به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از تارنمای «دیدهبان حقوق بشر»، این سازمان غیر دولتی در گزارشی که امروز پنجشنبه منتشر شده است، اعلام کرد: مقامهای اسرائیلی از اکتبر ۲۰۲۳ باعث جابجایی اجباری، گسترده و عمدی غیرنظامیان فلسطینی در غزه شدهاند و این روند به منزله مسئولیت آنها در ارتکاب جنایتهای جنگی و جنایت علیه بشریت است.
در این گزارش آمده است: هیچ دلیل نظامی قانعکنندهای برای توجیه جابهجایی گسترده و مکرر تقریباً کل جمعیت غزه وجود ندارد. «دستورهای تخلیه» نظامی به دور از تضمین امنیت مردم غیرنظامی، باعث آسیب جدی شده است.
به گفته دیدهبان حقوق بشر، در مناطقی که ارتش اسرائیل به فلسطینیها دستور خروج داده است و آنها نمیتوانند به آنجا بازگردند، «به نظر میرسد که اقدامات اسرائیل با تعریف پاکسازی قومی مطابقت دارد».
بر اساس این گزارش، «دولتها باید علاوه بر تعلیق فروش سلاح به [رژیم] اسرائیل، تحریمها و سایر اقدامات هدفمند را اعمال کنند. دادستان دیوان کیفری بینالمللی باید آوارگی اجباری و ممنوعیت حق بازگشت اعمال شده توسط اسرائیل را به عنوان جنایت علیه بشریت بررسی کند».
این گزارش ۱۵۴ صفحهای با عنوان «ناامید، گرسنه و محاصره شده: آوارگی اجباری فلسطینیان توسط اسرائیل در غزه» به بررسی این موضوع میپردازد که چگونه اقدامات رژیم صهیونیستی به آواره شدن بیش از ۹۰ درصد از جمعیت غزه (یک میلیون و ۹۰۰ هزار فلسطینی) و تخریب گسترده این منطقه در ۱۳ ماه گذشته منجر شده است.
طبق این گزارش، «نیروهای اسرائیلی تخریب کنترل شده و عمدی منازل و زیرساختهای غیرنظامی را انجام دادهاند، از جمله در مناطقی که به نظر میرسد به دنبال ایجاد «مناطق حائل» و «دالانهای امنیتی» هستند که احتمالاً منجر به آوارگی دائمی فلسطینیها از آن مناطق میشود. برخلاف ادعای مقامهای اسرائیلی، این اقدامات با قوانین جنگ مطابقت ندارد».
«نادیا هاردمن» محقق حقوق پناهندگان و مهاجران از دیدهبان حقوق بشر گفت: «دولت (رژیم) اسرائیل نمیتواند ادعا کند که از فلسطینیها محافظت میکند در حالی که در مسیرهای فرارشان به آنها حمله، مناطق به اصطلاح امن را بمباران و تامین غذا و آب و خدمات بهداشتی را قطع میکند. اسرائیل تعهدات خود مبنی بر بازگشت فلسطینیان به خانههای خود را آشکارا نقض کرده است و تقریباً هر چیزی را که در مسیرش باشد در مناطق وسیعی ویران کرده است.»
این گزارش برگرفته از مصاحبه با ۳۹ آواره فلسطینی، تصاویر ماهوارهای و دادههای عمومی و تجزیه و تحلیل سازوکار ۱۸۴ مورد دستور تخلیه از سوی رژیم اسرائیل است.
«احمد بنچمسی» سخنگوی سازمان دیدهبان حقوق بشر در خاورمیانه میافزاید که «غیرقابل سکونت کردن بخشهای بزرگ غزه بهطور سیستماتیک» به منزله «پاکسازی قومی» است.
سازمان ملل متحد در ماه اکتبر (مهر ماه) تعداد آوارههای غزه بر اثر جنگ رژیم صهیونیستی را یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر اعلام کرد. کل جمعیت غزه در آغاز جنگ حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر تخمین زده میشد.
دیدهبان حقوق بشر اعلام کرد: ایالات متحده، آلمان و سایر کشورها باید به صورت فوری انتقال سلاح و کمکهای نظامی به اسرائیل (سرزمینهای اشغالی) را متوقف کنند. اگر آنها به تامین سلاح ادامه دهند، در معرض خطر شریک بودن در جنایتهای جنگی، جنایات علیه بشریت و سایر موارد نقض جدی حقوق بشر هستند.
هاردمن گفت: هیچ کس نمیتواند جنایتهای وحشیانهای را که ارتش [رژیم] اسرائیل علیه فلسطینیها در غزه انجام میدهد، انکار کند. انتقال سلاح و کمکهای اضافی به [رژیم] اسرائیل توسط ایالات متحده، آلمان و سایر کشورها، چک سفیدی برای جنایتهای بیشتر است و آنها را به طور فزایندهای در معرض خطر همدستی قرار میدهد.