دریافت
۲۴ MB
معاون هیئت کاوشهای باستان شناسی تپه چشمه علی شهرری روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا گفت: در کاوشهای جدید صورت گرفته در این دوره اسکلت ۶ هزار ساله ای کشف شدکه متعلق به یک دختر نوجوان و مربوط به دوره سوم سیلک یعنی ۴۳۰۰ سال پیش از میلاد است.
ایمان مصطفی پور اظهار داشت: تپه باستانی چشمه علی یکی از مهمترین محوطه های باستانی ایران خصوصا در فرات مرکزی است که حدود ۹۰ سال پیش توسط یک کاوشگر آمریکایی کاوشهایی در آن صورت گرفت که خبری از آن منتشر نشد.
وی افزود: درباره اهداف کاوش مجدد این محوطه توسط باستان شناسان اظهار داشت: این محوطه برای شناسایی تمدن ایرانی بسیار اهمیت دارد چون قدمت آن به دوره هایی بر می گردد که فرهنگ و سنتهای ایرانی را روشن می کند.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، «چشمهعلی» یکی از نقاط باستانی، دیدنی و تفریحی شهرری به شمار میرود که در جنوب پایتخت و شمال شهرری، منطقه ۲۰ شهرداری تهران قرار دارد، این چشمه در همسایگی ابن بابویه، برج طغرل، دژ رشکان و در زیر باروی ری واقع شده است.
نام باستانی این چشمه سورینی بوده است که احتمالاً منسوب به دودمانی بزرگ در دوره اشکانیان و ساسانیان است.
بعدها به نام امام اول شیعیان علی به چشمه علی معروف شد، قدمت چشمهعلی به حدود ۸ هزار سال پیش بر میگردد، زمانی که نخستین اجتماع در کنار چشمهای دایمی واقع بربالای تپهای گرد آمدند.
در گذشته فرش فروشها و مردم تهران، قالیها و قالیچه های خود را با این عقیده که در آب این چشمه خاصیتی است که فرش را خوب تمیز و رنگ روشنتر و پر جلاتر میسازد، در آب چشمهعلی میشستند.