به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، الکساندر پانکین، معاون وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد که سه کشور اندونزی، مالزی و تایلند به جمع کشورهای شریک بریکس درآمدند.
وی روز جمعه در نشست مشترک وزرای امور خارجه و تجارت کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی آسیا-اقیانوسیه (APEC) در این باره گفت: «همکاران ما در این انجمن، یعنی اندونزی، مالزی و تایلند، شریکای جدید بریکس معرفی شدند.»
طبق اطلاعات منتشره در وبسایت وزارت خارجه روسیه، پانکین افزود که نشست سران بریکس در کازان نشان دهنده تلاش جامعه جهانی برای برقراری نظم عادلانه بود و کشورهای بیشتری خواهان پیوستن به این ائتلاف هستند.
همان روز جمعه، لوئیس هیلبرتو موریلو، وزیر امور خارجه کلمبیا، در گفتوگو با روزنامه “ایزوستیا” اعلام کرد که بوگوتا به امکان پیوستن به بریکس علاقهمند است. وی تأکید کرد که دولت کلمبیا به دنبال «دسترسی به منابع مالی لازم برای ایجاد شرایط بهتر از این جهت» است. وی که به مسکو سفر کرده بود، روز گذشته با سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، دیدار کرد. این نخستین سفر هیئتی در این سطح از کلمبیا به روسیه از سال ۲۰۱۹ بوده است.
بولیوی دعوتنامهای برای مشارکت با بریکس دریافت کرد
روز پنجشنبه سلینا سوسا لوندرا، وزیر امور خارجه بولیوی اعلام کرد که این کشور از روسیه دعوتنامهای برای تبدیل شدن به شریک بریکس دریافت کرده است.
وی این موضوع را در حاشیه بیستونهمین کنفرانس اعضای چارچوب کنوانسیون تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد (COP-29) در باکو بیان کرده و گفت: «امروز دعوتنامهای از سوی سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، دریافت کردیم. ما بهعنوان کشور شریک بریکس دعوت شدهایم.»
وی ضمن قدردانی از ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، برای حمایت از حضور بولیوی در نشست بریکس، اعلام کرد که کشورش تصمیم مثبت خود در این باره را اتخاذ کرده است. پیشتر لاوروف تأکید کرده بود که روسیه از تمایل بولیوی برای پیوستن به گروه بریکس حمایت میکند.
بلاروس رسماً شریک بریکس شده است
چند روز قبل وزارت امور خارجه بلاروس نیز اعلام کرد که این کشور بهصورت رسمی شریک بریکس شده است. در این گزارش اشاره شده که الکساندر لوکاشنکو، رئیسجمهور بلاروس، نامهای به ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، ارسال کرده و آمادگی کشورش برای پیوستن به بریکس بهعنوان شریک را اعلام کرده است.
همچنین تأکید شد که پاسخ رسمی به دعوتنامه کتبی بخشی از فرایند لازم برای دریافت وضعیت شراکت است. از این لحظه به بعد، بلاروس رسماً بهعنوان شریک بریکس شناخته میشود. به این ترتیب، بلاروس انطباق خود با استانداردها و معیارهای این ائتلاف را تأیید کرده است.
ترکیه در حال برسی پیشنهاد مشارکت با بریکس است
عمر بولات، وزیر تجارت ترکیه، اعلام کرد که به این کشور پیشنهاد شده که بهعنوان کشور شریک بریکس به این ائتلاف بپیوندد و آنکارا در حال بررسی آن است. وی گفت: «بریکس شبیه به قطبی سازی شرق و غرب است. محبوبیت این ائتلاف در سطح جهان در حال افزایش است. درباره وضعیت ترکیه و عضویت آن، پیشنهاد شراکت مرتبط مطرح شده است. این یک فرایند انتقالی برای بریکس است.»
بولات تأکید کرد که این عضویت به آنکارا در همکاری با تمامی پلتفرمهای کلیدی جهانی سود خواهد رساند.
پیشتر، در اوایل نوامبر، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، در مصاحبه با روزنامه “حریت” یادآور شد که مسکو از تقویت روابط بریکس با ترکیه برای حفظ و توسعه جهانی چندقطبی حمایت میکند. وی همچنین افزود که علاقه ترکیه به این ائتلاف بار دیگر جذابیت آن را تأیید میکند و ترکیه میتواند سهم مهمی در توسعه آتی این ائتلاف داشته باشد.
اوگاندا دعوتنامه مشارکت با بریکس را دریافت کرد
هفته گذشته ابوبکر اودونگو، وزیر امور خارجه اوگاندا اعلام کرد که این کشور از روسیه دعوتنامهای برای تبدیل شدن به شریک گروه بریکس دریافت کرده است.
وی در حاشیه نشست وزیران انجمن «روسیه-آفریقا» در مسکو، گفت: «این دعوتنامه را چند روز قبل دریافت کردیم. اکنون در حال بررسی تمام مراحل لازم در این رابطه هستیم تا تصمیم بگیریم که آیا این دعوت را میپذیریم یا خیر.»
به گفته وزیر خارجه اوگاندا، بریکس فرصتهای جدیدی را برای این کشور در جهان چندقطبی ایجاد میکند، جایی که بسیاری از کشورهای آفریقا و آمریکای لاتین مواضع اصولی روسیه را در مجامع بینالمللی به اشتراک میگذارند. او همچنین به مشکلاتی که آفریقا با آن مواجه است، از جمله توقف کمکهای مرسوم از سوی مؤسسات مالی بینالمللی و نیاز به رشد اقتصادی، اشاره کرد و افزود، این وضعیت باعث شده اوگاندا به گزینههای جایگزینی مانند بریکس با دید مثبتی نگاه کند.
قزاقستان دعوتنامهای برای شراکت با بریکس دریافت کرد
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه هفته گذشته اعلام کرد که قزاقستان دعوتنامهای برای تبدیل شدن به شریک بریکس دریافت کرده است. وی در دیدار با همتای قزاقستانی خود، در آستانه گفت: «قزاقستان دعوتنامه مربوط به پیوستن به بریکس بهعنوان کشور شریک دریافت کرده است. امیدواریم این شراکت به تعاملات ما در مسائل جهانی و دورههای تغییری که در آن زندگی میکنیم، غنا ببخشد.»
لاوروف همچنین بر روابط دیپلماتیک رو به رشد بین مسکو و آستانه تأکید کرد و از آمادهسازی مقدمات سفر رسمی ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، به قزاقستان در اواخر ماه نوامبر خبر داد.
گروه بریکس (BRICS) یک ائتلاف بین المللی است. در نشست رهبران کشورهای عضو بریکس در آگوست سال ۲۰۲۳ در ژوهانسبورگ، تصمیم به گسترش تاریخی گروه بریکس گرفته شد و بدین ترتیب از اول ژانویه سال ۲۰۲۴، کشورهای مصر، ایران، اتیوپی و امارات متحده عربی به اعضای قبلی بریکس یعنی برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی پیوستند.
انتهای پیام/