگی متفاوتی از جهت فرهنگ مطالعه قرار دارد، گفت: اگر جامعه امروز را با جامعه پنج سال گذشته به لحاظ فرهنگی مقایسه کنیم، متوجه یک دگردیسی در حوزه فرهنگ خواهیم شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی اظهار کرد: نمایشگاه کتاب تبریز پس از تهران، بزرگترین نمایشگاه کتاب کشور است که فاصله زیادی از دیگر نمایشگاههای کشور که گاه بهصورت منطقهای و با تعداد کتاب محدود برگزار میشوند، دارد و اینکه نمایشگاه کتاب به چه نحو برگزار شود، یک بحث جدی است که سال گذشته با ارائه ۵۰ هزار عنوان کتاب برگزار شد.
بلاغی اظهار کرد: نمایشگاه کتاب و مطبوعات، تنها نمایشگاهی است که جنبه درآمدزایی نداشته و ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، هزینه میکند تا نمایشگاه برگزار شود اما نمایشگاههایی نیز برگزار میشوند که با بودجه کم، میتوان از آنها درآمد کسب کرد.
وی با اشاره به اینکه در نمایشگاه کتاب تبریز در سال ۱۴۰۲، ۱۶ الی ۱۸ میلیارد تومان هزینه شد، گفت: در سال ۱۳۹۸، ۱۸۰ میلیون تومان برای یارانه کتاب در استان آذربایجانشرقی هزینه شد و در ۱۴۰۲، ۳٫۵ میلیارد تومان یارانه کتاب داده شد که رشد ۲۰ برابری داشت.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی، با اشاره به اینکه شورای اسلامی و شهرداری تبریز در برگزاری نمایشگاه کتاب پای کار آمدند و هزینه کردند، گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بیش از نصف هزینهها را تأمین کرد که ۹ میلیارد تومان از این هزینهها از تهران تأمین شد.
بلاغی با اشاره به اینکه هزینه برگزاری نمایشگاه کتاب در سال جاری قریب به ۲۰ میلیارد تومان است، گفت: باید در نظر داشت که تغییراتی در دولت، در معاونتهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و در استان آغاز شده و نمایشگاه کتاب هرساله در مهر و آبان برگزار میشود، در حالیکه کار نمایشگاه از خرداد آغاز میشود.
وی با تأکید بر پروسه بلندمدت برگزاری نمایشگاه کتاب و لزوم برقراری شرایط و اجاره نمایشگاه، گفت: گاه منابعی در دست است که کار پیش میرود و گاه منابع در دسترس نیست که باید با نهادهای مختلف تفاهم کرد و سال گذشته، مسئلهٔ تأمین مکان برگزاری نمایشگاه کتاب به این صورت بود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی با اشاره به اینکه نحوه برگزاری نمایشگاه کتاب در سال ۱۴۰۲، محاسنی داشت، گفت: درخصوص این نمایشگاه، ایرادهای اساسی نیز مطرح بود و نخستین تجربه برگزاری نمایشگاه به این شیوه بود که در این خصوص نیز میتوان آسیبشناسی کرد.
بلاغی، با اشاره به اینکه برای برگزاری نمایشگاه کتاب سال جاری نیز، ستاد اولیه تشکیل شد و زمانبندی صورت گرفت، گفت: نظر و اولویت قطعی ما برگزاری نمایشگاه کتاب و مطبوعات است.
وی اظهار کرد: هماکنون نیز منتظر تصمیم مقتضی از سوی استان و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای برگزاری نمایشگاه کتاب هستیم و تلاش میکنیم در آینده نزدیک، جلسهای با حضور استاندار و وزیر فرهنگ برگزار شود و در خصوص برگزاری نمایشگاه کتاب تصمیمگیری شود.
.
انتهای پیام/