پنج شنبه , آبان ۲۴ ۱۴۰۳
شهید غلام‌ عباس رضایی‌ خسروی، جوان‌ترین خلبان عملیات اچ ۳

شهید غلام‌ عباس رضایی‌ خسروی، جوان‌ترین خلبان عملیات اچ ۳

به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، شهید خلبان غلام عباس رضایی خسروی ۱۲ اسفند سال ۱۳۲۹ در شهرستان قصر شیرین به دنیا آمد و پس از گذران دوران کودکی در آغوش پرمهر خانواده راهی مدرسه شد و تحصیلات ابتدایی را تا مقطع دیپلم در زادگاهش قصرشیرین ادامه داد.

آن شهید سپس وارد دانشکده خلبانی نیروی هوای ارتش شده و پس از گذراندن دوره های مقدماتی به جهت تعلیم دوره پرواز به آمریکا اعزام و سال ۱۳۵۰ موفق به اخذ درجه استوار دومی خلبانی شد و در نیروی هوایی ارتش مشغول به کار گردید.

در تحولات دوران انقلاب اسلامی او نیز همانند دیگر ارتشیان غیور به مردم مبارز ملحق و دین خود را به نهضت عاشورایی انقلاب ادا کرد؛ این شهید در دوران جنگ تحمیلی با پروازهای متعدد بر فراز خاک عراق ضربات مهلکی را به بعثیون وارد کرد.

یکی از این عملیات های موفقیت آمیز حمله به چهار پایگاه عراق نزدیک مرز اردن بود که شهید خلبان رضایی خسروی در آن عملیات تحت عنوان اچ ۳ حضور موثر داشته و با موفقیت کامل ماموریت خود را به انجام رساند و به سبب همین پیروزی توفیق زیارت امام خمینی به عنوان جوان ترین خلبان کابین جلو را یافت.

عملیات حمله به اچ-۳ یکی از بی نظیر ترین عملیات هوایی تاریخ جنگ های هوایی است که طی آن جنگنده های نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به تاریخ ۱۵ فروردین ۱۳۶۰ پایگاه هوایی عراق موسوم به «الولید» را در غربی ترین نقطه این کشور و مرز اردن بمباران و منهدم ساختند.

در این عملیات دهها فروند هواپیمای عراقی (حدود ۸۰ درصد از جنگنده های استراتژیک نیروی هوایی ارتش بعث) شامل میگ ۲۳، سوخو ۲۰، تییو ۱۶، تییو ۲۲ از بین رفتند، تحقق چنین عملیات حیرت انگیزی از جانب ایران به قدری از سوی ارتش بعثی عراق ناممکن به نظر می رسید که در ابتدا اعلام کردند که این حمله از جانب جنگنده های اسراییل صورت گرفته‌ است.

شهید با وجودی که یک نظامی بود اما روحیه لطیف و خلق و خویی مهربان و در عین حال بسیار جدی، کوشا و پرکار بود و در کمک به نیازمندان و مستمندان از نظر مادی و معنوی از هیچ گونه کوششی دریغ نمی ورزید.

سرانجام این عقاب تیز پرواز نیروی هوایی ارتش در مانوری که ۲۲ بهمن ۱۳۶۰ به مناسبت پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی جهت نمایش گذاشتن توان رزمی نیروی هوایی انجام گرفت هواپیمایش دچار نقص فنی شد و برای حفظ جان مردم هواپیما را به سمت دریا هدایت کرد و با انفجار آن به شهادت رسیده و در آغوش خلیج فارس آرام گرفت.

مهاجرت خانواده شهید از قصرشیرین اشغال شده (توسط عراق) به شاهرود باعث شد پیکر پاکش در استان سمنان به خاک سپرده شود.

شهرستان قصرشیرین به عنوان نقطه آغاز و پایان جنگ تحمیلی در هشت سال دفاع مقدس ۸۶۰ شهید، ۲ هزار جانباز و یکصد آزاده تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.

قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد.

Check Also

اتاقکی به نام زایشگاه در ثلاث باباجانی؛ تولد ۳۰۰ نوزاد در کانکس

اتاقکی به نام زایشگاه در ثلاث باباجانی؛ تولد ۳۰۰ نوزاد در کانکس

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا مردم شهرستان ثلاث باباجانی در منطقه اورامانات کرمانشاه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *