به گزارش گروه عبری خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، روزنامه یدیعوت آحارانوت در گزارشی در این رابطه اعلام کرد، دادههای دفتر مرکزی آمار اسرائیل نشان میدهند، شاهد افزایش قابل توجه شمار اسرائیلیهایی هستیم که تصمیم به ترک قطعی (فلسطین اشغالی) گرفتهاند و این روند که قبل از آغاز جنگ فعلی شروع شده بود، بعد از آن شدت گرفته و باعث شده است تا احتمال مواجه شدن اسرائیل با تنگنای اقتصادی را افزایش دهد.
آحارانوت در همین رابطه به گزارش یک موسسه تحقیقات اقتصادی و اجتماعی هم استناد و تاکید کرد، این افزایش از مرز ۴۲ درصد گذشته است به نحوی که از زمان نخست وزیری مجدد بنیامین نتانیاهو در نوامیر ۲۰۲۲ از ۱۷ هزار ۵۲۰ نفر به ۲۴ هزار و ۹۰۰ نفر رسیده است.
این در حالی است که شمار مهاجران به (فلسطین اشغالی) هم در این مدت نسبت به میانگین یک دهه گذشته نیز ۷ درصد کاهش را نشان میدهد.
به اعتقاد این رسانه عبری زبان با توجه به کاهش مهاجرت به (فلسطین اشغالی) و افزایش قابل توجه مهاجرت معکوس که مجموعا ۴۴ درصد به نفع مهاجرت معکوس است، میتواند ارقام نگران کنندهای در این رابطه محسوب شده و مشکلی ساختاری را نمایان کند که نیازمند حل ریشهای است.
یدیعوت آحارانوت همچنین تاکید کرد، آنچه که به عنوان آمار منتشر شده مربوط به صهیونیستهایی است که سالها در اینجا زندگی میکردند و شامل مهاجران جدیدی که از روسیه و اوکراین به اینجا رسیدهاند نمیشود.
این دادهها از منظر آحارانوت بیانگر تنگنای اقتصادی و سیاسی است که دخالت فوری را از سوی مسئولین طلب میکند.
براساس آمار منتشر شده در رسانههای عبری زبان، اکثر افرادی که در سال ۲۰۲۳ از فلسطین اشغالی مهاجرت کردهاند جزو قشر ثروتمند بودند به نحوی که مناطق جغرافیایی ثروتمندی همچون تلآویو و مناطق مرکزی با ۳۹ درصد بیشترین حجم مهاجرت را به خارج به خود اختصاص داده است در حالی که ۲۸ درصد از مهاجران از حیفا و مناطق شمال و ۱۵ درصد هم از مناطق جنوب دست به مهاجرت معکوس زدند.
این نسبت برای منطقه قدس ۱۳ درصد اعلام شده است، در حالیکه مهاجرت معکوس به مهاجران شهرک نشینان ساکن مناطق کرانه باختری هم سرایت کرده و ۵ درصد از آمار را به خود اختصاص دادند.
انتهای پیام/