تصمیم انقلابی دنیامالی برای اصلاحات در ورزش/ آغازی بر پایان گلایه از مهره‌چینی‌ها

تصمیم انقلابی دنیامالی برای اصلاحات در ورزش/ آغازی بر پایان گلایه از مهره‌چینی‌ها

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، احمد دنیامالی وزیر ورزش و جوانان بیستم آبان‌ماه در حاشیه مجمع عمومی فدراسیون اعلام کرد: برای تعیین تکلیف روسای فدراسیون‌ها چند موضوع مهم را پیگیری کردیم. یکی اینکه وقتی مدت چهار ساله ریاست یک فدراسیون تمام شد، رئیس آن فدراسیون باید کنار برود تا سرپرست بگذاریم. از آن طرف وقتی سرپرست می‌گذاریم باید مدت حضور وی در فدراسیون کوتاه باشد.

وی گفت: با این کار آمدم که ابتدا قانون را در وزارت ورزش و فدراسیون‌ها حاکم کنم. بعد وقتی قانون‌مدار و قانون‌مند باشیم و سیستم را به سمت انضباط ببریم، قطعا با اعمال چنین تصمیماتی در توسعه ورزش همگانی و قهرمانی موفق خواهیم شد.

تصمیم وزارت ورزش و جوانان برای پایان دادن به گلایه های بعد از انتخابات‌ها را می‌توان یکی از مهمترین دستورالعمل‌های چند سال اخیر ورزش کشور دانست زیرا کارشناسان و رسانه‌های اخباری از نامزدهای انتخاباتی را منتشر می‌کردند که همواره از مهره‌چینی سرپرستان یا روسای فدراسیون‌ها حکایت داشت و در مواقعی نیز کار به مراجع قانونی کشیده می‌شد. گلایه‌ای که بیشتر بر محور مهره‌چینی در هیات ها و مجمع انتخاباتی بود.

تصمیم انقلابی دنیامالی برای اصلاحات در ورزش/ آغازی بر پایان گلایه از مهره‌چینی‌ها

وزیر ورزش و جوانان با شناخت مشکلات این مجامع و همچنین رصد گلایه‌های انتخاباتی در یکصد روز نخست کاری خود یک تصمیم انقلابی گرفت. تصمیم وزیر ورزش و جوانان دولت چهاردهم مورد استقبال کارشناسان و نامزدهای انتخاباتی فدراسیون‌های مختلف مواجه شده و این دستورالعمل را گامی در جهت تحقق عدالت ورزشی در مجامع انتخاباتی می‌دانند عدالتی که پیش از این بسیاری از نامزدها از آن به عنوان حلقه مفقوده مجامع انتخاباتی یاد می‌کردند. زیرا باور داشتند حضور رئیس یا سرپرست در این مجامع به عنوان کاندید عملا راه رقابت را بر روی سایر نامزدها خواهد بست و موجب شکل گیری انتخابات‌های یکطرفه یا تک کاندید خواهد شد که نمونه آن در چند سال گذشته مشاهده می‌شد.

هر چند که برخی منتقدان با بیان اینکه تعیین سرپرست در حوزه اختیارات وزیر نیست اعلام کردند که این کار می‌تواند برای ورزش کشور زیانبار باشد اما پاسخ مستدل وزارت ورزش و جوانان به منتقدان موجب شد تا آنان نیز در کوتاه مدت با طرح احمد دنیامالی برای مجامع انتخاباتی موافق باشند.

تصمیم انقلابی دنیامالی برای اصلاحات در ورزش/ آغازی بر پایان گلایه از مهره‌چینی‌ها

سیدمحمد شروین اسبقیان معاون وزیر ورزش و جوانان و از مدیران باسابقه این وزارتخانه روز گذشته در پاسخی به این انتقادات گفت: برخی اعلام می‌کنند که وزیر ورزش این اختیار را ندارد که برای فدراسیون‌ها سرپرست انتخاب کند، در حالی که باید اشاره کنم به‌استناد مصوبه ۱۴ مهر ۹۸ هیات وزیران و همچنین ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰، طی این مصوبه وزیر ورزش و جوانان به‌عنوان رئیس مجمع انتخاب شده و به‌ استناد تبصره یک بند ۱۶ ماده ۱۳ این اختیار را دارد در صورتی که رئیس فدراسیونی برکنار شود، بیش از ۳ ماه غایب باشد و در مجامع حضور نداشته باشد، رئیس مجمع که همان وزیر ورزش است، می‌تواند سرپرستی تعیین کند.

دستورالعمل وزیر ورزش و جوانان برای انتخاب سرپرست فدراسیون‌ها یک کارکرد مهم دیگر دارد و آن هم پایان دوره‌های طولانی مدت سرپرستی است. سرپرستانی که بعضی از مواقع کرسی فدراسیون را بخشی از سال‌های خدمت خود می‌دانند و حتی عمر سرپرستی آنان به یک سوم دوران مدیریت روسای فدراسیون‌ها می‌رسد. تجربه تلخ اداره فدراسیون با سرپرستی حکایت از آن دارد که این روند نه تنها کمکی به پیشرفت این رشته نخواهد کرد بلکه موجب خواهد شد تا سرپرستان در برخی مواقع تنها خود را مجری انتخابات قلمداد کنند و کمتربه وظایف مدیریتی خود برسند. همچنین برخی از سرپرستان فدراسیون‌ها خود مدعی رسیدن به کرسی ریاست خواهند شد و برای رسیدن به این اهداف از جایگاه خود نیز استفاده ابزاری می‌کنند.

اعلام سرپرستی کوتاه مدت برای فدراسیون‌ها می‌تواند از تکرار داستان‌هایی مانند انتخابات فدراسیون شطرنج جلوگیری کند. اگر زمان مشخص برای سرپرستی اعلام شود بی‌تردید فدراسیونی مانند شطرنج بیش از ۱۵ ماه بدون رئیس اداره نخواهد شد.

تصمیم انقلابی دنیامالی برای اصلاحات در ورزش/ آغازی بر پایان گلایه از مهره‌چینی‌ها

Check Also

سنگ‌نوردی جوانان آسیا؛ سارینا غفاری طلایی شد

سنگ‌نوردی جوانان آسیا؛ سارینا غفاری طلایی شد

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، در ادامه مسابقات سنگ‌نوردی نوجوانان و جوانان قهرمانی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *