تسلط جمهوریخواهان بر سنای آمریکا؛ رهبر جدید اکثریت مجلس سنا انتخاب شد

تسلط جمهوریخواهان بر سنای آمریکا؛ رهبر جدید اکثریت مجلس سنا انتخاب شد

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، تارنمای کنگره آمریکا به نقل از دو منبع آگاه اعلام کرد که سناتور جان تون با ۲۹ رای موافق در مقابل ۲۴ رای موافق، سناتور جان کورنین (از ایالت تگزاس) را شکست داد.

در پی کناره‌گیری سناتور میچ مک کانل ۸۲ ساله و رهبر باسابقه حزب جمهوریخواه مجلس سنای آمریکا، جان تون جانشین او می‌شود.

مک کانل پیشتر اعلام کرده بود که در آبان از سمت خود کناره‌گیری خواهد کرد.

جان تون ۶۳ ساله، تاکنون چهار دوره عضو سنای آمریکا بوده و در مقاطعی معاونت هماهنگی حزب جمهوری‌خواهان سنا را بر عهده داشته است.

او که سابقه مخالفت با دیدگاه‌های دونالد ترامپ در کنگره را دارد در ماه‌های اخیر بار دیگر به ترامپ نزدیک شده است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس و شبکه ان‌بی‌سی و سی‌ان‌ان روز چهارشنبه به وقت محلی اعلام کردند با توجه به اینکه جمهوریخواهان دستکم ۵۱ کرسی از ۱۰۰ کرسی سنای آمریکا را به دست آورده اند، این حزب اکثریت سنا در دوره جدید را برعهده خواهند داشت.

در  انتخابات ۵ نوامبر ۲۰۲۴ (۱۵ آبان ۱۴۰۳) بر برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، انتخابات مجلس سنا و مجلس نمایندگان (کنگره) و فرمانداری ها نیز برگزار شد، جمهوریخواهان علاوه بر تصاحب کاخ سفید توانستند با پیروزی در ایالت‌های اوهایو و ویرجینیای غربی توانستند اکثریت سنا را برای اولین بار در چهار سال گذشته، بدست آوردند.

تسلط بر کنگره (مجلس نمایندگان و سنا) و کاخ سفید از سوی یک حزب (دموکرات و جمهوریخواه) در آمریکا، حداقل در دو سال اول تشکیل یک دولت و یکدست شدن قدرت، غیرعادی نیست.

در سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ دموکرات‌ها به رهبری جو بایدن اکثریت هر سه نهاد (دولت، سنا و مجلس نمایندگان) را در اختیار داشتند که در تصویب لوایحی مانند قانون کاهش نرخ تورم موثر بود.

اولین دوره ریاست جمهوری ترامپ، آخرین بار بود که جمهوری خواهان کنترل هر سه نهاد ( کاخ سفید، مجلس نمایندگان و مجلس سنا) را در اختیار داشت. در این دوره جمهوریخواهان موفق به تصویب برخی قوانین در زمینه کاهش مالیات شدند.

در سال ۲۰۰۹ نیز هنگام ورود باراک اوباما به کاخ سفید، حزب دموکرات کنترل سه نهاد کاخ سفید، مجلس نمایندگان و سنا را در اختیار داشت که توانست قانون درمانی «اوباما کِر» را به تصویب برساند.

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق این کشور، با اعلام ۲۷۰ رای الکترال، پیروز شصتمین انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ۵ نوامبر ۲۰۲۴ (۱۵ آبان ۱۴۰۳) و بعنوان چهل و هفتمین رئیس جمهور این کشور شد و با پایان شمارش آرا و در حالی که تیم او برای انتقال قدرت پیش از مراسم تحلیف در ۲۰ ژانویه سال ۲۰۲۵ آماده می شوند، اعلام شد که او ۳۱۲ رای الکترال کسب کرده است که بیشتر از حد نصاب (۲۷۰ رای الکترال) است و کاملا هریس رقیب دموکرات او فقط ۲۲۶ رای الکترال کسب کرد.

ترامپ با پیروزی در همه ایالت‌های کلیدی و سرنوشت ساز موسوم به ایالت های میدان نبرد شمال آریزونا، در ایالت های نوسان میشیگان، پنسیلوانیا، جورجیا، کارولینای شمالی، ویسکانسین و نوادا، شکست سنگینی را بر دموکرات ها تحمیل کرد.

پس از شمارش آرا و تایید آنها در ایالت های مختلف، مجمع منتخبان در ۱۷ دسامبر دور هم جمع خواهند شد تا رسماً رای خود را به صندوق بیندازند و نتایج را به کنگره این کشور ارسال کنند. نامزدی که ۲۷۰ رای الکترال یا بیشتر به دست آورد، رئیس جمهور می‌شود.

این آرا رسماً توسط کنگره در ۶ ژانویه جمع آوری می شود و رئیس جمهور جدید آمریکا در ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵ میلادی به عنوان چهل و هفتمین رئیس جمهور این کشور و برای دومین بار سوگند یاد می کند.

حتما ببینید

کربی با متهم کردن حماس: مذاکرات آتش‌بس غزه هنوز ادامه دارد

کربی با متهم کردن حماس: مذاکرات آتش‌بس غزه هنوز ادامه دارد

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، جان کربی سخنگو و هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *