به گزارش سه شنبه شب آباجان به نقل از ایرنا از “نیوعرب” وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرد که عبدالرحمن جمعه براکالله، یکی از فرماندهان نیروهای پشتیبانی سریع سودان (RSF) را تحریم و او را به عنوان “یکی از عاملان اصلی خشونت های مداوم علیه غیرنظامیان در سودان” معرفی کرده است.
وزارت خزانه داری آمریکا در بیانیه ای اعلام کرد که عملیات نیروهای پشتیبانی سریع سودان در دارفور غربی “با شواهد معتبر مبنی بر نقض جدی حقوق بشر، از جمله هدف قرار دادن غیرنظامیان، خشونت جنسی مرتبط با درگیری و خشونت با انگیزه قومی همراه شده است. “
کارشناسان سازمان ملل تخمین زده اند که نیروهای پشتیبانی سریع سودان با حمایت شبه نظامیان عرب بین ۱۰ یا ۱۵ هزار نفر را تنها در شهر الجینه در دارفور غربی کشته اند.
بردلی اسمیت معاون وزیر خزانه داری در امور تروریسم و اطلاعات مالی در بیانیه ای گفت: “اقدام امروز بر تعهد ما برای پاسخگو ساختن کسانی که این اعمال خشونت آمیز وحشتناک علیه مردم غیرنظامی آسیب پذیر در سودان را تسهیل می کنند، تاکید می کند. “
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در اوایل ماه جاری تعداد آوارگان جنگ سودان را ۱۱ میلیون نفر دانست و گفت: جنگ سودان، بزرگترین بحران آوارگی در جهان است که تشدید تنشهای نظامی در سودان و دیگر کشورها به این بحران دامن میزند.
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی در نشست ۱۵ عضوی شورای امنیت گفت: هجده ماه از درگیری بی رحمانه بین نیروهای مسلح سودان و نیروهای پشتیبانی سریع می گذرد. رنج روز به روز در حال افزایش است و تقریباً ۲۵ میلیون نفر در سودان اکنون به کمک نیاز دارند.
او تصریح کرد: مردم سودان در کابوسی از خشونت زندگی میکنند، هزاران غیرنظامی کشته شدهاند، و تعداد بیشماری دیگر با جنایات غیرقابل توصیف، از جمله تجاوز جنسی گسترده روبرو هستند.
گوترش ادامه داد: بیش از ۷۵۰ هزار نفر با ناامنی غذایی فاجعه بار مواجه هستند و شرایط قحطی در شمال دارفور حاکم است و میلیونها نفر هر روز برای تامین غذای خود تلاش میکنند.
درگیریهای مسلحانه در سودان از ۱۵ آوریل ۲۰۲۳ (۲۶ فروردین ماه ۱۴۰۲) میان ارتش به فرماندهی «عبدالفتاح البرهان» و نیروهای پشتیبانی سریع به فرماندهی «محمد حمدان دقلو» ملقب به حمیدتی بر سر قدرت آغاز شد و میانجیگریهای بینالمللی برای پایان دادن به آن و نشاندن طرفهای درگیر بر سر میز گفت وگوها تاکنون ثمری نداشته است.
بنابر آمارهای سازمان ملل متحد، جنگ میان دو نیروی نظامی بزرگ سودان در سایه ادامه خشونت و گرسنگی به آواره شدن هشت میلیون نفر منجر شده است.
حدود ۲۵ میلیون نفر نزدیک به نیمی از جمعیت سودان بر اثر تداوم جنگ در وضعیتی ناگوار قرار گرفته و به کمکهای فوری نیاز دارند و ۱۸ میلیون نفر هم در معرض خطر قحطی هستند.