همسر شهید گیلانی مهمان «دوکوهه ادبیات» می‌شود

همسر شهید گیلانی مهمان «دوکوهه ادبیات» می‌شود

سید مجتبی اسدی پور به خبرنگار فرهنگی آباجان به نقل از ایرنا گفت: سیده نساء هاشمیان سیگارودی، مهمانی از خطه سرسبزگیلان در هشتمین قسمت از برنامه «دوکوهه ادبیات» حضور دارد که متولد ۱۳۳۸ و دارای مدرک دکتری است. او همسر شهید محمد اصغری‌خواه از فرماندهان گردان کمیل لشکر قدس گیلان است.

وی افزود: هاشمیان سیگارودی چند سالی است که پس از بازنشستگی از آموزش و پرورش و سر و سامان دادن فرزندانش، قلم به دست گرفته و می خواهد ناگفته هایش را بیان کند. از جمله آثار ایشان می توان به کتاب های منتظر یوسف باش، فرمانده آسمانی و حسن تی شی را نام برد و آخرین کتاب هاشمیان، گیل مانا است که در سال ۱۳۹۹ به چاپ رسیده است.

همسر شهید گیلانی مهمان «دوکوهه ادبیات» می‌شود

اسدی پور ادامه داد: یکی از ویژگی های برنامه «دوکوهه ادبیات» این است که در هر قسمت، برنامه تقدیم به یک شهید می شود که برنامه استان گیلان تقدیم به شهید سید احمد سادات کیایی شده است. این شهید با ۱۲ سال سن از شهر لنگرود، روستای پایین محله چاف، جوان‌ترین و کم‌سن‌ترین شهید عملیات بیت‌المقدس بود؛ شهیدی که در مرحله اول عملیات در دهم اردیبهشت سال ۶۱ در اطراف خونین‌شهر بعد از یک نبرد سنگین با دشمن بعثی به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

وی اضافه کرد: مردم گیلان با بلند شدن صدای طبل دشمن بعثی و تنها دو روز پس از شروع جنگ وارد میدان شدند. گروه‌هایی از بسیج مردمی تمام ۵۸۷ روز پس از سقوط خرمشهر در آنجا ماندند تا مناطق اشغال شده را پس بگیرند. همچنین پس از تهاجم ارتش عراق از مرز خسروی و مناطق قصر شیرین و سرپل ذهاب، نیروهای استان در قالب سه گردان رزمی به منطقه رفتند تا در کنار ارتش و سپاه و سایر نیروهای مردمی مانع سقوط آن مناطق شوند.

اسدی پور افزود: استان گیلان درحدود دو هزار و ۶۵۰ آزاده سرافراز و همچنین ۲۴ هزار و ۲۰۰ جانباز در دل خود دارد. این استان حدود هفت هزار و ۲۰۰ شهید تقدیم ایران اسلامی کرده است که از این تعداد سه هزار و ۱۰۰ نفر از پدران و مادران شهدا در قید حیات هستند. با این وجود فقط ۲۷۴ عنوان کتاب با موضوع دفاع مقدس به رشته تحریر درآمده که در خانه کتاب و ادبیات ایران به ثبت رسیده و به عبارتی جای هزاران عنوان کتاب در این استان خالی است.

همسر شهید گیلانی مهمان «دوکوهه ادبیات» می‌شود

این کارگردان تلویزیونی اضافه کرد: برنامه «دوکوهه ادبیات» به شناخت و ظرفیت‌های مغفول مانده ادبیات دفاع مقدس می پردازد. درحالی که با گذشت حدود ۴۰ سال از جنگ تحمیلی هنوز ظرفیت هایی از جنگ هست که به هیچ اثر هنری تبدیل نشده است، در این برنامه که با همکاری مرکز سیمرغ تولید شده، با دعوت از نویسندگان دفاع مقدس هر استان ظرفیت های آن استان مورد بررسی قرار می گیرد.

وی افزود: محور اصلی این برنامه فرمایش مقام معظم رهبری است که فرمودند ادبیات دفاع مقدس باید چند برابری شود و لذا تا پدران و مادران شهدا زنده هستند، باید این خاطرات را ثبت و ضبط کرد. در این برنامه با توجه به پژوهش های انجام شده حدود یک میلیون نفر به طور مستقیم با جنگ در ارتباط بودنده اند و تاکنون حدود ۲۳ هزار کتاب در حوزه دفاع مقدس منتشر شده است.

موسسه فرهنگی هنری رسول آفتاب، مجری برنامه دوکوهه ادبیات است که کامور بخشایش اجرای آن را به عهده دارد. تاکنون هفت قسمت از این برنامه پخش شده که هر قسمت به ایثارگری های رزمندگان هشت سال دفاع مقدس در استان های لرستان، خوزستان، ایلام، کردستان، آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی اختصاص داشته است.

برنامه «دوکوهه ادبیات» چهارشنبه‌ها ساعت ۱۹ از شبکه چهار سیما پخش می‌شود و بازپخش آن پنج‌شنبه‌ها ساعت ۱۲:۳۰ است.

حتما ببینید

بررسی «هفتاد سی» و «عزیز» در برنامه «هفت»

بررسی «هفتاد سی» و «عزیز» در برنامه «هفت»

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از روابط عمومی «هفت»، سی و سومین قسمت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *