به گزارش روز سه شنبه آباجان به نقل از ایرنا از خبرگزاری رویترز، دولت تایوان اعلام کرد: در حال حاضر مذاکرات جدیدی با آمریکا برای فروش تسلیحات برنامهریزی نشده است زیرا این جزیره به دنبال آن است که بهترین پاسخ را به درخواستهای قبلی دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب ایالات متحده، مبنی بر پرداخت هزینه حفاظت بدهد.
رئیسجمهور منتخب آمریکا، پرداخت هزینههای دفاعی از سوی تایوان را خواستار است. ترامپ پیشتر در مصاحبهای که در امرداد امسال با شبکه خبری بلومبرگ داشت، در مورد وضعیت تایوان گفته بود که تایپه باید در قبال دریافت حمایت نظامی در برابر چین، هزینه آن را پرداخت کند.
وی در این مصاحبه گفته بود: دفاع از تایوان که ۹ هزار و ۵۰۰ مایل از آمریکا دور است و تنها ۶۸ مایل از چین فاصله دارد، کار دشواری است؛ من فکر میکنم، تایوان باید هزینه دفاعی را به ما بپردازد.
ترامپ که هفته گذشته برای بار دوم به عنوان رئیسجمهور انتخاب شد با گفتن اینکه تایوان باید برای دفاع از خود به آمریکا پول پرداخت کند و تایپه تجارت نیمهرسانا را از آمریکا ربوده است، این جزیره را که چین ادعای مالکیت بر آن دارد، نگران کرد.
منابع آگاه در تایوان گفتند: ترامپ جزئیات بیشتری در مورد این درخواست ارائه نداده، اما ممکن است تایپه این درخواست را با خریدهای بزرگ تسلیحاتی جدید در اوایل دوره ریاستجمهوری او جدی بگیرد.
تایوان در بیانیهای که در پاسخ به گزارش رسانهها مبنی بر این که تایپه برنامه خرید گسترده تسلیحات از ایالات متحده دارد، اعلام کرد: تایوان و همسایگانش در مقابل تهدیدهای نظامی فزاینده چین به تقویت بازدارندگی دفاعی خود ادامه دادهاند و این موضوع نشاندهنده عزم آنها برای دفاع از خود «به طور مستقل» است.
دفتر لای چینگ ته، رئیس تایوان، تصریح کرد: بین تایوان و آمریکا یک دوره همفکری و گفتوگو در مورد نیازهای نظامی وجود داشته است اما در حال حاضر مرحله جدیدی از مذاکرات وجود ندارد.
تایوان که ادعای حاکمیت چین را رد میکند، از تحویل نگرفتن تسلیحات به ارزش حدود ۲۰ میلیارد دلار که پیش از این به ایالات متحده سفارش داده، گلایهمند است.
آمریکا با وجود نداشتن روابط دیپلماتیک رسمی، مهمترین حامی بینالمللی و تأمینکننده تسلیحات تایوان است اما برخلاف ژاپن و کره جنوبی، هیچ پیمان دفاعی با این جزیره ندارد.