عماد احمدوند روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار گروه علمی آباجان به نقل از ایرنا ضمن اشاره به برگزاری پانزدهمین نمایشگاه فناوری نانو و میکرو (Iran nano ۲۰۲۴) از ۱۳ تا ۱۶ آبان ماه امسال در محل نمایشگاههای بینالمللی تهران، اظهار کرد: در طول برگزاری نمایشگاه پانزدهم نانو شاهد اتفاقات بسیار خوبی از جنس انعقاد قراردادهای فناورانه بین فناوران و فعالان حوزههای صنعتی کشور بودیم.
وی به حضور و بازدید سفیران کشورهای مختلف، هیاتهای خارجی و فعالان حوزه صنایع داخلی، برگزاری جلسات B۲B و نمایش محصولات جدیدی با تکنولوژی بالا از جمله در حوزههای انرژی، میکرو و دارو به خصوص داروهای مرتبط با درمان سرطان در پانزدهمین نمایشگاه نانو و میکرو اشاره و تاکید کرد: به زودی شاهد ورود این محصولات نوآورانه به بازارهای داخلی و خارجی خواهیم بود.
مدیریت موفق نانو، قابل الگوبرداری برای سایر بخشها
دبیر ستاد نانو و میکرو معاونت علمی افزود: حوزه نانو به عنوان یک نمونه در طول دو دهه گذشته با حمایت معاونت علمی و بهرهگیری از توان و دانش متخصصان، یک تجربه و مسیر گام به گام را طی کرده که به طور حتم این موضوع برای بسیاری از بخشها قابل تحلیل است.
وی مدیریت موفق حوزه نانو در سالهای گذشته را یکی از تجارب بسیار مفید و قابل الگو برداری برای سایر بخشها در کشور دانست و عملکرد بخش نانو در این سالیان را دارای توسعه متوازن توصیف کرد.
۲۵ درصد صادرات دانش بنیانها نانویی است
دبیر ستاد نانو و میکرو معاونت علمی، وجود دغدغه تبدیل توانمندی تبدیل علم و مقالات علمی حوزه نانو را به محصولات کاربردی و فناوری به منظور رفع نیازهای جامعه و رفع مسائل حوزه صنعت کشور را کاملا بهجا و سازنده دانست.
وی در پاسخ به این سوال که فاصله فعلی علوم و مقالات علمی نانو و تبدیل آن به محصول و فناوری در کشور چه میزان است، گفت: اکنون حدود ۱۹ درصد مقالات علمی و از طرفی نیز حدود ۲۶ درصد ثبت اختراعات خارجی ایران مرتبط با حوزه نانو است.
احمدوند افزود: در حوزه صادرات محصولات با فناوری پیشرفته و هایتک نانو نیز همین نسبت را شاهد هستیم به طوریکه طبق گزارش منتشره معاونت علمی از صادرات محصولات دانشبنیان در سال ۱۴۰۲، حدود ۵۶۰ میلیون دلار صادرات دانشبنیانها را در این بازه زمانی شاهد بودهایم که نسبت صادرات محصولات نانویی به سایر محصولات دانشبنیان حدود ۲۵ درصد است.
وی خاطرنشان کرد: تقریبا بین ۲۰ تا ۲۵ درصد از تولیدات علمی، توسعه فناوری و همچنین بازارهای صادراتی دانشبنیانی مرتبط به فناوریهای نانو است و هرچه به سمت انتهای زنجیره میرویم سهم نانوییها بیشتر میشود.
پانزدهمین نمایشگاه فناوری نانو و میکرو (Iran nano ۲۰۲۲) از ۱۳ تا ۱۶ آبان ماه ۱۴۰۳ با حضور جمعی از فعالان حوزه دانشبنیان، سرمایهگذاران، صنعتگران، اعضای هیات علمی، دانشجویان و علاقهمندان این حوزه برگزار شد.