به گزارش خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم از سنندج، رضا انصاری عصر امروز در مراسم کلنگزنی مرحله دوم شهرک صنعتی ۴ (سرنجیانه) سنندج از آمادگی این سازمان برای صدور مجوز شهرکهای صنعتی غیردولتی خبر داد و گفت: نمونههای موفقی از واگذاری شهرکهای صنعتی غیردولتی در کشور وجود داشته و در حال حاضر ۱۸۰ هزار اشتغال در این بخشها ایجاد شده است.
وی با اشاره به ماده ۵۴ قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور افزود: در راستای حمایت از استقرار صنایع در شهرکها و نواحی صنعتی و رقابتپذیری تولیدات صنعتی و معدنی به دولت اجازه داده میشود در قالب بودجه های سنواتی کمکهای لازم را به شهرکها و نواحی صنعتی دولتی و غیردولتی به ویژه در امور تأمین راه، آب، برق، گاز و تلفن تا ورودی واحدهای مستقر در این شهرکها انجام دهد.
رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران اذعان داشت: مدتی است اعتبار لازم برای خدماترسانی لازم در این زمینه از سوی سازمان برنامه و بودجه به دستگاههای خدماترسان تخصیص داده نمیشود که امیدواریم برطرف شود.
وی گفت: البته برای رفع این مشکل با دستگاههای خدمات رسانه در استانها اقدام به تعریف پروژه مشترک کردیم، به طوریکه هماکنون ۱۲۵ پروژه مشترک در کشور به ارزش ۱۵ هزار میلیارد تومان تعریف شده است.
انصاری یکی از مشکلات پیش روی بخش صنعت را ناترازی انرژی خواند و عنوان کرد: بیشک چنین مسائلی نباید مانع از حرکت و فعالیت ما شود و باید به دنبال اجرای طرحهایی مانند شهرکهای انرژی باشیم.
وی اظهار کرد: برنامه افزایش ظرفیت واحدهای تولیدی و صنعتی در سال جاری با هدف رونق تولید و کسب و کار در دستور کار بوده و در این راستا از هیچ تلاشی دریغ نخواهیم کرد.
رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران یادآور شد: ابتدای امسال ایجاد هفت شهرک و ناحیه صنعتی تخصصی جدید در استانهای هرمزگان، اصفهان، کرمان و همدان با تصویب هیئت مدیره سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در دستور کار قرار گرفت.
دعوت از سرمایهگذاران برای سرمایهگذاری در کردستان
آرش لهونی، استاندار کردستان نیز در این مراسم با ایراد از وضعیت فعلی شرکت شهرکها عنوان کرد: وضعیت شهرکهای صنعتی استان مطلوب نیست و سرانه زمین صنعتی در کردستان نصف متوسط کشوری است.
وی با اشاره به اینکه سرانه خالص زمین صنعتی در کردستان ۳۷ درصد و کمتر از میانگین کشوری است، افزود: اگر سازمان صنایع کوچک و شهرکهایهای صنعتی ایران برابر اعتبار تخصیص داده شده استانی به شهرکهای صنعتی در کردستان بودجه تزریق کند، وضعیت شهرکهای صنعتی این استان بهبودی پیدا نمیکند.
استاندار کردستان بهبود وضعیت شهرکهای صنعتی استان را نیازمند تخصیص اعتبارات جهشی از سوی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران دانست و تصریح کرد: مهمترین درخواست سرمایهگذاران اختصاص زمین است، بنابراین انتظار حمایت ویژه برای توسعه اراضی صنعتی استان را داریم.
وی با اذعان به اینکه مهمترین چالش استان «بیکاری» است، گفت: جوانان فارغالتحصیل زیادی در کردستان جویای کار هستند که با بودجه و اعتبار دولتی و از طریق دستگاهها امکان رفع این معضل وجود ندارد و باید بستر سرمایهگذاری بخش خصوصی را فراهم کنیم.
لهونی از سرمایهگذاران اقلیم عراق و استانهای دیگر کشور برای سرمایهگذاری در کردستان دعوت کرد و ابراز داشت: زمینه سرمایهگذاری در کردستان کاملاً فراهم است و هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
ایجاد ۱۰ هزار شغل در کردستان
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی کردستان نیز در این مراسم با اشاره به اینکه این شهرک در ۲ فاز تعریف شده که مساحت فاز نخست آن ۷۵ هکتار و فاز دوم هم ۱۳۰ هکتار است، گفت: در فاز نخس ۲۶۶ قرارداد با حجم سرمایهگذاری ۳ هزار میلیارد تومان منعقد و پیشبینی شده که برای ۳ هزار نفر اشتغال ایجاد شود.
حمیدرضا امانی، افزود: در فاز دوم شهرک صنعتی سرنجیانه بیش از ۱۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری انجام و برای ۷ هزار نفر شغل ایجاد خواهد شد.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی کردستان با دعوت از سرمایهگذاران برای سرمایهگذاری خاطر نشان کرد: با ایجاد واحدهای تولیدی و صنعتی، در مجموع ۱۰ هزار جوان کردستانی صاحب شغل میشوند.
به گزارش آباجان به نقل از تسنیم؛ سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران و شرکتهای استانی تابعه آن اکنون با دارا بودن ۸۶۲ شهرک و ناحیه صنعتی و ۳ منطقه ویژه اقتصادی درحال بهرهبرداری، ۸۴ شهرک و ناحیه صنعتی تخصصی، ۷ شهرک فناوری، ۴۰ مرکز خدمات فناوری و کسب و کار، ۲ مجتمع فناوری اطلاعات و خدمات نرمافزاری، ۱۰۴ هزار و ۶۵۴ قرارداد منعقده و بهرهبرداری از ۵۲ هزار و ۲۴ واحد صنعتی و سه هزار و ۳۸۷ واحد کارگاهی به بهرهبرداری رسیده، زمینه اشتغال مستقیم یک میلیون و ۴۸ هزار و ۵۴۰ نفر را در سراسر کشور فراهم کرده است.
شهرک صنعتی ۴ سنندج در هفت کیلومتری این شهر و در نزدیکی روستایی به نام سرنجیانه واقع شده و عملیات اجرایی فاز نخست این پروژه سال ۱۳۸۵ آغاز شد اما به دلیل داشتن معارض ملکی متوقف و در سال ۱۳۹۶ بار دیگر اجرای آن از سرگرفته شد.
وسعت این شهرک ۲۰۵ هکتار است و در ۲ فاز تعریف شده که فاز نخست آن شامل ۷۵ هکتار و فاز دوم آن هم ۱۳۰ هکتار است که فاز نخست این شهرک سال ۱۳۹۹ در حالیکه زیرساختهای اساسی همچون آب و جاده آن آماده نشده بود به بهرهبرداری رسید و واحدهایی که زمین به آنها واگذار شده بود قادر به ساخت سوله نبودند.
فاز نخست این شهرک زونبندی شده و اراضی آن در قالب ۲۴۶ قرارداد به متقاضیان واگذار شده و هماکنون تعدادی از واحدهای تولیدی در آن شروع به احداث سوله کردهاند. پروژهای که در جریان دومین دور سفر استانی رئیس جمهور شهید به کردستان در ۱۲ آبان سال ۱۴۰۲ افتتاح شد.
حال پس از گذشت بیش از یک سال، فاز دوم این پروژه امروز پنجشنبه با حضور رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، استاندار کردستان و نمایندگان مردم شهرستانهای سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی کلنگزنی شد.
شرکت شهرکهای صنعتی کردستان در چهارم اردیبهشت سال ۱۳۷۰ تاسیس شده و تاکنون به سرمایه گذاران و تولیدکنندگان در ۱۲ شهرک، هفت ناحیه صنعتی و یک منطقه ویژه اقتصادی زمین واگذار کرده است.
این شرکت با دارا بودن یک مرکز خدمات فناوری و کسب و کار، ۱۵۰۰ قرارداد منعقده و بهرهبرداری از ۷۲۰ واحد صنعتی و واحد کارگاهی زمینه اشتغال مستقیم ۱۲ هزار نفر را در استان کردستان فراهم کرده است.
انتهای پیام/۴۸۱/