به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از شرکت مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران، «محمد الهداد» افزود: حدود یک میلیون کیلومتر شبکه برق در اقصی نقاط کشور اعم از مناطق شهری و روستایی و بیش از ۴۲ میلیون مشترک داریم و در این میان افراد سودجو با تولید و استخراج رمزارز غیرمجاز و استفاده از برق شبکه سراسری که عمدتا در باغ ویلاها و حاشیه شهرها و کارگاه های متروکه انجام میشود، موجب افت ولتاژ و آسیب جدی به تاسیسات برق و وسایل برقی مشترکان و در نهایت مصرف ۲ هزار مگاواتی از برق تولیدی کشور میشوند.
وی خاطرنشان کرد: افرادی که بخواهند به صورت قانونی تولید و استخراج رمزارز داشته باشند، میتوانند با دریافت مجوز از وزارت صمت و در فصولی از سال که مازاد برق وجود دارد، در هر منطقهای از کشور به فعالیت خود ادامه دهند.
معاون توانیر با بیان این که با تلاش همکاران صنعت برق و گزارش های مردمی میتوانیم کنترل بیشتری برای شناسایی این افراد داشته باشیم، از هموطنان دعوت کرد به محض مشاهده و یا اطلاع از استخراج غیرمجاز رمزارز موضوع را با شماره ۳۰۰۰۵۱۲۱ که به تازگی راهاندازی شده است در میان بگذارند و از یک تا ۲۵ میلیون تومان پاداش دریافت کنند.
چندی پیش در همین زمینه مدیرعامل شرکت مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) با اشاره به برآورد حدود یکهزار و ۵۰۰ مگاوات توان مصرفی مراکز غیرمجاز رمزارز در کشور، گفته بود: هفت اقدام مقابلهای به این منظور پیشبینی شده است.
«مصطفی رجبی مشهدی» از عزم این شرکت برای جمعآوری این مراکز به عنوان اولویت اساسی صنعت برق خبر داد.
وی توان مصرفی مراکز غیرمجاز رمزارز را مطابق پیشبینیها بیش از یک هزار و ۵۰۰ مگاوات اعلام کرد که با احتساب سایر برقهای غیرمجاز و دستکاری کنتورها تخمین زده میشود به حدود سه هزار مگاوات برسد.