احمدرضا جعفری روز شنبه در گفت و گو با آباجان به نقل از ایرنا، افزود: در سال زراعی جاری، همزمان با آخرین سال مرحله اول اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای کشور، بیش از ۱۰ هزار هکتار از اراضی دیم خمین تحت پوشش این طرح قرار گرفت.
وی با بیان اینکه، این طرح توسط ۸۳۴ نفر از کشاورزان دیمکار در ۱۳۵ روستا اجرا شد، عنوان کرد: در این طرح هشتهزار و ۵۰ هکتار گندم دیم، ۸۲۰ هکتار جو دیم، ۱۰ هکتار دانه روغنی کاملینا و ۳۲۵ هکتار گلرنگ دیم کشت شد.
رییس اداره جهادکشاورزی خمین اضافه کرد: ۱۸۹ هکتار انواع گیاهان علوفهای مانند گاودانه، خلر و ماشک، ۶۵ هکتار عدس دیم، ۵۵۰ هکتار نخود دیم و ۸۷ هکتار انواع گیاهان دارویی مانند زیره کاشته شد.
جعفری گفت: در این طرح که با مشارکت، حمایت و پشتیباتی ستاد اجرایی فرامین حضرت امام(ره) همراه است، تعداد ۹ نفر از کارشناسان بخش دولتی و ۲ نفر از کارشناسان بخش خصوصی وظیفه نظارت بر مزارع، هدایت و ارایه آموزشیهای فنی و تخصصی به کشاورزان طرف قرارداد را عهده دار هستند.
وی افزود: ادارات تخصصی مدیریت جهاد کشاورزی خمین شامل تولیدات گیاهی، ترویج، مکانیزاسیون، حفظ نباتات و پشتیبانی، همراه با روسای مراکز ترویج حومه، شهابیه، قورچی باشی و چهارچشمه در اجرای هرچه بهتر فرآیندهای فنی طرح، نقش موثری را ایفا کردند.
رییس اداره جهاد کشاورزی خمین ادامه داد: در این راستا هفت دستگاه بذرکار کشت مستقیم و ۲ دستگاه زیرشکن، از طریق تسهیلات بانکی ارزان قیمت و همچنین یکهزار و ۱۲۰ لیتر کود بذرمال رایگان به کشاورزان تحت پوشش تعلق گرفت.
جعفری بیان کرد: با هدف به روز رسانی اطلاعات کشاورزان، ارایه راهنماییها و مشاورههای فنی، تعداد ۴۵ دوره آموزشی با موضوعات مختلف در سطح روستاهای هدف برگزار شد.
جعفری توضیح داد: از کل سطح قرارداد منعقد شده با کشاورزان، میزان هفت هزار و ۱۰۲ هکتار تحت پوشش بیمه محصولات کشاورزی قرار گرفت.
وی کشت مستقیم با بذرکار، ضدعفونی بذور قبل از کاشت، حفظ بقایای گیاهی، کشت عمود بر شیب، تبدیل آیش زرد به سبز با کشت گیاهان علوفه ای در تناوب کشت و رعایت تراکم بهینه بذر در زمان کاشت را از اهداف اصلی این طرح عنوان کرد.
رییس اداره جهادکشاورزی خمین افزود: مهمترین تاثیر عملیاتی، فنی و اقتصادی این طرح، ایجاد تغییر و تنوع اساسی در الگوی کشت در اراضی دیم با ورود محصولات جدیدی همچون دانههای روغنی دیم، گیاهان علوفهای دیم، گیاهان دارویی دیم و حبوبات دیم است که در نهایت علاوه بر بهبود ساختمان خاک در دیمزارها، در مجموع حدود ۳۷۰ میلیارد ریال به درآمد کشاورزان با کشت محصولات جدید، اضافه شد.
جعفری با اشاره به تأیید و حمایت مقام معظم رهبری از این طرح گفت: طی مراسم سمینار سراسری جهش تولید در دیمزارها در محل وزارت جهاد کشاورزی، تفاهم نامه دومین دوره پنج ساله این طرح با حضور مسئول دفتر مقام معظم رهبری، رییس جمهور، وزیر جهاد کشاورزی و ریاست ستاد اجرایی فرامین حضرت امام(ره) مبادله، امضا و ابلاغ شد.
شهرستان خمین دارای ۱۳ هزار بهرهبردار کشاورزی است و مهمترین محصولات این خطه گندم، جو، سیب زمینی، پیاز و لوبیا است.